Ender
Moderatör
- İsim
- Ende Hoca
- Araç
- Golf 7 1.6 TDI Highline Trp. + MK 7,51.4 TSİ Golf R line + GTI 2.0 300 hp MK5 + MK6 ...
Aracınızı D de iken star stop sayesinde Motorun durması , Vitesin P konumuna alınması için Arada ki R (geri) vitese üzerinden gittiğinizden dolayı Araç Geri vitesi Algıladığında Stort stop devre dışı kalır ve araç tekrar motor çalışır konumuna gelir. Siz p ye geçisi sağladığınızda ise tekrar devreye girer yada sizler kontaktan kapatabilirsiniz.Arabayı park ederken sıkıntı yaşıyorum bu işin doğrusu nedir bilgi verirmisiniz.Yaşadığım olay şu arabayı park ediyorum gerekli konuma gelince aracı durduruyorum ve start-stop devreye giriyor araç stop ediyor.Daha sonra vitesi p ye getiriyorum araç tekrar çalışıyor kontağı kapatırken tekrar stop ediyor.Yani sürekli start-stop devreye girmesi ile p ye alınca çalışıp kontak kapattıgımda stop etmesi araca zarar vereceğini düşünüyorum.Bu işin usulü nedir ?
Size Tavsiyem Star stop etkin değil iken ( uyarı ışığı yanık durumda) iken Aracınızı durdurun Tamamen durduğunuzdan emin olunca Aracınızı p konumuna alın ve Star stop düğmesine basarak Aracınızı tamamen kapatın Sanki Tuşa basarak Araç kapatıyormuşsunuz hissi verecektir.