Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

@Mmt0634 @SCC
Bu ileri görüşlü başkumandanımız iki gün sonra savaşan taraflarla görüşecekmiş antalya'da. Barışı sağlayacağız derken; geleceğimiz, 50-100 yıl sonrası için güvenliğimizle ilgili imtiyazlar verilmemesi gerekir. Benim asıl korkum o.
Hayırlısı bakalım.

Bugünkü zamdan bağımsız, yarın da (10 Mart 2022) zam gelecekmiş:

Benzine 0,79 TL, motorine 2,25 TL zam gelmesi bekleniyor.

Bir yerlerden azıcık ucundan kısılan vergiler diğer yerlerden fazlasıyla alınıyor.

@Mmt0634 @SCC
Bu ileri görüşlü başkumandanımız iki gün sonra savaşan taraflarla görüşecekmiş antalya'da. Barışı sağlayacağız derken; geleceğimiz, 50-100 yıl sonrası için güvenliğimizle ilgili imtiyazlar verilmemesi gerekir. Benim asıl korkum o.
Hayırlısı bakalım.
Ne güzel bir korku benim artık bu sekilde iyimser korkularım kalmadı 50 -100 yıl çok iyimser...

Ben daha çok 2-3 yıl sonrasi güvenliğimizle ilgili imzalar verilmemesi gerekir die korkum var...

Son düzenleme:
Bugünkü zamdan bağımsız, yarın da (10 Mart 2022) zam gelecekmiş:

Benzine 0,79 TL, motorine 2,25 TL zam gelmesi bekleniyor.

Bir yerlerden azıcık ucundan kısılan vergiler diğer yerlerden fazlasıyla alınıyor.
Bu mazotun hali ne olacak böyle ya bari benzinle eşit olsa. Bugün dibinde 8 litre olan depoyu fulledik 915 lira aldı. Yakın zamanda boş depoyu 1250 liraya doldururuz gibi.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Bu mazotun hali ne olacak böyle ya bari benzinle eşit olsa. Bugün dibinde 8 litre olan depoyu fulledik 915 lira aldı. Yakın zamanda boş depoyu 1250 liraya doldururuz gibi.
Mazotun yükselişi taşımacılığa çok büyük etkisi olacağı için gıda fiyatlarından tutun herşeyin fiyatının hızlı bir şekilde artmasına sebep olacak. Hadi yakıtı almadık yürüdük, toplu ulaşım kullandık bisiklete bindik vs diyelim mutfak giderlerinde böyle birşey de mümkün değil. Yemeden içmeden yaşamak da imkansız, yediğim hiçbir şeyin tadını alamıyorum zaten.

Yakın gelecekte protein vitamin ve minerallerin olduğu bisküvi ya da haplar olacak tokluk hissiyatı veren yapıda, onları yutacağız bu gidişle. O zaman işte tam hapı yuttuk artık diyeceğiz.

Geçen yıllarda belgesel izlemiştim dünyadaki artan et tüketimi problemine (büyükbaş hayvanların yaydığı metangazı problemi) çözüm olması için laboratuvar ortamında üretilen etlere... Yok artık sadece prototiptir hayata geçmez diye düşünmüştüm, bu sene onu bir fastfood zincirindeki markanın yüzde 0 et reklamıyla sattığını görene değin...

1646802637707.png

Hal böyle iken!
Benzin 20₺ ise motorin 27₺ olması gerekir.
Devlet yinede motorine destek atıyor.

Mart sonuna kadar benzin-mazot 27-28 TL olacakmış galiba.

Mart sonuna kadar benzin-mazot 27-28 TL olacakmış galiba.
Bu olmaz
Yurdışındaki artış farkı %55
Bizde Benzin motorin farkı en az %30 olur.
Benzin 27 olursa motorin 35-36 olur
Motorin 28 olursa Benzin 22 falan olur

@Terms Burası Tr hocam olmaz olmaz diye birşey yok artık.Temenni edelim olmasın.

Kısacası dizel yakıt katlayarak artıyor hafta sonu 28₺ yada üstü haftayı kapatır.
Dizel binek araçlar böyle giderse elimizde patlar yok pahasına elden çıkarma durumunda kalabiliriz.

Geri
Üst Alt