Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

2023 de AY da madeni AY-çiçek yağı sondajına giden ilk ülke olacağız .

Ay' dan Yağı çıkartıp ordan transit güneşe yumuşak iniş yaparak doğal güneş ateşinde AY yağıyla hamsi yapan ilk millet olma gururu yaşanacak

Ukrayna’da savaş zamanı bile bu kadar fırsatçılık yapmadı esnaf. malesef fiyat artışlarını kontrol mekanizması yok, vicdan zaten yok
Esnaf ın fırsatçılığı ile ne ilgisi var?

15 gün yetecek yağ kalmış diye üreticilerden resmi yazı var.

Rusya dan gelen gemileri Rusya bekletiyormuş, Avrupa da aynı şekilde gemileri bekliyormuş. Gemilere izin verilmez ise stoklarda yağ yok.

Bunun sorumlusu esnaf mı oluyor şimdi?

Yakıt zammının sorumlusu da istasyon sahipleri herhalde.

Rusya dan gelen gemileri Rusya bekletiyormuş, Avrupa da aynı şekilde gemileri bekliyormuş. Gemilere izin verilmez ise stoklarda yağ yok.

stoklar az kaldı diye elindeki malı raftan çekip zammı bekleyen esnaf değil mi?
yeni ürünü zamlı alsın zamlı satsın.

yakıt zammını istasyon mu belirliyor?

Son düzenleme:

Hocam normal bir vatandaş olarak olaya şöyle bakıyorum.

Bir marketin 100 stoğu varsa ve bu stok bitince aylar sonra mal tedarik etmesi mümkün olacaksa bu son 100 stoğu normal fiyatından satması mı tüketici lehine yoksa stoğu az gösterip 2-3 ay boyunca fiyatı sürekli arttırarak stoğu bitirmesi mi tüketici lehine? Yani eninde sonunda o stok bitecek diyelim, neden kullanıcıya birden kriz yaratılıp fiyatlar yükseltiliyor? Fakir daha da alamasın, zengin olanlar öne çıksın diye mi? Yağ stoklarını depolarına çeken zincir marketler bunca yıldır devam eden ekonomik kriz ortamında her yıl kar üstüne kar açıklıyorlar.

Hocam fırsatçılığın tanımını yapmışsın resmen fırsatcilikla ne alakası var derken:) ....

Bu yazı gelince raflar boşaltır sa fiyatlar artıyor sa arz talep doğrultusunda ikdisadi bir artış söz konusu olmaz tam da fırsatçılık söz konusu olur...

Hele bi 15 gün luk yağ satılsın15 güne kim öle kim sağ kala....

Hocam normal bir vatandaş olarak olaya şöyle bakıyorum.

Bir marketin 100 stoğu varsa ve bu stok bitince aylar sonra mal tedarik etmesi mümkün olacaksa bu son 100 stoğu normal fiyatından satması mı tüketici lehine yoksa stoğu az gösterip 2-3 ay boyunca fiyatı sürekli arttırarak stoğu bitirmesi mi tüketici lehine? Yani eninde sonunda o stok bitecek diyelim, neden kullanıcıya birden kriz yaratılıp fiyatlar yükseltiliyor? Fakir daha da alamasın, zengin olanlar öne çıksın diye mi? Yağ stoklarını depolarına çeken zincir marketler bunca yıldır devam eden ekonomik kriz ortamında her yıl kar üstüne kar açıklıyorlar.
Çok sabırlı nazik ve açıklayıcı bir dille anlatımınız dan dolayı teşekkür eder bu şahane yorumun altına imzam ı bırakıyorum ....:) beğendim ama yetmedi imzalamak istedim :)

Petrol ofisinden kullanılmak üzere 50 tl yakıt puanım var,

Eve 10 km mesafede olduğu için ne zamandır gidemiyordum git gel 20 lira yakarım zaten diyerek :)

Yarın işlerim var yakınından geçeceğim 50 liralık koy abi desem pompacıya ayıp olur mu :) 2.5 lt kola şişesi kadar yakıt yapıyor çünkü...

Geri
Üst Alt