esp montajı kolay kaput açma mandalının altındaki bağlantı noktasına kablo çekiyorsunuz o kadar ama lastik basınç işi biraz daha uğraştırıcı. abs ünitesine kablo çekilmesi gerekiyor
kablolar mode ve esp için 100 120 cm civarı olsa yeterli.gerekli olan 12v gerilimi el freni tuşundan alıyoruz. ben arnavutköydeyim dilerseniz yardımcı olabilirim montajı beraber yaparız. esp kodlamasını da yaparız. lastik basıncına kod gerekmiyor zaten.
İyi pazarlar ve günaydın diyerek geçen ay sonunda
@seferhasdemir hocamın desteği ile bir yere kadar getirdiğimiz uygulamayı bu başlık altında da paylaşmak istedim.
@seferhasdemir hocam ile tanışmak ve montaj yapmak üzere yanına gittim. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ederim, Allah razı olsun. Gönül işi bu, herkes yapmaz.
Güç için el freninden sola ve sağa iki ayrı kablo çekildi, bu işlem yapılırken mevcut tesisata hiçbir zarar verilmedi. Olmaz da ilerde iptal edilmek istenirse hiçbir hasar bırakmadan kablolar sökülebilecek şekilde yapıldı. Bende mevcut olmayan bazı sarf malzemelerini de kendi malzemelerinden kullandı, sağolsun.
Gelen tesisatın içerisinden, aracımızda mevcut olan kablolar ayrıldı. Üzeri bez bant ile sarılı olmasına rağmen ben kablo kalabalığını sevmiyorum diyip üşenmeden bantı soyup fazla kabloları çıkardı Sefer hocam sağolsun. Bunun için dışarıda hiçbir usta uğraşmaz herhalde.
Muhafazasız bakır kablonun üzerine bez bant saran ustalara inat önce elektrik bandı ile sarılıp, çekilen bütün kablolar tekrar bez bant ile sarıldı, orijinalden bir farkı yok şu an.
Canımızı sıkan şey, kaput açma mandalının altında kalan bağlantı noktasında işimize yarayacak pin olmamasıydı, aşağıda fotoğrafta yeşil daire içerisine aldığım yerden (pedalların arkası) kablo yürüyüp abs beynine çekilmesi gerekiyor. Elimizde fazladan kablo olmadığı için ve günlerden pazar olduğu için elimizden bir şey gelmedi maalesef.
Günün sonunda çalışır bir fonksiyon elde edemesek de vites çevresinde yapılacak işlem kalmamış oldu. Trim sökme ile uğraşmayacağız daha, şu an her şeyimiz hazır. Nasıl yapılacağını Sefer hocam tarif etti fakat cesaret edip girişebilir miyim, nerede yaparım bilmiyorum. Abs soketi beni çok düşündürüyor, belki Arnavutköy'e bir sefer daha düzenlerim.
Bu arada hala aynı şekilde duruyor tesisat, fırsat bulamadım.
Fotoğrafların bazıları videodan ekran görüntüsü olarak alındığı için netlik problemi olabilir, kusura bakmayın.
Bir ara da şöyle bir yaramazlık yapmıştık, pazar bonusu olsun...