Gereksiz sis lambası kullananlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ogzogz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Etrafta rahatsız olacak başka araç yoksa, Siz olsanız ne yapardınız? (Örnek video aşağıda)

• 1- Arkasına geçer, uzunlarımı açarım

Kullanılan: 44 37.3%
  • 2- Önüne geçer, geri sislerimi açarım

Kullanılan: 33 28.0%
  • 3- Yan yana gelip,(sanki bilerek açtığını bilmiyormuşum gibi) sis lambanızı açık unutmussunuz diye u

Kullanılan: 11 9.3%
  • 4- Aman banane der, basar giderim

Kullanılan: 43 36.4%
  • 5- Yanından geçerken kornaya basarım

Kullanılan: 8 6.8%

• Kullanılan toplam oy
    118
Bu kullanıcıya mevcut cezayı yazsan, ceza umrunda olmaz yine böyle sürüş yapar.
Sorun tamamen kullanma amacını bilmeyen sürücüde. Ya da bildiği halde araç böyle güzel görünüyor mantığında olan zihniyette..

Bazı şeyleri ceza ile bağdaştırmak çok saçma. İnsani olarak kurala uymayı beceremiyorsa ceza çözüm değil.

Çözüm eğitim. Okuduğunu anlama ve uygulama..
Yani bı yerde öyle ama 1 ceza yer takmaz 2 yer takmaz 3. De cepte para kalmaz mecbur takmak zorunda kalır.

Ayrıca yasalar bu yüzden var zaten. Yapılması yasak olan şeyin cezası olur amaç yapmaktan caydırmaktır. Ben tersine ceza ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Dediğiniz eğitimle de alakalı

Bu kullanıcıya mevcut cezayı yazsan, ceza umrunda olmaz yine böyle sürüş yapar.
Sorun tamamen kullanma amacını bilmeyen sürücüde. Ya da bildiği halde araç böyle güzel görünüyor mantığında olan zihniyette..

Bazı şeyleri ceza ile bağdaştırmak çok saçma. İnsani olarak kurala uymayı beceremiyorsa ceza çözüm değil.

Çözüm eğitim. Okuduğunu anlama ve uygulama..
Anlam veremediğim bir durum var. Hadi ön sis bazı araçlarda güzel duruyor senin için görünüş verdiğin rahatsızlıktan olabilir tamam da arka sisi niye açarlar anlam veremiyor insan.

Sis farı ile önünüzü göremeyeceğinizin ispatı niteliğindedir.

Sis farı ile önünü gördüğünü zannedenler için bir test yaptım.
IMG_20250413_001204.jpg
Görüldüğü üzere araçtan 5 metre ötesi yok..

Oturur pozisyonda kısa far ile ve sis farı ile ne kadar ileriyi göreceğimiz de net bir şekilde görünmekte.
IMG_20250413_231020.jpg

Sis farı ile önünüzü göremeyeceğinizin ispatı niteliğindedir.

Sis farı ile önünü gördüğünü zannedenler için bir test yaptım.
Ekli dosyayı görüntüle 83446
Görüldüğü üzere araçtan 5 metre ötesi yok..

Oturur pozisyonda kısa far ile ve sis farı ile ne kadar ileriyi göreceğimiz de net bir şekilde görünmekte.
Ekli dosyayı görüntüle 83445

Hocam zaten bu tür ahmaklar görüş eksikliği nedeniyle kullanmıyor bu farları. Bunlarınki kamyoncu mantığıyla araçta ne kadar çok ışık varsa o kadar gösterişli olduğunu düşünüyorlar. Sis farlarına beyaz ampul takılması bile bu farların amacı haricinde kullanıldığının açık göstergesi. Sonuçta sisli, karlı havada beyaz ampuller tam ters etki yaparak görüşü arttırmak yerine azaltıyor.

Sis yokken sis farı açanlar, bir de yağmurda karda siste 4 lü yakarak ilerleyenler sürüşü zora sokuyor daha tehlikeli hale getiriyor. Bu konuda toplumca bilinçlenmemiz lazım.

Geri