Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

Son düzenleme:

İşte olacaği budur...

Brent oldu 111 😂😂😂

Haydi buyrun cenaze namazına...

Hayaldi gerçek oldu artık başka bişey takip etmezler yine hampetrol arttı ya dönerler...

Düşerken Akdeniz petrol fiyatları falan...

Çıkarken e çıkıyor ne yapalım zam tabi :)
İndirimden kaçıp zam bahanesi bulmak için tahıl fiyatlarını bile baz alabilirler, bu akaryakıt işi çığrından çıktı artık

Arkadaşlar ben zam gelmeyecek diye düşünüyordum ancak!

NTV bu gece yarısı motorine 1,79₺ zam gelecek diyor.

Yeni zamlara hazırlanalım arkadaşlar
CIF MED borsasınada %11 zam gelmiş.
Tonu 980$ dan 1.100$ ı geçmiş.

Yeni zamlara hazırlanalım arkadaşlar
CIF MED borsasınada %11 zam gelmiş.
Tonu 980$ dan 1.100$ ı geçmiş.
Abim bunlari takip etmek zaman kaybı

Sonuçta hampetrol neyse ona göre hareket eder...

Evet bı ara brent 15 dolar düştü indirim yapmamak için yok Akdeniz petrol dendi yok şu yok bu 8 gün güzel kaar ettiler...

Brent şu anda 112.50 bu da demek oluyor ki 115 de 20 tl olan benzin tekrar 115 e gelince 21 tl olacak anlamına geliyor...

Sabit kura geçildi resmen ülkede ucuz kalan tek şey döviz...

Minareyi çalan kılıfını hazırlamış oluyor...

Velhasili...

Hazır olduğumuz tek şey bu saatten sonra sadece yeni zamlar...

Döviz sabitken araba sıfır araba fiyatları nasıl 30 ar bin koydu onu çözemedim ama :) çözmeme de gerek yok lozanda ki gizli anlaşmalardan kaynaklandığını anlamamak zor değil...

Bu gün uzun yola çıkacağım için depoyu akşamdan doldurayım dedim. Yakıt almadan önce henüz ışık yanmamıştı ve kırmızı çizgiye az daha vardı. Pompa yaklaşık 43.5 litrede attı, üzerini 45litreye tamamladık. ( Tam 990TL ödedim 😞)
Şimdi bu arabanın deposu 45 litre ise nasıl oluyor bu? Bildiğim kadarı ile ışık yandığında depoda 6-7 litre daha yakıtımız oluyor. Bu durumda depoda şuan 52litre yakıtmı var? yoksa son zamanlarda şüpelendiğim (yakıtla beraber hava basma) durum mu başıma geldi!? İstasyonlar kâr marjlarını böyle mi çıkarıyor acaba ( sadece şüphelendim, kimseyi zan altında da bırakmak istemem)
Son olarak arabayı çalıştırdığımda ibre ful çizgisinin hemen alt dibindeydi, sanki 2-3 litre daha koysak alacak yeri varmış gibi bir durumdaydı.
Enteresan bir durum!

Bu arada yakıtıda hep aynı istasyondan alırım.

Eyvah depo hacmi müzakerleri tekrar başlıyor. :D Golf’ün deposu 50 litre, tecrübeyle sabit. Benzin kapağa gelene kadar doldurulsa dahi 55 litre almıyor, 52-53 belki. Tüm hesabı da “içinde şu kadar yakıt vardır” tahmini bozuyor.

@yunusaktas91
Bende de tecrübe ile sabit 55L den az kesinlikle değil.
Golf 7 1.4 TSI DSG ile antepten gelirken Osmaniyenin öbür tarafında benzin lambası yandı
devam ettim 94Km geldim. Adana T.Özaldaki Total seyhandan(O vakit bu istasyon TOTAL OİL A.Ş. ye aitti hile olacağını düşünmüyorum.) Kapağa kadar fullediler 53,xxL yakıt aldı. Petrolde durduğumda da araba depodaki ile 16Km menzil veriyordu.

Geri
Üst Alt