An itibirıyle 5 l 200 tlAycicek soylentileri var )) 5lt 250tl gibi cilgin seyler okumustum )
Artik genel bir zam konusu mu acsak uc bes biseyden kurtarsak kafidir ))
Ukrayna’da savaş zamanı bile bu kadar fırsatçılık yapmadı esnaf. malesef fiyat artışlarını kontrol mekanizması yok, vicdan zaten yok1 saat önce yerel zinzir markete gittim ve 5 kg yağ yok.2 gün önce 94 TL ye 4 kg olin almıştım.
1 kg olin 45 TL.
Yazıklar olsun.
Esnaf ın fırsatçılığı ile ne ilgisi var?Ukrayna’da savaş zamanı bile bu kadar fırsatçılık yapmadı esnaf. malesef fiyat artışlarını kontrol mekanizması yok, vicdan zaten yok
stoklar az kaldı diye elindeki malı raftan çekip zammı bekleyen esnaf değil mi?Esnaf ın fırsatçılığı ile ne ilgisi var?
15 gün yetecek yağ kalmış diye üreticilerden resmi yazı var.
Rusya dan gelen gemileri Rusya bekletiyormuş, Avrupa da aynı şekilde gemileri bekliyormuş. Gemilere izin verilmez ise stoklarda yağ yok.
Bunun sorumlusu esnaf mı oluyor şimdi?
Yakıt zammının sorumlusu da istasyon sahipleri herhalde.
Hocam normal bir vatandaş olarak olaya şöyle bakıyorum.Esnaf ın fırsatçılığı ile ne ilgisi var?
Rusya dan gelen gemileri Rusya bekletiyormuş, Avrupa da aynı şekilde gemileri bekliyormuş. Gemilere izin verilmez ise stoklarda yağ yok.
Hocam fırsatçılığın tanımını yapmışsın resmen fırsatcilikla ne alakası var derken ....Esnaf ın fırsatçılığı ile ne ilgisi var?
Çok sabırlı nazik ve açıklayıcı bir dille anlatımınız dan dolayı teşekkür eder bu şahane yorumun altına imzam ı bırakıyorum .... beğendim ama yetmedi imzalamak istedimHocam normal bir vatandaş olarak olaya şöyle bakıyorum.
Bir marketin 100 stoğu varsa ve bu stok bitince aylar sonra mal tedarik etmesi mümkün olacaksa bu son 100 stoğu normal fiyatından satması mı tüketici lehine yoksa stoğu az gösterip 2-3 ay boyunca fiyatı sürekli arttırarak stoğu bitirmesi mi tüketici lehine? Yani eninde sonunda o stok bitecek diyelim, neden kullanıcıya birden kriz yaratılıp fiyatlar yükseltiliyor? Fakir daha da alamasın, zengin olanlar öne çıksın diye mi? Yağ stoklarını depolarına çeken zincir marketler bunca yıldır devam eden ekonomik kriz ortamında her yıl kar üstüne kar açıklıyorlar.
130 doları gördü...Brent petrol 128 dolar oldu, mazot 25 lira olur 1 hafta içinde artık :/