@zdezen Devlet araba fiyatlarina ötv+kdv ile müdahale edebilir ama ev fiyatlari düsmeyecek, aksine suanki fiyatlar maliyetinin yarisi, yatirimcisi oldugum sitede m2 fiyatlari 15 bin lira civari, ayni bölgede yeni yapilan bir sitenin müthaiti ile görüstüm, adama m2 maliyeti insaat+arsa=30 bin lira ve her gecen gün maliyeti döviz bazinda bile artiyor. Peki bu evleri kim aliyor? Orta dogulu- Pakistanli-kuzey afrikali kardeslerimiz. (Vatandaslikta devletimizden hediye)
Bu vesile ile güncel gayrimenkul piyasasini forum sakinlerine bir örnekle anlatayim:
1.5 ay önce bir arkadasimin yakin arkadasi 2019 yilinda 750 bin liraya "Demir Insaat"tan aldigi evi 3 milyona Demir insaata geri satti, Demir Insaat bu evi aninda 4 milyona Iranliya satti, kendileri bu fiyatlardan sattiklari icin sitedeki evleri topluyorlarki fiyatlar düsmesin. Burada en karli cikan kim? Iranli, o ev 1 seneye kalmaz fiyatini ikiye katlar. Lokasyon: Beylikdüzü, Sariyer-Üsküdar gibi pahali lokasyonlar degil.
- Eviniz varsa sakin ne fiyat verirlerse versinler satmayin, cünkü gercek fiyatlar tahmin ettiginizin cok üstünde
- Eviniz yoksa ne yapin edin, gerekirse borclanin ev alin
- Eviniz varsa, kenarda kösede birikmis parada varsa, ne altin ne döviz, ev alin.
- Arsa almayin, yükselen insaat maliyetleri arsa fiytalarini baskiliyor
Birde emlakcilar sahte ilan girerek bölgedeki evleri ucuz fiyattan gösterip ev sahiplerini kandiriyorlar, evlerini ucuza sattirip komisyonlarini alip cekiliyorlar, ilanlarin cogu ev sahiplerini kandirmak icin ucuz fiyatla gercekte olmayan daireler.
Konudan saptim ama son zamanlarda evlerini prim yapti diye satanlara cok üzülüyorum, 1 yila kalmaz kafalarini duvarlara vururlar.