Hocam çok teşekkürler, anladığım kadarı ile bütün kritik noktaları yazmışsınız.Merhabalar,
Montaj konusunda gereksiz masraf çıkaracak veya kısayol olacak bir durum olacağını zannetmiyorum, işi bilen birisinin biraz vakit harcayarak yapabileceği bir işlem. Temiz çalışılması ve motor havuzundan yürüyen kabloların ulu orta yerlerden çekilmemesi önemli.
Kodlama yöntemleri konusunda bir tavsiyeye ihtiyacınız var sanırım. Benimki crackli yapıldı, daha sonra başka bir işlem yapılırken sigortası çıkartılmadığı için uçtu, bir daha yapıldı vs.
Bu tip durumlar yaşayınca paraya bakmayayım orijinal olsun diye düşünebiliyor insan, fakat çok farklı fiyatlar söylenebiliyor. Ben çözemedim, ekonomik olanı yaptırdım ama dediğim durumları yaşadım.
Esas önemli mesele kalibrasyonun kaçması meselesi, bunun lisans ile bir alakası var mı yok mu net bilmiyorum ama çok kez kaçtı benim kalibrasyon.
Yola her çıktığımda ha kaçtı ha kaçacak diye sürekli tedirgindim ama @zulalyolabi sonunda çözdü benim kalibrasyon işini. Maşallah diyeyim uzun zamandır problemsiz kullanıyorum.
Birkaç kişiye danışın, hangisi kafanıza yatarsa onu yapın/yaptırın bence, ben öyle yaptım.
Sizin kalibrasyon serviste yapılmıştı, konudan gördüğüm kadar, her kaçtığında tekrar mı yaptırdınız?
Belki @zulalyol bey de, kalibrasyonun püf noktası hakkında bilgilendirir.