Şu çektiğimiz sıkıntının enflasyonun nedeni global piyasalarda ki sıkıntı değil hatta brent petrol bile değil asıl sıkıntı dövizi durduk yere bir inat uğruna uçurmak...Tamam, ABD süper güç, büyük ülke, akaryakıt hep ucuzdu ama global petrol fiyatları iki ülkeye de aynı arttığını da göz önüne aldığımızda onlardan 2 grafik ve bizden 2 grafik paylaşıp yorumu size bırakacağım. Keşke 94'ten günümüze Türkiye'nin de verilerine de denk gelseydim fakat bulamadım.
(ABD'deki fiyatın 1 galona yani, 3.78 litreye göre verildiğini de belirteyim. Şubat ortalaması 3.61 Dolar)
Ekli dosyayı görüntüle 55540
Ekli dosyayı görüntüle 55541
Türkiye:
Ekli dosyayı görüntüle 55542
Ekli dosyayı görüntüle 55543
Keşke hiçbir yakıt türü için hiç haber vermesek; keşke böyle bir konu hiç olmasa
Böyle bir şey olursa aracı yakarım
Kesinlikle bu bir gerçek filanca ülke de 2 euro ya satılıyor muş akaryakit..Dünya pandemi savaşlar derken bambaşka bir evreye dönüyor. Bundan en çok etkilenenlerden birisi de maalesef ülkemiz. Dünya geneli enerji fiyatları hızla artıyor bu yaz çok başka şeyler yaşacağız gibi gözüküyor. İnsanlar yaşam tarzlarını değiştirmeye başladı. Hayırlısı olsun ne diyelim...
6 liraya çok dioduk 2 sene önce şimdi 20 tl olduBu indirime ekstra olarak bu gece yarısından itibaren geçerli olacak ve motorinde pompa fiyatlarına ortalama 13 kuruş, benzinde ise 10 kuruş olarak indirim yansıyacakmış.
Buna göre;
Ankara'da ortalama 6,41 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,28 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 6,35 liradan 6,22 liraya, İzmir'de 6,42 liradan 6,29 liraya inecek.
Aycicek soylentileri var )) 5lt 250tl gibi cilgin seyler okumustum )Yarın zam yok mu arkadaşlar? Alışmıştık hergün hergüne.
Neyseki haftasonu tatili nedeni ile zam yapmaya zaman ayıramıyorlar