Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

Brent petrol 120 dolara çıktı maalsef zamlar yolda

Bende bugün satıyorum aracımı...

Araciyla yasamaya devam eden yarışmacılara başarılar diliyorum...

Bu gidisle akaryakit istasyonlarinda kuyruk bile olmayacak maalesef.

Bu gidişle akaryakıt istasyonlarında kasiyerlerin önü ABD'deki gibi kurşun geçirmez camlı vezne gibi olacak ve istasyonun her yeri kamera kaynayacak...

Çünkü adamlar artık oraya servet bağlayacak.

Ve başka yatırımı olmayan akaryakıt istasyonları tek tek kapanacak...

Hadi biz neyse, otobüse, trene, bisiklete bineriz de çiftçi tarlasını neyle sürecek? Neyle gübreleyecek? Saman ve yem fiyatları daha da artınca hayvanını neyle besleyip neyle taşıyacak? Bakın yakıt olmaz, arabaya binmeyiz; sonuçta karnımızı doyurmuyor, dert değil. Ama yiyecek içecek bulamayınca ne yapacağız?

Bu konuda siyaset konuşulmasın, politika olmasın diye çok yazıldı ama klasik deyişle "iğneden ipliğe" yaşam için gerekli her kalemin ateş pahası olmasıyla beraber maalesef bu konu dönüp dolaşıp siyasete öyle ya da böyle gelecek.

Evet, son dönemde tüm dünyada petrol fiyatları artıyor fakat uzun zamandır görünen köy de kılavuz istemez...

Ben çok yaşlı değilim, buradaki birçok kişi benden büyük ama ben hayatımda böyle kırılgan bir ekonomi görmedim. Çok değil, 10 yıl önce kıt kanaat geçinen bir öğrenciyken bile alım gücüm daha yüksekti...

Yazıklar olsun bu düzeni, bu pahalılığı/yoksulluğu bize uygun görenlere, sebep olanlara.

@SCC

Kırılgan ekonominin ileri safhalarındaki durumlar olursa o zaman eldeki taşınır/taşınmaz menkullerde para etmeyebilir.

Yani elimde 300? 400? Binlik para edicek mülk(araba) olması da çözüm değil.

Ne olur ? En son Gömeriz rahmet okuyup.

Böyle bir anıt mezar mesela

images (2).jpeg

Bu gidişle akaryakıt istasyonlarında kasiyerlerin önü ABD'deki gibi kurşun geçirmez camlı vezne gibi olacak ve istasyonun her yeri kamera kaynayacak...

Çünkü adamlar artık oraya servet bağlayacak.

Ve başka yatırımı olmayan akaryakıt istasyonları tek tek kapanacak...

Hadi biz neyse, otobüse, trene, bisiklete bineriz de çiftçi tarlasını neyle sürecek? Neyle gübreleyecek? Saman ve yem fiyatları daha da artınca hayvanını neyle besleyip neyle taşıyacak? Bakın yakıt olmaz, arabaya binmeyiz; sonuçta karnımızı doyurmuyor, dert değil. Ama yiyecek içecek bulamayınca ne yapacağız?

Bu konuda siyaset konuşulmasın, politika olmasın diye çok yazıldı ama klasik deyişle "iğneden ipliğe" yaşam için gerekli her kalemin ateş pahası olmasıyla beraber maalesef bu konu dönüp dolaşıp siyasete öyle ya da böyle gelecek.

Evet, son dönemde tüm dünyada petrol fiyatları artıyor fakat uzun zamandır görünen köy de kılavuz istemez...

Ben çok yaşlı değilim, buradaki birçok kişi benden büyük ama ben hayatımda böyle kırılgan bir ekonomi görmedim. Çok değil, 10 yıl önce kıt kanaat geçinen bir öğrenciyken bile alım gücüm daha yüksekti...

Yazıklar olsun bu düzeni, bu pahalılığı/yoksulluğu bize uygun görenlere, sebep olanlara.
%100 katıldığım nir görüş. Ben de 10 sene önce öğrenciyken 240 TL bursla kral gibi yaşadım, yazın 3 ay çalışarak her istediğimi de alıyordum. Şimdi 2 kişi çalışıyoruz ama ay sonunu geçtim ortasını bile göremiyoruz.
Yakıtlarla beraber dediğiniz gibi her şey zamlandı, tanıdığım çiftçiler de mutsuz hayvancılık yapanlar da. Bir çuval yem 240 TL, en ucuz gübre 300 TL.
Keşke refah seviyemiz yüksek olsa da siyaset konuşmasak ama olan her şey maalesef siyasetle bağlantılı.
Allah sonumuz hayır etsin.

İkdir sıvı yakıtlara zam geliyor
Artık yarın gece de gaz yakıta gelir.

Kendimizi sıka sıka kontak kapatsak bile ayda en az 1000 km garanti yapıyoruz. Ben kendi aracımda kontak kapattım ama aile aracı olan Golf'ün kontağı kapatması imkansız. Bakalım fiyatlar nereye kadar gidecek..

• Beğen
Tepkiler: SCC

Yıllık bakımı da kaldırsa bayiler şöyle 2 senelik yapsalar hem nasıl olsa kullanmıyoruz benzin yakacak die km de yapmıyoruz daha iyi olur nasıl olsa çabucak yıl bitiyor :)))

• Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt