Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

Hocam normal bir vatandaş olarak olaya şöyle bakıyorum.

Bir marketin 100 stoğu varsa ve bu stok bitince aylar sonra mal tedarik etmesi mümkün olacaksa bu son 100 stoğu normal fiyatından satması mı tüketici lehine yoksa stoğu az gösterip 2-3 ay boyunca fiyatı sürekli arttırarak stoğu bitirmesi mi tüketici lehine? Yani eninde sonunda o stok bitecek diyelim, neden kullanıcıya birden kriz yaratılıp fiyatlar yükseltiliyor? Fakir daha da alamasın, zengin olanlar öne çıksın diye mi? Yağ stoklarını depolarına çeken zincir marketler bunca yıldır devam eden ekonomik kriz ortamında her yıl kar üstüne kar açıklıyorlar.
Fiyat artışının sebebi yağ stokları değil de marketlerin tutumu mu yani?

Yani bol bol yağ var, marketlerin fakirleri öldürme projesi nedeniyle organize davranışı mı fiyatları artırdı?

Diyelim ki öyle, devlet denetlesin o zaman?

Hani içişleri bakanlığı açıklama yapmış ya "stok az diyene işlem yapacağız" şeklinde.

Stok az diyene işlem yapacaklarına fiyat artıran marketlerin fiyat artırmalarını engellesinler o zaman yapabiliyorlarsa.

Tanzim yağ çadırları kurulsun.

Tanzim petrol istasyonları kurulsun.

Suçlu vatandaş, marketçi, esnaf, bir tek başımızdakiler değil.

Üreticiler yağ bitti diyor.

Devlet ise inkar edip adeta yalan söyleyip yok öyle bir şey diyor. Böyle güvensiz bir ortamda millet tabi ki markete saldırır, market de fiyat artırır. Araba fiyatları neden arttı döviz düşerken. Marul neden arttı? Bütün bunlar fırsatçılık yüzünden mi oldu (fırsatçılık elbette olmuştur ama olayın sebebi değil).

Alım satım yapan esnaf patır patır batıyor (sizin demenize ne olacak canım yenisini pahalı alır pahalı satar fiyat artırmaya gerek yok ama öyle olmuyor, yenisini alamaıyor, her seferinde daha az alıp sonunda batıyor).

Belli ki siz de dahil vatandaşın bir kısmı sorunun kaynağını hala anlamamış. O nedenle daha da kötü durumlara düşeceğiz maalesef.

Son düzenleme:
En son 15,5 TL den motorin aldım. Şu an 19,5 küsur olmuş :oops:

@calik Önceden açıklanan gibi 1,44 geirse
İstanbulda motorin 21,22₺ olur.

@Terms ışık yanınca gitsem, 46 litre alsam, 1000 TL.

Şahlandık uçuyoruz.

Zam geldi mi acaba ?

Benzinlik ler de yoğunluk başlamış yine...

Zam geldi mi acaba ?

Benzinlik ler de yoğunluk başlamış yine...

bu düşüşü dikkate alıp hiç değilse azaltırlar zammı inşaallah

1646659273019.png

Haber geldi: Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı motorin grubunda 1,44 TL, benzin grubunda 57 kuruş fiyat artışı meydana geldi.

• Beğen
Tepkiler: SCC

Bugün arabayi yikamak icin E-5 yanyoldaki Shell'e gidiyordum, yan yoldaki en sag serit komple benzinciye girmeyi bekleyen arabalarla doluydu, devam ettim Petrol ofisine girdim, rezalet.

Bir diger hususta: Istanbulda trafik kalmadigi icin yollar bos diye aptal aptal hareketler yapip kaza yapan gerizekalilar yüzünden 2 gündür trafikte anam agladi, her yerde sacma sapan kazalar.

Geri
Üst Alt