Kapi gozu led ambiyans aydinlatma

Yardımlarınız için teşekkürler.

Bu şekilde yapmak isteyen arkadaşlar için yazıyım piyasada satılan t 10 dipsiz led diye geçen ürünü alıp paranızı çöpe atmayın derim.

Ambiyans aydınlatma için uygun değil gereğinden fazla aydınlatıyor. İllaki bundan takmak isterseniz kaliteli bir led bakın piyasada ucuza satılanlardan uzak durun.Arabada yangın çıkmasına kadar gider bu iş.

Yardımlarından dolayı  @ogzogz @Zafer teşekkür ederim.

Forumu gereğinden fazla meşgul ettiğim için özür dilerim  :)

Bu işlemi sorunsuz bir şekilde bitirdiğim de detaylarıyla beraber bir konu açıcam. Herkese iyi forumlar.

@Zafer  Eğer ledlerin direnci hatalı ise finali ona göre yapıcam. Önemli bir konu diye düşünüyorum. Heveslenip yapmak isteyen arkadaşlar olacaktır. Eğer benim aldığım bu ledlerle yaparsa  dikkat de etmezse allah göstermesin arabayı yakar.
@Redgti direnç değeri hatalı olmayabilir, gördüğüm kadarı ile lambada 8 adet led var, Hepsi paralel bağlı ise direnç değeri 80-100R arası çıkıyor. Ledlerin herbirinin verdiği sıcaklık toplamda ısıyı artıyor olabilir. 

@Zafer  hocam 3 saniye maksimum elinizi ledin üstüne koyabilirsiniz. Çok fazla ısınıyor normal de olabilir böyle ısınması ama risk çok yüksek. Ben bunu alıp kapı gözüne sabitlicem kapı koluna koyucam risk çok yüksek alabileceğim bir risk değil...

Bunlardan deniyeceğim sanırım bunlar sorunumu çözücek :)

images (1).jpeg

Birşey merak ettim.

Bağlantı yapılan direnç ısınıyor mu peki ?

Eğer ısınıyor ise plastik aksamdan uzak tutmaya çalışmak gerekir sanırım.

@Zafer  hocam 3 saniye maksimum elinizi ledin üstüne koyabilirsiniz. Çok fazla ısınıyor normal de olabilir böyle ısınması ama risk çok yüksek. Ben bunu alıp kapı gözüne sabitlicem kapı koluna koyucam risk çok yüksek alabileceğim bir risk değil...

Bunlardan deniyeceğim sanırım bunlar sorunumu çözücek :)

Ekli dosyayı görüntüle 47341
@Redgti bu ledin parlak yananlarından kullanabilirsiniz, 20mA gibi çok düşük akım çektiği için bir kaçtane paralel bile kullanabilirsiniz. Hatta aşağıdaki resimdeki led yuvasından alırsanız sabitlemesinde kolaylık olur. Bunların metal olanları da var.

Son olarak lede yakacağınız direnç üzerine ısı ile daralan makaron geçirirseniz direnci plastik/metal yüzeylerde de izole etmiş olursunuz.

images.jpeg

3MM-METAL-LED-YUVASI_001-520x520.jpg

Bir ara aliexpress'den aşağıdaki ledlerden görmüştüm, üzenlerin dirençler de mevcuttu. Direk 12v için kullanıma uygun.

13682653321651585732.jpg

@Zafer  

T10 dipsiz led ile aydınlatma ektedir.

Tamamen hayal kırıklığı.

Bence bu sipariş verdiğimiz sorunumu çözücek :) :) :)

20210519_204246.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Redgti  bakmayın fotoğrafta gene az aydınlatmış görünüyor gerçekte daha da fazla aydınlık

@Redgti bu ledin parlak yananlarından kullanabilirsiniz, 20mA gibi çok düşük akım çektiği için bir kaçtane paralel bile kullanabilirsiniz. Hatta aşağıdaki resimdeki led yuvasından alırsanız sabitlemesinde kolaylık olur. Bunların metal olanları da var.

Son olarak lede yakacağınız direnç üzerine ısı ile daralan makaron geçirirseniz direnci plastik/metal yüzeylerde de izole etmiş olursunuz.

Ekli dosyayı görüntüle 47344

Ekli dosyayı görüntüle 47345

Bir ara aliexpress'den aşağıdaki ledlerden görmüştüm, üzenlerin dirençler de mevcuttu. Direk 12v için kullanıma uygun.

Ekli dosyayı görüntüle 47346
Bu en sondakinden alacağım ben de hocam  (y)

Yuvası olması bence çokomelli

her yere yaparız bunu minikse eğer.

Vites önü saklama alanını çok hoş oldu ama ışık dağınık oldu biraz.

Bunu alır takarsam noktasal olur spot gibi daha hoş olur

IMG20210520203502.jpg

Yakındaki led tabela yapan bir yerde bu led varmış.

Fikir vermesi açısında resim ekledim.

20210521_125508-01.jpegIMG_20210521_124332.jpg

3 volt enerji ile tam aydınlatma sağlıyor. Bunu 12 voltaja bağlamak gerektiğinde araya 9 voltu çekecek direnç bağlamak gerekiyor. 

Şuanki parlaklık araç içine fazla. Bu sebeple direnç biraz daha yüksek olursa daha loş olacaktır. 

Renk olarak ambiyanslardaki ayak aydınlatma, kapı açma kolu, kapı tutamacı arkasındakilerden biraz daha beyaz. Birebir aynı ton değil. Araçlarımızdaki bi ihtimal günışığı tonunda.

Denemek isteyenlere..

Bugün n11 den o linkteki diyot ledlerden alıp montajını yaptım 

Dirençleri lehimlemedim çok sağlam olucak şekilde bağladım.

Aydınlatması diğer ambiyanslara göre fazla.

Bunu da önüne bez bant kapatarak çözmeyi düşünüyorum.

Ton farkı var bu ledler biraz daha beyaz.

Hiç ısınma gibi bir problemle de karşılaşmadım oldu sanırım bu iş gece daha detaylı gönderirim :)

20210522_200522.jpg

20210522_200516.jpg

Geri
Üst Alt