Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazı araç bayilerine 1-2 gün içinde satış işlemlerinin tamamlamaları bildirilmiş elektirkli araçların ötv oranı %25'e fosil yakıtlı binek araçların ise %95'e yükselmesi gündemdeymiş

bu arada ismini vermeyeceğim bir bayi vw bizde bu duyumu aldık dedi
ne olucak görücez

Sinyal verince geçiyor mu
Hocam bugun denemeye çalıştım ama malum istanbul trafiğinde pek mümkün olmuyor.
sinyal verince şeridi takip etmeyi bırakıyor ve sanırım yol eğiminden şerit değişiyor . böyle düşünüyorum çünkü yan şeride araç geçince orada durmuyor ve değiştirmeye devam ediyor. Ancak şeridi ortaladığında sinyali kapatırsam yeni şeritte kalabiliyor ama bu bana pek kullanışlı gelmedi.

Benzer senaryo da sola sinyal verdim ama araç sağ şeride kaydı bu nedenle şerit değiştirme sağlanamadı.

Daha uygun yol şartlarında tekrar deneyeceğim.

bu arada ismini vermeyeceğim bir bayi vw bizde bu duyumu aldık dedi
ne olucak görücez
bazı araç bayilerine 1-2 gün içinde satış işlemlerinin tamamlamaları bildirilmiş elektirkli araçların ötv oranı %25'e fosil yakıtlı binek araçların ise %95'e yükselmesi gündemdeymiş

Böyle birşey olmasını beklemiyoruz !
Araçları satamayınca (petrollü araçlar)
Bu tarz söylemler hep olur.

Diyelimki oldu

Özellikle vw-tr distrübütörlüğünü Sarı sitede devren sahibinden satılık ilanı verip satar (alan olursa)

Gelelim elektrikli araclara

Trafikteki elektrikli araç oranı halen %1 i bile bulmamısken (%0,7 şu an)

Elektrikliye ötv zammı full sacma olur.

Putin nükleer santrali boşuna kurmadı buraya

Byd ye ? %25 ötv zammını devlet baba sübvanse edecekmiymiş? Ederse kabul .

1630 ARCA life golf 8.5 beyaz
1730 ankara arca e*** hanım ile görüştüm 1719 a kadar bırakırız altı yok diyor
1630 yazdığınızı gördüğüm gibi aradım 1630 10 çekiciye veririz mal ayağımıza kadar gelir
ama ne acıdır ki rakam yanlış şirkette arkadaşıma şuan araç alıcaz life paket

araç fiyatı 1730 arca ankara 29.01.2025 saat 13:45

Böyle birşey olmasını beklemiyoruz !
Araçları satamayınca (petrollü araçlar)
Bu tarz söylemler hep olur.

Diyelimki oldu

Özellikle vw-tr distrübütörlüğünü Sarı sitede devren sahibinden satılık ilanı verip satar (alan olursa)

Gelelim elektrikli araclara

Trafikteki elektrikli araç oranı halen %1 i bile bulmamısken (%0,7 şu an)

Elektrikliye ötv zammı full sacma olur.

Putin nükleer santrali boşuna kurmadı buraya

Byd ye ? %25 ötv zammını devlet baba sübvanse edecekmiymiş? Ederse kabul .
görücez sene sonunda en düşük araç 2 mil olunca
birde hocam üniversite tezi gibi sürekli açıklaman mevcut bu kadar boş vakti nasıl yaratıyorsun
araştırıyosun vs vs gerçekten benim böyle bir vaktim yok

muradına eremedi ne yazıkki 1730 fiyat 13:45 e*** hanım verdi fiyatı

inanmayan arayabilir

Konumuz ötv artışı olup olmayacağı
Bana cevabınız güncel fiyat teklifi örneklemesi

Ötv artısı olacak mı ?
Olmayacak mı üzerinden dialogdayız

Arca dan aldıgınız fiyat yüksek
Ben saat 12:15 da 1702 fiyat aldım (marmara bölgesinden )

İnanmayan arabilir falan ? Niye inanmayalım ?

İstedikleri fiyatı çeksinler kendileri bilir.

Ya life golf sahibisiniz ? (Fiyatların artmasını dileyip ben ucuza aldım saadetine ereceksiniz)

Ya da aracınızı satıp ev alacaksınız ÖTV patlasın millete deyip üst baremden ilana çıkacaksınız?

Şu boş vakit olayı falan da

7/24 alın teri çalışorsunuz sanırım. Allah full time emeginizi boş cıkarmasın . İyi calısmalar

Konumuz ötv artışı olup olmayacağı
Bana cevabınız güncel fiyat teklifi örneklemesi

Ötv artısı olacak mı ?
Olmayacak mı üzerinden dialogdayız

Arca dan aldıgınız fiyat yüksek
Ben saat 12:15 da 1702 fiyat aldım (marmara bölgesinden )

İnanmayan arabilir falan ? Niye inanmayalım ?

İstedikleri fiyatı çeksinler kendileri bilir.

Ya life golf sahibisiniz ? (Fiyatların artmasını dileyip ben ucuza aldım saadetine ereceksiniz)

Ya da aracınızı satıp ev alacaksınız ÖTV patlasın millete deyip üst baremden ilana çıkacaksınız?

Şu boş vakit olayı falan da

7/24 alın teri çalışorsunuz sanırım. Allah full time emeginizi boş cıkarmasın . İyi calısmalar
sabreden dervis yazdın bende muradına yine eremedi yazdım alınma buna bu kadar verdiğim cevaplara iyi bak her yazdığına ayrı ayrı cevap verdim
iyi bak bence hemen telaşlanıp nasıl cevap veririm diye yazacağına üstadım ya çok paniksin

evde var arabada fazlasıda satmak için almadım eşim biniyor manuel seviyoruz ailece

bi ara manuel golf 8,5 imp kullanıyorum diye özellikle bana tamburlu çamaşır makinası yok efendim manuel vites kullanmak tuşlu telefon kullanmaktır demiştin
benim yine manuel 2005 model 40xxx km 'de super sport porsche aracımda var istediğin otomatik vitesle deneriz bendeki tamburla olurmu uyarmı sana

ne iş yaptığımı değil gerçekte rüyanda dahi görme şansın yok günde 16 saat çalışıyorum 38 yaşındayım allah senin dediğin gibi emeğimi boşa çıkarmadı

sizede iyi günler

Arkadaşlar DH de 2025 ye phev golf gelecek deniyor bu konuyu teyitleyebilen var mı acaba ?

sabreden dervis yazdın bende muradına yine eremedi yazdım alınma buna bu kadar verdiğim cevaplara iyi bak her yazdığına ayrı ayrı cevap verdim
iyi bak bence hemen telaşlanıp nasıl cevap veririm diye yazacağına üstadım ya çok paniksin

evde var arabada fazlasıda satmak için almadım eşim biniyor manuel seviyoruz ailece

bi ara manuel golf 8,5 imp kullanıyorum diye özellikle bana tamburlu çamaşır makinası yok efendim manuel vites kullanmak tuşlu telefon kullanmaktır demiştin
benim yine manuel 2005 model 40xxx km 'de super sport porsche aracımda var istediğin otomatik vitesle deneriz bendeki tamburla olurmu uyarmı sana

ne iş yaptığımı değil gerçekte rüyanda dahi görme şansın yok günde 16 saat çalışıyorum 38 yaşındayım allah senin dediğin gibi emeğimi boşa çıkarmadı

sizede iyi günler
Hocam kimsenin kendini kanıtlama ihtiyacı olmadığı gibi herkesin vakti değerli. Kafa dağıtmak ve sohbet muhabbet olsun diye yazılıp geçilen şeyler üzerine aşırı düşünmeye gerek yok.

Arkadaşlar DH de 2025 ye phev golf gelecek deniyor bu konuyu teyitleyebilen var mı acaba ?
Teyitli bilgim bulunmasa da teknik olarak gelmemesi için bir engel yok gibi duruyor hocam. Avrupada phev satışları EV satışlarıyla birlikte artışta. Ülkemizde de phev modelleri yaygınlaşacağa benziyor vergi avantajı dolayısıyla.

Trafikteki EV (elektrikli) araç sayısı
2024 yılı sonu itibariyle bu orana ulaşmış

Nihayetinde petrolle çalısan Hibritler ayrı dursun

Trafikteki her 88 binek otomobilden 1 i elektrikli

Yani sadece otomobil olarak bakıldıgında (ticari araclar, minibüs , otobüs , kamyon , kamyonetleri katmadan )

Elektrikli binek otomobil oranı %1,1 e gelmiş

Trafikteki tüm motorlu tasıtlara göre elektrikli oranı ise %0,7

daha 40 fırın ekmek yemesi lazım EV sektörünün

40 fırında yetmez

En az 800 fırın ekmek anca.......kurtarır

Hele bi %10 u bulsun bakalım (bizde alırız)

Son düzenleme:

Trafikteki EV (elektrikli) araç sayısı
2024 yılı sonu itibariyle bu orana ulaşmış

Nihayetinde petrolle çalısan Hibritler ayrı dursun

Trafikteki her 88 binek otomobilden 1 i elektrikli

Yani sadece otomobil olarak bakıldıgında (ticari araclar, minibüs , otobüs , kamyon , kamyonetleri katmadan )

Elektrikli binek otomobil oranı %1,1 e gelmiş

Trafikteki tüm motorlu tasıtlara göre elektrikli oranı ise %0,7

daha 40 fırın ekmek yemesi lazım EV sektörünün

40 fırında yetmez

En az 800 fırın ekmek anca.......kurtarır

Hele bi %10 u bulsun bakalım (bizde alırız)

Herkes kendince bir istatistik çıkartıyor, anlamış değilim. Asya bölgesi haberlerine bakarsak elektrikli araç satışları artıyor. Avrupa bölgesine bakarsak elektrikli araç satışları azalıyor. Siyasilere göre ( komisyon başkanları vs.) Elektrikli araç satışları patlayacak. Üreticiye göre Elektrikli araç zorlaması nedeniyle tüm Avrupa boka batacak.

Haberlerde kimileri Elektrikli araçların lehine haber pompalıyor. Geçenlerde denk geldiğim haberde ise tam tersi, markası açıklanmayan bir bayi müdürünün "insanlar araç değişimlerinde elektrikli araçlarını verip yerine hibrit yada termik araçlar tercih ediyor" diye söylemiş

Gerçekte ki duruma bakarsak 8-10 yılda dünya genelinde çeyreğe ulaşamamış pazar payını 2035 yılına kadar nasıl %100 yapacaklar anlamış değilim. Sözde 2035 sonrası termik araç üretene ceza vergileri uygulanacak.

Avrupa'yı baz alırsak elektrik maliyeti 5-6 yılda neredeyse %50 artmış ve artış devam ediyor. İleriyi düşünen tüketicinin aklına/mantığına halen yatmıyor bu iş.

Bir diğer konu bundan 3-5 sene önce ön gördüğüm gibi Elektrikli araçların ve Termik araçların tüketim maliyetleri arasındaki fark giderek kapanıyor. Elektrik tüketimi zamları benzin ve dizele göre çok daha hızlı artıyor.

Bugün örneğin Avrupa bir elektrikli araç 100km de 4€ yakıt maliyeti çıkartıyorsa bir dizel 100km de 5-6L yakabiliyorsa bu durumda 6L dizel * 1.60€ = 9.60€ yapar. Neredeyse yarı yarıya.

Şimdilik yepyeni bataryalarla araçlarının keyfini en ekonomik şekilde çıkartırken kimse dikkat etmiyor ancak yarın o araçların batarya değişim zamanı geldiğinde 2.-3.el'e düştüğünde sonuç ne olacak. Batarya değişim maliyeti bu aradaki tüketim maliyet farkını kapatabilir yada aşabilir diye düşünüyorum. Ayrıca lithium pillerin ömürleri kullanıma bağlıdır. Kimisi 15yıl kullanır %10-15 kapasite kaybeder, kimisi 10yıl kullanır %20-30 kapasite kaybeder. Ayrıca lithium pil/batarya üretimi de her geçen gün daha maliyetli bir hal alıyor.

Geri