Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Herseyi okudun ve sonuç olarak aynı şey olduğuna karar verdiysen benim için sorun yok hocam. 😀

Peki bu ikisi şeridi ortalayip 45 derece açılı virajlari dönebiliyor mu sen hiç direksiyona dokunmadan?

1.si şerit takip şeridi ortalayamaz
2.si acc direksiyonu çeviremez.

Travel asist işte bu arkadaşlarin yapamadığı bu şeyleri yapması için tasarlanmış mühendisler tarafından.

Yanından geçen arabalari korkutmadan milletin şeridine taşmadan, korna selektör yemeden. Çünkü mantığı o zaten şerite değmeden iki şeriti tam ortalayip gitmek.
Şerit takip için adaptif şerit klavuzu kodlanmış ise travel assist olmasa da şeridi ortalar ve hatta araçta predictive acc varsa virajları da travel assiste göre daha iyi döner. Ayrıca acc+şerit takip olan araçlara traffic jam assist özelliği eklenerek şerit takip otomatik araçlarda 0 km/h itibariyle çalışır.

Acc sadece öndeki arabaya bakarak hareket eder. Direksiyon kontrolü sizde olur

Şerit takip ise sadece şeritten çıkarsan müdahale eder.

Travel assist ise komple yolu kontrol edip ona göre ilerler. Sağ sol arka. Gerektiğinde şerit değiştirir yarı otonom sürüş işte. Araba kendi gidiyor müdahaleniz olmadan
Asistanlı şerit değiştirme özelliği için otoban olması gibi belli şartlar var yani her yolda kendi kendine şerit değiştirmez kör nokta olsa dahi.

Emergency Assist için travel assist şartı yok. Ayrıca travel assist olmasa dahi eğer araçta acc mevcut ise traffic jam assist özelliği ile birlikte şerit takip 65 km/h altında da çalışır.
Öyleyse iyi.

Sadece kapasitif direksiyon hassasiyeti olmuyor.

Travel assist direk yarı otonom sürüş gibi uzun yolda. Şerit değiştirebiliyor.

Adaptif Cruise control, ACC ise sadece öndeki aracı baz alarak hızını ayarlıyor tabi senin belirlediğin ölçüde. Maks 100 diyorsun maks 100 oluyor ama öndeki 80 e düşerse seni de 80 e düşürüyor. Tabi takip mesafesini de ayarlayabiliyorsun. Şu kadar mesafeden takip et öndekini gibi.

Şerit takip aralarındaki en basiti sadece şeritten çıkmaya başlarsan müdahale ediyor onun dışı bir şey yapmaz. Baktın şeritten çıkıyorsun olaya el atar ama çıkmadan müdahale etmez. Viraja kendi girmez mesela.

İD4 de travel assist var ama şerit değiştirmiyor. birkaç kere denedim yapmadı. Farkı dur kalk trafik olabilir.
sistemi açarken soruyor - travel asist - Acc - hız sınırlama - olarak 3 seçenek var araçta

İD4 de travel assist var ama şerit değiştirmiyor. birkaç kere denedim yapmadı. Farkı dur kalk trafik olabilir.
sistemi açarken soruyor - travel asist - Acc - hız sınırlama - olarak 3 seçenek var araçta
Kor nokta var mı ID 4 te

PLA ve Side assist ikiside varmı araçta, ayrıca travel assistin tuşu var zaten tek başına, menüden değil tuştan açıyorsunuz. Genelde sol tarafın sağ alt kısmında bu tuş.

Kor nokta var mı ID 4 te
Evet var .

PLA ve Side assist ikiside varmı araçta, ayrıca travel assistin tuşu var zaten tek başına, menüden değil tuştan açıyorsunuz. Genelde sol tarafın sağ alt kısmında bu tuş.

ikisi de mevcut, menü dediğim direksiyon üzerindeki tuşdan bahsediyorum. sadece acıp kapatmıyor, çift bastığınızda ekranda seçenekler çıkıyor.

bir arkadas bahsetmiş onu alıntı yapamadım ama dediği doğru Travel assist açık iken otoyoldaki tüm seritleri tarıyor ve ekrana getiriyor.

Evet var .

ikisi de mevcut, menü dediğim direksiyon üzerindeki tuşdan bahsediyorum. sadece acıp kapatmıyor, çift bastığınızda ekranda seçenekler çıkıyor.

bir arkadas bahsetmiş onu alıntı yapamadım ama dediği doğru Travel assist açık iken otoyoldaki tüm seritleri tarıyor ve ekrana getiriyor.
Bilemedim hocam, normal de şerit değişimi için pla ve side assist istiyor, arka çapraz ve yan trafiği izlemek için. Belki navigasyon gerekiyordur o zaman.

Evet var .

Sinyal verince geçiyor mu

Bakıyorum takip ediyorum

Tiguan + life golfde Israrla fiyat kırma adına hicbir sey yapmıyor vw-tr

Ne yapıyor ?

2265 e a3 sedan advance premium satmakla günü kurtarıyor.
(Hakkatende kurtarıyor olabilir )

Tiguan + life golf icin elindeki kapitaliyle %45 faizde bekleyen beklemeye devam etsin

Zarar etmeyecektir.
En azından amortisi garanti !

Bakıyorum takip ediyorum

Tiguan + life golfde Israrla fiyat kırma adına hicbir sey yapmıyor vw-tr

Ne yapıyor ?

2265 e a3 sedan advance premium satmakla günü kurtarıyor.
(Hakkatende kurtarıyor olabilir )

Tiguan + life golf icin elindeki kapitaliyle %45 faizde bekleyen beklemeye devam etsin

Zarar etmeyecektir.
En azından amortisi garanti !

Hocam A3’ler 2315’ten aşağı verilmiyor.
10 bayiye sordum belki.

Geri