En doğru değerler aracın etikette yazan değerleridir., michelin için iyi fiyata almışsınız., aldığınız yer neresi..?@ogzogz Baya hassaslardi o konuda, dijital olcum cihazi ile kontrol ederek 33psi bastilar. Olmasi gereken bu 33 kullanin dedi. 32 olmazmi dedim, tavsiye etmem 33 idealdir dedi
Primacy Mutlak faha konforlu ama fark ne kadar ki acaba, %3-5 seviyesini gecer mi hissiyat olarak
Ayarı sıcak lastikte yani yol yapmış lastikte yapacağınız için 30psi vurursanız aslında gerçerte 27-28psi vurmuş olursunuz., Etiketteki değerler soğuk lastiğe vurulması gereken değerlerdir.,@forzaGilles Maslak Atatürk Oto Sanayi Michelin Bayisi Özkan Lastik den aldim hocam.
Valla etkikete baktim yüklü Ön 33 Arka 41 vermiş.
Yüksüz Ön Arka 30 vermiş
Ben bunu 30 yapar denerim, 33'den 30'a düşünce konfor iyilesir bi miktar
Ekli dosyayı görüntüle 35856
yol sesi olarak Y daha fazla diyorlar cok fark ediyormu acıkçası bılmıyorum @forzaGilles ali hocam belki aydınlatır bızı@Ümit Akkaya Evet maalesef 91V olan yok, 13 Agustos verdiler geleceği tarih, once 10 Temmuz demişlerdi. Sipariş kesinlesmeyince gelmiyo vs dedi bi lastikci. Bide 13 Agustos'da 5 adet geliyo gorunuyodu, hem beklemek istemedim hemde onlar için 675x4 verdiler fiyat. 91Y çok farkli olmaz dedi baya bi kişi, yuk 91 ve XL değil lastik, ondan dolayı aldım.
Y ile V arasında ses olarak etki değil.,yol sesi olarak Y daha fazla diyorlar cok fark ediyormu acıkçası bılmıyorum @forzaGilles ali hocam belki aydınlatır bızı
ozman hocam y-w-v pek onemi yok diyosunuz.. ben araştırdıgımda Y-300km V-240km dayanım hızından dolayı kavucuk yapısı y nin sert oldugunu daha fazla yol sesi yapacagını yazan yerler vardı.Y ile V arasında ses olarak etki değil.,
Hız endeksi lastiğin ısınma (optimum çalışma sıcaklığına) ulaşması bakımından farklar oluşur., atıyorum V olan 3km sonra ulaşıyorsa, Y olan 5-6km sonra ulaşır., bazen hiç fark da olmaya bilir..