Kapi gozu led ambiyans aydinlatma

@ogzogz 

koltuk altı çekmece var fakat oraya led koymanın bence bir manası yok hocam ya. Çok kullanılan bir bölge değil birde çekmeceyi açınca yanmasını sağlamak lazım. Sürekli kullanılır bir parça olsa uğraşmaya değebilirdi belki.

Vites önü göz hayır oraya da henüz yapmadım...

Yapıcaklarım.

1.bardaklık

2.vites önü göz 

3.güneş gözlüğü yeri.

4.sol çekmece 

5 kol dayama gözü.

[mention=3244]ogzogz[/mention] 
koltuk altı çekmece var fakat oraya led koymanın bence bir manası yok hocam ya. Çok kullanılan bir bölge değil birde çekmeceyi açınca yanmasını sağlamak lazım. Sürekli kullanılır bir parça olsa uğraşmaya değebilirdi belki.
Yapıcaklarım.
1.bardaklık
2.vites önü göz 
3.güneş gözlüğü yeri.
4.sol çekmece 
5 kol dayama gözü.
Senin nick degistirsek

Işıldakcı

@ogzogz 

Yapıcaklarım.

1.bardaklık

2.vites önü göz 

3.güneş gözlüğü yeri.

4.sol çekmece 

5 kol dayama gözü.
Çekmece evet, biraz kullanılmayan biyer.  Sol çekmece dediginiz far kontrolün altı değil mi? Oraya baktım da neresinden olur, tam oturtamadım bakmıştım. 

@Redgti aynı dirençleri mi kullanacaksınız? 

Tam teknik olarak ne denir bilmem ancak led yanında gelen direnclerden biraz daha yükseğini deneyin. 

Bozuk elektronik eşyalarda bolca oluyor. Bi elektrikçiden elinizdeki direnç değerinden daha yüksek olanını ölçtürerek test edin daha loş ışık iyi duracak gibi, ekstra banta gerek kalmaz. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
@HONEY 

Golf barr  :D :D

@ogzogz 

Hocam bahsettiğim göz bU sol tarafta ehliyet vs için olan göz

Evet satıcının yanında gönderdiği dirençleri bağladım ben biraz şiddetli yanıyor fakat dediğim gibi zaten çok fazla hatta hiç ısınmadığı için direk bez bant atınca ledin üstüne tonu yakalıyorsunuz ve şiddeti de azaltmış oluyorsunuz.

Fakat dediğiniz gibi bir direnç bağlayıp denemek lazım.

Ben yaşadığım yer dolayısıyla böyle malzemelere kolay ulaşabilen bir insan değilim elimin altında yok yani.

Sorunumu şimdilik böyle çözdüm siz denerseniz paylaşın benimle kesinlikle eğer çok fark ederse bende o şekilde yaparım.

P_20200112_164422.jpg.6d41b6c52022776fb1391e0d484381bb.jpg

@ogzogz 

Hocam ayrıca şunu da ekliyim gelen ledleri kesinlikle direk 12 volta bağlayıp çalıştırmayın kesinlikle direnç ile çalıştırın.Yoksa patlıyor ledler malesef 2 tane ledi heba ettim o şekilde :D :D

@Redgti 3 voltta çalışıyor evet, 4 tane ledi seri bağlarsanız paylaşımlı olacağından 12voltta 4'ü de yanacaktır. Yanacaktır derken patlayacak anlaşılmasın☺

Araç kumandasındaki pil ile verdiği parlaklık ile direnç ile 12 volttaki parlaklık aynı oluyor.

Elinizde 2 direnç varsa arka arkaya bağlayarak denersek olabilir. Deneyip paylaşacağım.

@ogzogz  

Merakla bekliyorum hocam.

Sol gözü de fotoğraftaki gibi çözmeyi düşünüyorum sizede fikir olması açısından paylaşıyorum.

20210525_232518.jpg

@ogzogz yapti is begendim arkadasin ilan acmicam 
Tamamdır. Teşekkürler cevap için. Bu şekilde birkaç defa konu altlarına simge bırakıp herhangi birşey yazılmama durumu sonrası ilan açan arkadaşlar olmuştu. Ve bu sebepten uyarı almışlardı yanlış hatırlamıyorsam. eklemek istedim.  

İyi forumlar.

@ogzogz 

Anladım hocam hayal kırıklığına uğranılcak bir durum yok ledlerin önüne bez bant geçirip yapılabilir. Ledler görünmüyor zaten.Herhangi bir güvenlik sorunu da teşkil etmiyor.

@ogzogz 

Fotoğraflarda çok net belli olmuyor ama yeterli seviyede.  

Üst taraftaki yapıştırdığım bez bant hafif açılmış ondan biraz dağınık duruyor ışık. Yarın deliğin içinden silikonlucam bez bantı.

Şiddet fazla gelirse bir kat daha atabilirsiniz bez bant çok pratik yani :D

gerçekten tatmin edici seviyede.

Kapı gözü ve kapı kolunda var ledler.

20210526_003629.jpg

20210526_003618.jpg

Geri
Üst Alt