forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Şikayetvar.com yanıltıcı olabilir en kusursuz şirketin bile saçma sapan sikayetleri olabiliyor., Alacağınız şey sonuçta bir akü montajı basit sök-tak şeklinde bişey.,@forzaGilles Resmen aküye dair literatür yazmışsınız. Çok teşekkürler.
Otokur'da değişim esnasında takılanı, değişeni göremiyoruz. Kendi servisinde üretim tarihini kontrol etmem mümkün değil sanırım ama beklemiş bir aküyü takarak riske girmezler sanırım? Bilemiyorum, Otokur'a da güvenim yok. Eco akü mevzusunu da buradan okumuştum. Kesinlikle, ucuza kaçıp öyle bir riske girmem zaten.
Dün akşam araştırdığımda n11 üzerinde de "Apaydınlar oto" akülerinde güzel yorumlar vardı ancak şikayetvar.com'da şikayetler de okudum. Yine de dışarıya karar verirsem, Sakarya'da herhangi bir yerden almaktansa seyahat kısıtlaması kalktığında Kocaeli'ye gidip direkt orada görerek, kontrol ederek taktırabilirim.
@ogzogz 7 seneye kadar ömrü varsa zaten boşuna evham yapıyorum. Çünkü farlarda, ışıklarda falan hiçbir belirti yok. Henüz Şubat ayında bakımını yaptırdım (dışarıda), 5 yıllık olduğunu biliyorlar sonuçta ve aküye dair de bir şey söylemediler. Üç ay öncesine kadar her gün kullanıyordum, şimdi haftada bir, belki iki kez. Şehir dışına çıkacağım yakında. Dediğim gibi, yolda kalmaktan korktuğum için değişmeyi düşündüm ama dediğiniz gibi öncesinde ölçüm yaptıracağım, yoktan yere değiştirmeyeyim.
Servise gittiğinizde yedek parçadaki personele veya servis danışmanına aküyü görmek istediğinizi üretim tarihine bakıcam ondan sonra takılmasını istiyorum dediğinizde., geri çevireceklerini zannetmiyorum., sonuçta para sizin kontrol etmekte en doğal hakkınız.,servislerde genelde pek eski tarihli akü olmaz., ama kontrol güvene mani değil.!!
Arabayla az-çok haşır neşir olan arabaya ilgili bir insana kaliteli bir AGM akü 7 sene götürür., ama sürekli media ekranını kurcalayan, araç çalışmıyorken uzun süre müzük dinleyen, ışıkları gereksiz yere açık bırakan veya unutulan bir araçta en kaliteli akü de olsa max. 2-3 sene dayanır.,
Mvcut akünüzü ölçüm yaptırmadan yeni bir akü almayınız., bazı akücüler aküyü sadece boşta beklerken ki değerini ölçerler bu eksik bir uygulamadır., Önemli olan akünün hem boşta bekleme anındaki değeri, hem de "marş basma" anındaki değeri kontrol edilmelidir.