Merhaba, @ahmet306 Hocam yaşadığınız kararsızlığı çok iyi anlayan biri olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim. Sizin gibi makyajlı Golf 7.5 aracımı satıp mevcut Tiguan'a geçiş için büyük kararsızlıklar yaşadım ve sonunda geçen hafta highline tiguan'a geçiş yaptım. Çok uzak olmayan bir zamanda makyajlı Tiguan'ın gelecek olmasına rağmen mevcut Tiguan'ı almak beni de çok düşündürdü. Makyajlı Tiguan'da sevmediğim kısımlar değişen dokunmatik klima kontrolü ve ön koltuk arkalarında yer alan tepsilerinin kaldırılması oldu. Kablosuz carplay'in media composition ile değil de discover pro ile geleceğini düşünüyorum. Ek olarak biliyorsunuz mevcut Tiguan highline donanımı oldukça dolu hale geldi, makyajlı Tiguan için highline donanımın şu anki ile bire bir aynı şekilde tutulup tutulmayacağına dair de endişelerim mevcuttu. Ama açıkçası makyajlı olanı beklemememin en büyük sebebi çok hızlı yükselen fiyatlar oldu. Olumsuz bulduğum kısımlar da şu anki nesli tercih etmemde elimi güçlendirdi. Mart ayında yine almakta kararsız kaldığım highline tiguan araç, 270 bin TL'ye alınabilmekte idi. Haziran sonunda o tarihlerde burada olsa idi fiyatı 315 bin TL olacak Tiguan için kapora verdim. Ancak araç geçen hafta bana teslim edilene kadar 2 tane zam ile 365 bin TL bandına çıktı. Mart ayından günümüze geldiği fiyatları düşünecek olursak 2020 sonuna kadar gelmesi beklenen makyajlı Tiguanın ulaşacağı rakamın sizi alım konusunda tekrar düşündüreceğini, eğer Tiguan almayı kafaya koyduysanız beklediğiniz tüm zamanın fiyat olarak sizi mutlaka zarara uğratacağını düşünüyorum.
Makyajlı Golf'ten Tiguana geçiş ile ilgili olarak da 2-3 günlük sürüş deneyimime göre dikkatimi en çok çekenler; konfor olarak önceki DCC'li Golf'üme göre bariz şekilde üstün ve keyifli olması, dsg dq 381'in 1-2 vites geçişlerinde dq200'deki kararsızlıkları kesinlikle yaşamaması, yıllardır Golf 4-6-7-7,5 neslini kullanan biri olarak bu aracın bana farklı bir araç sürüyor hissini vermesini söyleyebilirim. Olumsuz söyleyebileceğim tek şey Golf'e göre daha yüksek olacak yakıt tüketimi olacaktır
Tiguan' daki açık döşemenin çift renk olması bana da basit geldiği için siyah olanı tercih ettim.
Makyajlı Golf'ten Tiguana geçiş ile ilgili olarak da 2-3 günlük sürüş deneyimime göre dikkatimi en çok çekenler; konfor olarak önceki DCC'li Golf'üme göre bariz şekilde üstün ve keyifli olması, dsg dq 381'in 1-2 vites geçişlerinde dq200'deki kararsızlıkları kesinlikle yaşamaması, yıllardır Golf 4-6-7-7,5 neslini kullanan biri olarak bu aracın bana farklı bir araç sürüyor hissini vermesini söyleyebilirim. Olumsuz söyleyebileceğim tek şey Golf'e göre daha yüksek olacak yakıt tüketimi olacaktır
Tiguan' daki açık döşemenin çift renk olması bana da basit geldiği için siyah olanı tercih ettim.
Moderatör tarafında düzenlendi: