Hocam benim yorumum senin kazan özelinde değildi. Çünkü arkadan gelen Peugeot'un sürücüsü belki telefona bakıyordu veya yol dışında bir şeye odaklıydı senin araya girişini yorumlayamadı. Bunları bilmediğim için sana haklısın veya haksızsın demiyorum.@ognemir kardeş şimdi şöyle haklısın dediğine katılıyorum o şekilde bende benim önüme dalanlara kızıyorum mesafe kısalıyor diye lakin trafik akıyordu yol boştu yani öndeki audi geçti sola boş diye bende geçtim sonra artık ne sebebten durduysa durdu düşün abs devreye girmedi kazık fren yapsam girer haksızmıyım sonra arkadaki vurdu.
Zamanında değil İstanbul trafiğinde hergün yaşıyorum. İstanbul arkadan vurusa zaten suçlu o olacak mantığı ile gördüğü her boşluğu dolduran sürücülerle dolu. Hükümlerde dedğin gibi “Arkadan çarpan sürücü yeterli veya gereken mesafeyi bırakmadığı için kazaya sebebiyet vermiştir” diyor. Ancak bu genellemenin dışına çıklıcak durumlar da var.@ognemir zamanında yaşanmışlıklar var herhalde ? pek bi dertli gördüm sizi. hükümleri aç bak istersen. yola atlarken yayada mı sinyal versin?
Ha birde o var dimi. Sol şerit hız şeridi@ognemir hocam şimdi şöyle çok doğru yazdın bana vuran şahıs sol şerit hız şeridi diyor mesela yani kullanım kişiden kişiye farklılık gösterdiği için durum biraz karmaşık hal alıyor kaza anında haklıyken haksızda çıkabiliyorsun ben tutanağa yazdım zaten sinyal vermeden şeride geçtim diye lakin exper kazanın şiddetine göre karar veriyor sanırım bana vuranın arkasındaki de vursaydı bana vurana o zaman derdim haklı o diye ama önümdeki durdu ben durdum bana vuranın arkasındaki de durdu burda bir hatalı var kesin