@thelordof şu an dijital klimalı aracımda var, manuel klimalı aracımda ikisinde de gözlemledim bilemiyorum artık.
Hocam aynısı bende de oluyor, 2016 TDI manuel aracım, bu daha önce konuşulmuştu, oluyor TDI sahiplerinde.Bu sorun benim aracımda'da var. Araç 2016 model 1.6 tdi dsg kış aylarında ilk çalıştırmada, yaklaşık 1.000 devirde çalışıyor motor ısınsa'da, 500 km yol yapsan'da devir normale dönmüyor. Fakat aracı bir kere stop edip çalıştırdıktan sonra normale (yaklaşık 600 devir) dönüyor. Bu durumla karşılaşan var mı acaba ben anlama veremedim.
Bunu problem olarak görmeyin., Evet TSI 'lar da motor ısınınca kendisi otomatik olarak normal rolanti değerine geri dönüyor., Ama TDI 'da bunu yapmamışlar., kendimiz manuel olarak motoru stop edip tekrar çalıştırmamız gerekiyor.Hocam TDI lerde oluyor onda sıkıntı yok diyorlarda TSI lerde neden yapıyor onu bulamadım.
Bende Jetta Tdi 1.6 DSG var, hiç problem yasamiyordum ta ki partikül filtresi çok sık yanmaya başlayınca. Söktürdum ve temizlettirdim tamamen yoksa sürekli git yola bas devir yap sorun olmaya başladı. Neyse temizlendi takıldı aldım arabayı ilk çalışması normal 2 dk sonra rölanti 1 civarı ve inmiyor git istediğin kadar inmiyor. Duruyorum 5 dk tekrar çalıştırıyorum normal 0.7 civarı geziyor 2 dk sonra yine 1 oluyor ve inmiyor. Bir türlü duzeltemedik, bakıyoruz makinada sorun yok ama rolanti yüksek. Soğuk sıcak vs fark etmiyor hep 1 civarında geziyorBu sorun benim aracımda'da var. Araç 2016 model 1.6 tdi dsg kış aylarında ilk çalıştırmada, yaklaşık 1.000 devirde çalışıyor motor ısınsa'da, 500 km yol yapsan'da devir normale dönmüyor. Fakat aracı bir kere stop edip çalıştırdıktan sonra normale (yaklaşık 600 devir) dönüyor. Bu durumla karşılaşan var mı acaba ben anlama veremedim.