Golf 7 Akü Değişimi

Benim de yapmam lazım. Sorduğum ve değiştirdiğim yer bundan bi haber. Bir arkadaş da geçtiğimiz sayfalarda araç kendi kendine kapasiteyi değiştirmiş yazmıştı. En azından kontrol etmek istedim aslında. Bir de çokça cihaz var.
Aynen exide 59 dan varta 70 e geçtim. Bir hafta sonra aküyü tanıtmak için odis ve vcdsi olan bir arkadaşa götürdüm. Kontrollerde araç aküyü otomatik olarak tanımıştı. Herhangi bir veri girişi yapmadık.

Takip ediyorum sizi. Gelişmeleri burdan haber ederseniz çok sevinirim.
autel marka cihazı olan bir yerde kontrol ettik. 68 varta olarak kalmış görünüyor. Yani bir güncelleme yok. Daha sonra ekrandan değerleri yeni akü şeklinde girdik ama agm seçeneği yerine ikili(dual) agm seçeneği vardı. 68 ah varken seçenekte "kırkmak" seçilmiş ne anlama geliyor bilmiyorum. Acaba önceki akü teknolojisi değişmediği için kalsa mı diye düşündüm. Çünkü sadece agm yazmıyor.

Aynen exide 59 dan varta 70 e geçtim. Bir hafta sonra aküyü tanıtmak için odis ve vcdsi olan bir arkadaşa götürdüm. Kontrollerde araç aküyü otomatik olarak tanımıştı. Herhangi bir veri girişi yapmadık.
Autel cihaz ile baktık amperde eski değerler yazıyor. Sizin durumda acaba aldığınız yer yapmış olabilir mi tanıtma işlemini?

Aynen exide 59 dan varta 70 e geçtim. Bir hafta sonra aküyü tanıtmak için odis ve vcdsi olan bir arkadaşa götürdüm. Kontrollerde araç aküyü otomatik olarak tanımıştı. Herhangi bir veri girişi yapmadı

Teşekkür ederim.

Genel bir analiz olsun..

3 gün önce Exide 72Ah AGM aküyü taktırmış bulunmaktayım. Daha önce de yazdığım gibi Mart üretimi olmasını, akülerin 6 aydan eski olmaması gerektiğini , agm akülerin 1 yıldan eski olmama durumunu göz önünde bulundurarak sakınca görmedim.
Fiyat olarak da 8000₺..

Sonuca gelecek olursam akü çok önemli. Eski aküyü 7 yıl kadar kullandım . Keşke 2-3 yıl önce değiştirseymişim. Bazen ışıklarda yeni araçların start stop sonrası marş sesini duyuyordum. Dizel aracım yorgun kalıyordu marş anında. Şuan inanilmaz derecede hızlı ve sarsıntısız marş basıyor. Aracın damar yolu tıkalıymış da açılmış gibi.
Bu farkı 4.5 yaşındaki araç üzerinde gelen akü sonrası serviste takılan yine aynı aküde bu farkı görmemiştim.
Exide aküyü epeyce araştırdım. Premium araçların çoğunda bu marka kullanılıyor. Zaten ilk akü üreten firma yanlış hatırlamıyorsam. Özellikle Rusya forumlarında bu aküyü çokça tercih edeni gördüm. Soğuk için başka akü ve model aramaya gerek yok.

Servisin 68 ah Varta'sını kullanmak istemedim. Zaten iki tane kullandım. 72 ah farkını zamanla görürüm inşallah. Ama belki de 2 aylık bir 68ah varta ile 7 aylık bir 72 exide eşittir. Ancak altı çizilmesi gereken servisteki akünün dışarıda satılan akülere göre marş gücünün zayıf kalması..

4-5 senelik (ya da 7 yaş üzeri hiç akü değişmemiş bir araç varsa) varta 68ah agm akü kullanıyorsanız Exide 72ah agm denemenizi tavsiye ederim. Fiyat olarak hemen hemen aynı
Aynı aracı 170.000 km kullanmış deneyimlemiş olduğumun da altını çizmek isterim.
Hemen Hemen aynı kmlerde araca sahibiz. Sanırım aynı dönemlerde de akü değişimine gidildi. Umarım memnun kalırsınız. ( 2019 Kasım ayında yetkili serviste takılmış olan efb ile devam ediyorum)

Geri
Üst Alt