@hfurkan 1.6 / 2.0 TDI motorlar tarihin en sağlam motorları sıralamasına rahatlıkla girer,
@Salih_Sayin arkadaşımızın da dediği gibi A4 kasa değiştirecek,
Yeni Audi A4 artık tamamen elektrikli olacak, benzinli A4 isteyenler için yeni A5 piyasaya sunulacak (yeni A5 aslında A4 olacak sayıya takılmayın),
Audi ‘de artık tek rakamlar olan A1, A3, A5, A7 araçlar benzinli,
A4, A6, A8 gibi çift rakamlı araçlar elektrikli olacak,
Peki A6 veya A8 gibi benzinli ve lüks segment bir araç almak isteyen bir iş adamı ne yapacak.?
Benzinli A4 artık —> A5 oldu (rakamın 5 olmasına takılmayın, yani rakamın 4’ten 5’e çıkması daha üst segment bir araç anlamı taşımıyor aslında araç segment olarak A4)
Benzinli A6 artık —> A7 oldu
Benzinli A8 artık —> A9 oldu
Şuan satışta olan A5 Sportback ve A5 Coupe ‘nin üretimi durdurulacak,
Bunlar hep ucuz iş gücü için Polonya göçmeni olan gençliği demir-perde Polonya’sında geçmiş mühendislerin kafasından çıkıyor, yıllar önce mühendis ve tasarımcı olarak işe giren Polonya’ lılar artık yönetim, tasarım şefi, CEO gibi üst düzey konumlara geldiler,
Yok efendim 35TDI / 45TFSI gibi saçma sapan motor gücü terimlerinden sonra bir de bu çıktı,
Elektrikli olana A4 e-Tron, benzinli olana ise A4 demek çok mu zordu, hangi beyin yoksunundan çıktı bu fikir, hangi üst düzey Polish Man onayladı bu dahice şeyi merak ediyorum.