Kadrandaki/navigasyondaki hız, hangisi doğru?

@Termsnavigasyonda gps lerden aldığı sinyalleri size iletir kalibresi 0 hatayla yapılsa bile, yol durumları sinyal alımını veya sinyal geçişlerindeki sapmaları hissetmeyebilir, ama kadranlarda bire bir verileri aldığı için kadranlar daha doğrudur, 

bu sapmaları yüzdelik olarak hesaplamalısınız dikkat ederseniz 100 ve 135 km hızlarda aracı sürmüşsünüz bu aralıkta da 3, 4 ve 5 km lik sapmalar meydana gelmiş, hız arttıkça belli bir oranda sinyal alımı geçişleri zayıflıyor.

ve şunu demişsiniz "Kadran doğru ise neden Navigasyondaki hız ile karayollarının bazı yerlere koyduğu hız gösteren tabelalar aynı iken kadran daha yüksek?"  onlarda da hız algılayıcıları vardır. siz şunu deneyin, aracınızla giderken radardan geçtiğiniz de hemen sağa çekip kaç ile geçtiğinizi memur beye sorun. en azından sizin aklınızda soru işareti kalmayacaktır.

farklı bir durum da var, o da hız sınırlamasında cezayı %10 ve üzerinde kullanınca hızdan ceza yiyorsunuz, 80 ile giderken 87 ile ceza yemezsiniz ama 88 ile ceza yersiniz. diyelim ki 85 ile gidiyorsunuz ama radara 88 ile girdiniz cezayı yediniz. o zaman ne yapacaksınız, en azından elinizde üreticinin sorumluluğunda olan verileri bire bir alan/aldığına inandığımız bir sistem var. bunun üzerinden giderseniz cezanız yüksek oranda iptal edilebilir, ama yok ben navi ile gidiyorum derseniz iş değişir. 
merhabalar. bildiğim kadar radar cihazı her aracın hızını kaydetmiyor, sadece  hız sınırlarını aşanları kaydetmeye başlıyor o yüzden memur istesede cevaplayamaz, her geçenin hızını beynine kaydetmiyorsa 

@Terms@Seastar76 bu konuda pek bir bilgim yok, ama tahminim hepsini kayıt altına alması ve hız sınırını aşanı bir uyarı ile bildirmesi yönünde. sadece tahmin.

@Terms Diyorum ama iddia etmiyorum. mantık olarak gidiyorum. bir radara denk geldiğimde mutlaka ki soracağım. merak konusu oldu :) (CC ile yolun hız limitine göre 70-80-125 ile giderim)

@Terms Diyorum ama iddia etmiyorum. mantık olarak gidiyorum. bir radara denk geldiğimde mutlaka ki soracağım. merak konusu oldu :) (CC ile yolun hız limitine göre 70-80-125 ile giderim)
Siz CC ile 125 ayarladınız jant ve lastikleriniz fabrikasyon ölçüde ise
Aracınız %99,99 ihtimalle 120Km/s ile gidiyor olur.

GPS verisinin kadran verisine göre daha doğru olduğunu biliyorum.

Ama 1 km/h aşımdan dolayı bile ceza yenebildiği için kadranı sevin, ona güvenin.  :)
Bölünmüş yolda hız sınırı 110 biliyorsunuz. Sizi giderken radar 121Km/s ölçtü hızınızı ceza yemezsiniz. Tabi sağ şerit boşken soldan gitmiyorsanız.

(Arkadaşımın kardeşi radar komseri)

bundan yaklaşık bir yıl önce kadar arkadaşın C180d amg aracıyla uzun yola cenazeye gitmiştik. gps ile kadran hızını (120-140 gibi) karşılaştırmıştım, bire bir aynıydı. araçta 18 inç jant vardı. sanırım büyük jantlı araçlardaki hız, gps hızına çok yakın oluyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Terms 125 km hızı otobanda yapıyorum, saatte 5 km fazla hız ile 250 km lik yolda 12.5 dakika yapar. o kadar da acelemiz yok. 

evet bölünmüş yollarda aksi levha olmadıkça hız sınırı 110 km. ama max 120 yapabilirsiniz. yani 121 ile giderseniz ceza yersiniz. önceden %10 sınırını aşmak tabiri, %10 ve üstünü aşmak olarak değişti diye biliyorum. yanlış hatırlamıyorsam forumdan bir arkadaş 80 km ile sınırlandırılmış olan yolda 88 ile radara girmiş ve ceza yemişti. bir bakıp bulayım.

%10 ve %10'u aşmak cezaya sebep olur. 

Bazı yollarda 82 olmasi da 90'a tamamlayıp 90'ı aşmamak için düzenlenmiştir.

@ogzogz işte bu kapsamda hız sınırı 80 km olan yolda 88 ile giderseniz cezayı yersiniz.

@Terms 88'ile yazılan ceza kağıdı vardı, bulamadım, bulsam size de gönderirim.  o dediğiniz terim değişti.

@Terms 

HIZ SINIRI AŞIMLARINA GÖRE ÖRNEK CEZA MİKTARLARI

Yerleşim Yeri İçinde Hız Sınırı 50 Km/s Olan YollardaCeza Miktarı

55 Km/s ile 65 Km/S arasında288,00 ₺

65 Km/s ile 75 Km/S arasında598,00 ₺

75 Km/s üzeri için1228,00 ₺

Şehirler Arası Hız Sınırı 80 Km/s Olan YollardaCeza Miktarı

88 Km/s ile 104 Km/S arasında288,00 ₺

104 Km/s ile 120 Km/S arasında598,00 ₺

120 Km/s üzeri için1228,00 ₺

Şehirler Arası Hız Sınırı 90 Km/s Olan YollardaCeza Miktarı

99 Km/s ile 117 Km/S arasında288,00 ₺

117 Km/s ile 135 Km/S arasında598,00 ₺

135 Km/s üzeri için1228,00 ₺

Şehirler Arası Hız Sınırı 110 Km/s Olan YollardaCeza Miktarı

121 Km/s ile 143 Km/S arasında288,00 ₺

143 Km/s ile 165 Km/S arasında598,00 ₺

165 Km/s üzeri için1228,00 ₺

Şehirler Arası Hız Sınırı 120 Km/s Olan YollardaCeza Miktarı

132 Km/s ile 156 Km/S arasında288,00 ₺

156 Km/s ile 180 Km/S arasında598,00 ₺

180 Km/s üzeri için1228,00 ₺

Bölünmüş yolda hız sınırı 110 biliyorsunuz. Sizi giderken radar 121Km/s ölçtü hızınızı ceza yemezsiniz. Tabi sağ şerit boşken soldan gitmiyorsanız.

(Arkadaşımın kardeşi radar komseri)
Bunu anlamadım hocam.

Aşımdan kastım o 121 km/h hızı aşmak zaten.

Kadrana göre 121'e sabitledim gidiyorum sorun yok.

1 km/h aştığımda dahi ceza yiyeceğim için navigasyona göre 121 km/h, kadrana göre hangi hıza tekabül ediyorsa -mesela 128 km/h- ona göre cc ayarlayıp riske girilmez demek istiyorum.

Kadranı referans almak daha güvenli bu anlamda.

Geri
Üst Alt