- İsim
- Mahmut
1.6 tdi A3 Stronic 11000 km .
Uzun zaman sonra da olsa sizi görmek ne güzel Değerli Cenk Hocam2014 model 1,6 tdi dsg aracım 20.000 km'de. Alırken hiç tereddüt etmemiştim. İyi ki de etmemişim, zevkle eşimle beraber kullanıyoruz.
Golf 1.2 tsi dsg ye gectim.18200 km de.Onceki sahibinde bir kere kavrama değişmiş.Şu anlık dsg'de bir sıkıntı titreme yok.Leon 1.2 tsi ile 26000 km deyim.Allah'a şükür bir sorun yok.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet gerçekten biraz vakit geçmişUzun zaman sonra da olsa sizi görmek ne güzel Değerli Cenk Hocam
Hey maşallah
Katılıyorum ben 1 maddeyi yapmıyordum bir iki cm ileri geri hareket ediyordu. Birde vitesi p ya da r alırken çok zor geçiyordu öğrendiğim iyi oldu çok sağllun2012 MK 6 1.4 TSİ 122 Ps DSG 7 İLERİ aracımı 52.000 km satın aldım
yaklaşık 24 ay içinde aracım 108.852 km oldu Dsg şanzıman kullanırken dikkat edilmesi gereken sadece bir kaç hayati kural var uzun müddet sıkıntısız kullanılabilir.
1) aracınızı park ederken muhakkak ayağınızı frenden kaldırmadan direk önce el frenini çekin sonra P konumuna getirin önemi;
aracınızı park ederken Vitesi P konuma alip freni bırakıp El frenini çekerseniz aracınızın o anki bütün frenleme yükünü dsg şanzımana bindirmiş olursunuz. ( aracınız muhtemelen 1 veya 2 santim geriye esneme yapar ki cok zararlıdır )
dsg acısından yanlıs parklama yaptığınızı şu şekilde anlarısınız aracınızı tekrar çalıştıracağınız zaman motor kısmından sanki araç devirli çalışır gibi bi ses gelir
ve siz misal vitesi R ye takıp gitmek için kolu hareket ettiğinzde "GARÇ" şeklinde bir ses duyarsınız ve vites P den R ye zor geçer bu söylediklerim D konumu içinde geçerli [emoji4]
2) Işıklarda trafikte vs durduğunuzda TAM FRENLEME YAPIN fren e yarım basmayın yanı aracınız kavrama yapmayı bıraksın önemi ;
yarım frenlemede aracın Kavrama tarafı boşta kalmadığı için büyük arızalara sebeb verebilir. TAM FRENLEME yaptığınızı şu şekilde anlayabilirsiniz.
aracınız durduğunda ayağınız frende iken DSG vitesli araçlar 800 devirde çalışır
bunu şu şekilde test edebilirsiniz herhangi bi boşlukta araç D konumunda iken aracı durdurun frenı birakın araç kendi kendine hareket edecektir ileri doğru devir saatini takip ederek
anlayabilirsiniz.
2 sene ve 56.000 km Tecrübesi ile sabittir