Güzel Türkiyem de eleştirilenin ve eleştirenin standart comfortline hali Değerli arkadaşlarımız bence eleştirirken ve eleştirilere cevap yazarken haklı çıkmak için değilde bilgilendirmek ve eksiklik gidermek için yazı yazsak kimse kırılmasa.
Bir Arkadasım 2017 de 1.2 tsi manuel style Leon aldı. Aracı aldığı ilk zamanlardan beri çogu zaman kalkışlarda garip bir şekilde patiye düşüyor ! (Memur 40 yaşında adam)1 ay önce 1.6 Tdi Highline Golften ( yazilimli 140 hp DSG ) 1.5 Tsi Xcellent Leon a geçtim fakat cogu kisinin aksine yanlis yaptigimi dusunmekteyim.
En basta aşırı sessiz olusu beni rahatsiz ediyor ve rolantideki disardaki ses cok cılız ve ucuz hissiyati veriyor. Iceride ses yok tabiki.
Yakit icin dizelde max 7 görüyordum dikkat edersem istanbul ici 5.5 uzun yok zevkli dikkat etmeden gazlamali 5.5 ile 6 arasi 10 /12 kere istanbul giresun git gel yaptim. TSI ile henuz uzun yol yapmasam da Istanbul ici dikkatli kullanim 9- 10 lt , kisa mesafa market vb tarzi suruslerde 13 lt ler gormekteyim.
Dizel ile kalkislarda hic patinaja düşmez iken ( 3 yil ) bununla surekli patinaja düşüyorum. Ayrica park ederken ve manevra yaparken ani hareketleri de isimi zorlastiriyor.
Ayrica dizeldeki tork ve gucun tadini kesinlikle vermiyor.
Bende buradaki ve farkli yerlerdeki TSI övenlere kanmistim ama suan kendime itiraf edemedigim beni rahatsiz eden birsey var. Bence dizelin KM ile alakasi yok güç/tork seven herkese dizel tavsiyemdir.
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam birsey sormak istiyorum,1 ay önce 1.6 Tdi Highline Golften ( yazilimli 140 hp DSG ) 1.5 Tsi Xcellent Leon a geçtim fakat cogu kisinin aksine yanlis yaptigimi dusunmekteyim.
En basta aşırı sessiz olusu beni rahatsiz ediyor ve rolantideki disardaki ses cok cılız ve ucuz hissiyati veriyor. Iceride ses yok tabiki.
Yakit icin dizelde max 7 görüyordum dikkat edersem istanbul ici 5.5 uzun yok zevkli dikkat etmeden gazlamali 5.5 ile 6 arasi 10 /12 kere istanbul giresun git gel yaptim. TSI ile henuz uzun yol yapmasam da Istanbul ici dikkatli kullanim 9- 10 lt , kisa mesafa market vb tarzi suruslerde 13 lt ler gormekteyim.
Dizel ile kalkislarda hic patinaja düşmez iken ( 3 yil ) bununla surekli patinaja düşüyorum. Ayrica park ederken ve manevra yaparken ani hareketleri de isimi zorlastiriyor.
Ayrica dizeldeki tork ve gucun tadini kesinlikle vermiyor.
Bende buradaki ve farkli yerlerdeki TSI övenlere kanmistim ama suan kendime itiraf edemedigim beni rahatsiz eden birsey var. Bence dizelin KM ile alakasi yok güç/tork seven herkese dizel tavsiyemdir.
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
6.1 yakıyorsanız helal olsun, 1.6 tdi golfle Kocaeli içi ortalama 6.5 yakıyoruz ailecek. Bu biraz da kullanıma bağlı, siz 6.1 yakarsınız öteki aynı arabayla 10 litrelerde dolaşır. Dizelin avantajı bastığınız zaman tüketimin fazla yükselmemesidir. 2 motoru da sakin kullandığımızda yakıt farkı 1 litreden az olacaktır ama asıl fark hızlı ve atik kullanmaya başlayınca ortaya çıkıyor. Bursa otobanında 170 180 yerine göre 200 görerek yol yaptık yol bomboştu ve bu otobanda herhangi bir radar da yok hiız kolidoru da yok. 2 kişi klima açık şekilde 5.6 tüketerek gideceğimiz yere vardık. Aynı senaryoyu 1.4 - 1.5 tsi bir araçla deneyin 8 litreler aşağısı imkansız ki denedik 1.5 tsi çok güzel bir motor arkadaşım aktif olarak kullanıyor ve sakin kullanımdaki tüketimi cidden yüz güldürecek seviyede ama dediğim gibi asıl fark yukarıda yazdığım gibi senaryolarda gerçekleşiyor.@Nizamettin Kepoğlu Sürekli patinaja düşüyorsanız ve 9-10 lt yakıyorsanız kusura bakmayın ama ya kullanmayı bilmiyorsunuz ya da çok agresifsiniz. 1.5 TSI ACT motor kullanıyorum ve istanbul içinde 6.1 ile geziyorum. Bu motorlar TDI motorlardan hem daha güçlü hem daha verimli (dizel sorunları, emisyon, bakım maliyetleri, gürültü kirliliği).