0W-20 Motor Yağı Ana Konu (1.0 / 1.5 TSI motor için)

Yağ seçimimizi 0W-30 olarak yaptık varsayıyorum şimdi internetten liqui moly 5w30 4210'u tedarik edicem. Bizim motorların yağ haznesi ne kadar bu arada 4 litre mi normalde ?

Servis ikmali 4.3 Lt olarak belirtiliyor.

4 Litre yeterli gelecektir ama siz 5 Lt satın alınız.

Eksilme olursa elinizde bir miktar yedek yağ bulunsun.

.

Hocam aracınız Golf 7,5
Bu araçta uyumlu olan yağlar 0W-30 veya 5W-30 yağlardır,

Mk7,5 1.5 TSI ACT DPCA motorda 0W-20 kullanılabilir ama 0W-30 ve 5W-30 kullanılması daha doğru bir tercihtir, 0W-30 ve 5W-30 yağların koruması 0W-20 ye göre daha iyidir, yağ eksiltmeye sorunları daha az yaşanır,

Aracınıza uyumlu olan yağ viskozitesi bir sıralama yaparsak 0W-30 > 5W-30 > 0W-20
İlginize teşekkür ederim.

Merhabalar tekrardan paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim öncelikle. benimAudim uygulamasında üyeliğimi aktifleştiremedim muhtemelen bayi yolu gözüktü. Bir de OPF ile ilgili bir bilgi edindim. Katalizörün ilk giriş kısmında mevcutmuş downpipe ile birlikte opf yi de iptal etmiş olduk eğer varsa . Kocaman bir katalizör söktük araçtan muhtemelen opf de mevcuttu bunun içinde.

Yağ seçimimizi 0W-30 olarak yaptık varsayıyorum şimdi internetten liqui moly 5w30 4210'u tedarik edicem. Bizim motorların yağ haznesi ne kadar bu arada 4 litre mi normalde ?
Üyelik aktifleştirmede bazen sorunlar oluyor, Servis danışmanı aktifleştirmenize yardımcı olur, Yedek parçadan şasi no ile sorgulama yaptırıp araçta OPF var mı yok mu bi sorgulatırsanız iyi olur, Sizin aracın yağ kapasitesi: 4,3 Litre’dir.

golf 8 1.0tsi hangi yağı kullanmak gerek @forzaGilles kardeşim. Herkes bir şey söylüyor. Forumdan Castrol dediler, link verdiler gittik aldık bunda da uyum şemasında volkswagen yok. Yardımcı olursan sevinirim.

golf 8 1.0tsi hangi yağı kullanmak gerek @forzaGilles kardeşim. Herkes bir şey söylüyor. Forumdan Castrol dediler, link verdiler gittik aldık bunda da uyum şemasında volkswagen yok. Yardımcı olursan sevinirim.
Aldığınız görselde paylaştığınız Castrol yağ aracınıza uyumlu değildir.!! Alacağınız motor yağında (onaylar / approved) kısmında (VW508.00 / 509.00 üretici onayı) olması gerekir,

Golf Mk8 1.0 TSI / 1.0 eTSI ve 1.5 eTSI motorlar için uyumlu yağlar;

Castrol Edge LL IV 0W-20

Liqui Moly Top Tec 6200 LongLife IV 0W-20 https://shop.egemot.com.tr/liqui-moly-0w20-motor-yagi-top-tec-6200-4-litre-20788

Mobil 1 ESP X2 0W-20

Golf Mk8 1.0 TSI motor yağ kapasitesi: 4 Litre

Motor yağını mutlaka güvenilir yerlerden yetkili satıcı veya bizzat distribütör firmadan almanızı öneririm, piyasada malesef çok fazla sahte yağ mevcut, ve normal bir kullanıcının bunu fark etmesi çok zor, neredeyse bire bir sahtesini yapıyorlar,

Yukarda Liqui Moly yağ için paylaştığım Link Liqui Moly ‘nin Türkiye Distribütörüdür, yani arada aracı firma/satıcı vs.. yoktur.,

Filtreler için (Mann Filtre) buradan güvenle temin edebilirsiniz; filtremarketim.com ve uzmanparca.com

Karter tapası ve tapa pulunu yetkili servisten temin ediniz, dışarda veya sanayide alacağınız karter tapası ve tapa pulu yetkili servis ile aynı rakama satıyorlar, dışardan boşuna daha yan sanayi veya 2. kalite ürüne aynı rakamı ödemeyiniz.!!

Son düzenleme:
Cupra formentor aracın motor kodu DPCR buna da 0W-20 mi kullanmak lazım, kaputu açınca 508.00 ve 509.00 yazıyor, birde bu yağ eksiltme durumu bu yağlarda var mı, var ise en mantıklısı 5 litre yağ alıp kalan 0.7 litreyi bagajda taşımak gibi geliyor

Selam arkadaşlar bugun bakim icin bursa A.fiyat aldim 9500 indirimli fiyat standart bakim!Bende baska yetkili servisten fiyat aldim 4300 tercimi bi yonde kullandim.Fakat motor sasi bo sorgulandiginda 0 20 yag cikiyor ve bunu tavsiye ettiler.İyi dedim bende buguna kadar hep 5 30 konuldu umarim iyi olur.Arka balatalarda bitmis oda 1400 Hella marka.Birde triger onerildi 1.0 tsi larin kaucukmus 4 yilda bir degisim tavsiye edildi oda 8 bin falan ona daha sonra bakariz dedim…Takilan tum parcalari izledim iyidi yani😊

Selam arkadaşlar bugun bakim icin bursa A.fiyat aldim 9500 indirimli fiyat standart bakim!Bende baska yetkili servisten fiyat aldim 4300 tercimi bi yonde kullandim.Fakat motor sasi bo sorgulandiginda 0 20 yag cikiyor ve bunu tavsiye ettiler.İyi dedim bende buguna kadar hep 5 30 konuldu umarim iyi olur.Arka balatalarda bitmis oda 1400 Hella marka.Birde triger onerildi 1.0 tsi larin kaucukmus 4 yilda bir degisim tavsiye edildi oda 8 bin falan ona daha sonra bakariz dedim…Takilan tum parcalari izledim iyidi yani😊
Aracınızın marka, model, motor nedir bilmiyoruz,
Ayrıca yazınızdan açıkçası pek bişey anlamadık, bir yetkili servis 9.500 lira fiyat vermiş, başka bir yetkili servis 4.300 fiyat vermiş, siz 4.300 fiyat veren yetkili servise bakımı yaptırmışsınız doğru mu anladık..? :)

Bir yetkili servis 9500, diger yetkili servis 4300. Garip bir durum...

Cok pardon hizli yazdim…İlk olan Arca 9500 digeri Grup oto 4300 ucuz olanda yetkiliyim diyor ama Özel servis yani…Aracim 2018 1.0 tsi dsg comfortline.56 binde

Son düzenleme:
Cok pardon hizli yazdim…İlk olan Arca 9500 digeri Grup oto 4300 ucuz olanda yetkiliyim diyor ama Özel servis yani…Aracim 2018 1.0 tsi dsg comfortline.56 binde
Aracınızın motor kodu CHZC / CHZD veya DKRC nedir.?

Motor gücü kaç kW veya PS ?

Yüksek ihtimalle (0W-20 viskozite) yağ kullanarak, motora uyumlu olmayan yağ kullandılar.., Ne güzel valla yetkili olmayan yetkili servis

Aracınızın motor kodu CHZC / CHZD veya DKRC nedir.?

Motor gücü kaç kW veya PS ?

Yüksek ihtimalle (0W-20 viskozite) yağ kullanarak, motora uyumlu olmayan yağ kullandılar.., Ne güzel valla yetkili olmayan yetkili servis
Hocam motor no CHZ 427024 ben 5 30 dedim sasi nosundan kontrol edince 0 20 viskozite cikiyor dedi ozel servis ben yanlis yazdim.Motor gucu 110 bg.Castrol 0 20 Edge ll yag konuldu.

Son düzenleme:
Hocam motor no CHZ 427024 ben 5 30 dedim sasi nosundan kontrol edince 0 20 viskozite cikiyor dedi ozel servis ben yanlis yazdim.Motor gucu 110 bg.Castrol 0 20 Edge ll yag konuldu.
Hocam aracınız üretildiği tarihte fabrikanın önerdiği yağ;

(VW 504.00 / 507.00 üretici onaylı) 5W-30 yağ

veya yine (VW504.00 / 507.00 üretici onaylı) 5W-30 yağlardı (bu söylediğimi aracın kullanım klavuzundan da) teyit edebilirsiniz,

Özetle aracınıza koyulan 0W-20 yağ uyumlu değildir.!!

Castrol Edge LL IV 0W-20 yağ —>Golf Mk8 1.0 TSI / eTSI motorlar için uyumludur.

Hocam aracınız üretildiği tarihte fabrikanın önerdiği yağ;

(VW 504.00 / 507.00 üretici onaylı) 5W-30 yağ

veya yine (VW504.00 / 507.00 üretici onaylı) 5W-30 yağlardı (bu söylediğimi aracın kullanım klavuzundan da) teyit edebilirsiniz,

Özetle aracınıza koyulan 0W-20 yağ uyumlu değildir.!!

Castrol Edge LL IV 0W-20 yağ —>Golf Mk8 1.0 TSI / eTSI motorlar için uyumludur.
Tamam hocam teşekkür ederim yarin 5 30 a degisim yaptirtirim sikinti olmasin.Teşekkürler.

Geri
Üst Alt