Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

pazartesi bir zam daha gelebilir..brent 185 dolara çıkarsa yakıt 30-40tl olur

Tamam, ABD süper güç, büyük ülke, akaryakıt hep ucuzdu ama global petrol fiyatları iki ülkeye de aynı arttığını da göz önüne aldığımızda onlardan 2 grafik ve bizden 2 grafik paylaşıp yorumu size bırakacağım. Keşke 94'ten günümüze Türkiye'nin de verilerine de denk gelseydim fakat bulamadım.

(ABD'deki fiyatın 1 galona yani, 3.78 litreye göre verildiğini de belirteyim. Şubat ortalaması 3.61 Dolar)

Ekli dosyayı görüntüle 55540

Ekli dosyayı görüntüle 55541

Türkiye:

Ekli dosyayı görüntüle 55542

Ekli dosyayı görüntüle 55543

Keşke hiçbir yakıt türü için hiç haber vermesek; keşke böyle bir konu hiç olmasa :)

Böyle bir şey olursa aracı yakarım :(
Şu çektiğimiz sıkıntının enflasyonun nedeni global piyasalarda ki sıkıntı değil hatta brent petrol bile değil asıl sıkıntı dövizi durduk yere bir inat uğruna uçurmak...

Su anda dolar 3 euro 4 tl olsa brent 200 bile olsa şu an ki pompa fiyatını görmeyiz bu denli iğneden ipliğe zam furyası olmaz...

Evet dünya da kiriz var bu bir gerçek peki biz de bir %14 + sınırsız faiz uygulanıyor ?

Yap faizi %20 zaten %20 şu anda görünen o tüm bankalar %20 ile işlem yapıyor sözde politika faizi %14 sırf o söz konusu faiz yüzünden pompa fiyatlarınin hali ortada 20 birim yazıktır...

Ben ekonomist değilim tabi faizde haram olunca dediğiniz gibi 30 da olur 40 da....

Para değeri düşürme politikası gibi birşey sanırım ama işte konunun uzmanları daha iyi bilir tek gerçek mazot 20 tl şaka gibi
...

Dünya pandemi savaşlar derken bambaşka bir evreye dönüyor. Bundan en çok etkilenenlerden birisi de maalesef ülkemiz. Dünya geneli enerji fiyatları hızla artıyor bu yaz çok başka şeyler yaşacağız gibi gözüküyor. İnsanlar yaşam tarzlarını değiştirmeye başladı. Hayırlısı olsun ne diyelim...

Dünya pandemi savaşlar derken bambaşka bir evreye dönüyor. Bundan en çok etkilenenlerden birisi de maalesef ülkemiz. Dünya geneli enerji fiyatları hızla artıyor bu yaz çok başka şeyler yaşacağız gibi gözüküyor. İnsanlar yaşam tarzlarını değiştirmeye başladı. Hayırlısı olsun ne diyelim...
Kesinlikle bu bir gerçek filanca ülke de 2 euro ya satılıyor muş akaryakit..

Bizde ucuz bile denmesine artık tahammul edemiyorum...

Bizde 3 euro ya satılsın razıyım hatta kalan 1 euro da devlete kalsın dış borcumuz kapansın iç borcumuz kapansın mb - rezervden kurtulsun razıyım fakat dövizin bu kadar yüksek olmasına razı değilim...

Yapilabirse ki illaki bir çözüm vardır...

4 olmasın 5 tl olsun euro...

3 euro ya citti gelir kapısı olsun yine pompa fiyatı 15 olur razıyız ülke kalkinir krizden fırsat doğmuş olur...

En azından birileri fayda görür böyle alan zararda satan zararda herkez zararda...

Döviz neden yüksek tutuluyor sözde faiz neden %14 reel faiz %22 lerde gezerken

Kredi çekmek isteyin oranlar ortada veya paranız var mevduata yatırın oranlar ortada %14 sadece dövizi yuksek tutmaktan başka ne ise yarıyor onu merak ettim...

İllaki vardır sebebi fakat insan ister istemez şu tablo da merak ediyor...

Ben aracımı sattım gibi dursa da önemli değil kullanmam olur biter lojistik var çiftçi var üretim var illaki insan merak ediyor araştırmak istiyor

5 Nisan 94 kararlarında bile böyle rezillik olmamıştı.
Yalnız bu başka bir rezillik.O zamanlar faizler %60-70ti.İmar bankası%81veriyordu sonra battı zaten.Yinede ülke bu kadar kötü durumda değildi.

İster 70 kuruş ister 7 lira gelsin
Artık farketmiyor....

Bu arada çevreci bir savaş oluyor.
Dizeli bitirdiler en azından TR de
Ben aracın arkasında ki TDİ logosunu sökeyim en iyisi.
enayilik oldu çünküIMG_20220305_000540.jpg

Bu indirime ekstra olarak bu gece yarısından itibaren geçerli olacak ve motorinde pompa fiyatlarına ortalama 13 kuruş, benzinde ise 10 kuruş olarak indirim yansıyacakmış.

Buna göre;

Ankara'da ortalama 6,41 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,28 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 6,35 liradan 6,22 liraya, İzmir'de 6,42 liradan 6,29 liraya inecek.
6 liraya çok dioduk 2 sene önce şimdi 20 tl oldu

Yarın zam yok mu arkadaşlar? Alışmıştık hergün hergüne.

Neyseki haftasonu tatili nedeni ile zam yapmaya zaman ayıramıyorlar :)

Yarın zam yok mu arkadaşlar? Alışmıştık hergün hergüne.

Neyseki haftasonu tatili nedeni ile zam yapmaya zaman ayıramıyorlar :)
Aycicek soylentileri var :))) 5lt 250tl gibi cilgin seyler okumustum :))

Artik genel bir zam konusu mu acsak uc bes biseyden kurtarsak kafidir :)))

Geri
Üst Alt