Lastik patlaması

Arkadaşların da dediği gibi bunu size diyen kişi lastik olamaz..!! Olsa olsa bakkal falan olabilir,

Lastik ölçünüz 205/45 R17 okey ancak sadece bu ölçü yeterli değildir.!! Lastiğin yanak kısmına bakıp orada yazan (yük ve hız) endeksini öğrenip orada yazan değere göre lastik almanız gerekir,

Lastiğin yanak kısmında hem lastik ölçüleriniz hem de yük ve hız endeksleri yazar, 88V / 88V XL / 92Y / 92Y XL gibi gibi, yanak kısmını kontrol edip ölçüleri söylerseniz.? daha iyi yardımcı olabiliriz,

Ayrıca aracınız kaç model, motor 1.4 mü 1.6 mı.? kaç bg vs.. bilgilerini tam paylaşırsanız daha kolay işiniz hallolmuş olur.
hocam kusura bakmayın :)

2023 model, 1.2 130 beygir. 88V lastikleri yazlığa bıraktım geçen hafta aceleden resimde çekemedim doğru düzgün.
Michelin Primacy 4 S2 205/45R17 88V XL

hocam kusura bakmayın :)

2023 model, 1.2 130 beygir. 88V lastikleri yazlığa bıraktım geçen hafta aceleden resimde çekemedim doğru düzgün.
Michelin Primacy 4 S2 205/45R17 88V XL
Hocam mümkünse lastiği kontrol ediniz çünkü bir süre önce Primacy 4 modelinin yeni modeli olan Primacy 4+ modeli çıktığı için eski seri olan Primacy 4 ‘ün her modeli satışda değil,

Örneğin sizin lastiğim budur diye söylediğiniz Michelin Primacy 4 S2 205/45R17 88V XL olarak üretimden kaldırılmış olarak gözüküyor,

Peki ne yapılabilir..?

Michelin Primacy 4 S2 205/45R17 88H XL alabilirsiniz,

Ancak mutlaka lastikleri bıraktığınız depoya gidip mevcut lastiğinizin (yük ve hız endeksini), XL mi değil mi kontrol ediniz, Bundan emin olmadan lastik alırsanız aksi durumda geri dönüşünüz olmaz..!!

Lastiklerin yanak kısmında ;
S1 veya S2 ibaresi var mı kontrol ediniz.

Yanak kısmında XL ibaresi var mı yok mu? kontrol ediniz, bazı markalarda XL ibaresi yerine (Extra Load) ibaresi yazabilir,

Yanak kısmındaki (yük ve hız endeksini) 88V / 88W veya 88Y mi kontrol ediniz?

Bu bilgilerden emin olduktan sonra haber verirseniz, alınabilecek en uyumlu olan lastik hakkında yardımcı olabiliriz.

Hocam değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum lastiği üreten firma bu kadar bilgi veremez eminim :)

Dediklerinize dikkat edicem mutlaka. 2021 Üretim tarihli buldum dişleri çok sağlam duruyor halkalıda bir lastikçide 2 adet çıkma yarın bir gidip görücem, ilandaki resimlerde marka model desen herşeyi birebir tutuyor, tek sıkıntı yıl sizce sorun olur mu.

Michelin'in sitesinden baktığımda 2023 2024 model var görünüyor, ama dediğiniz doğru üretimden kalkmış.

Hocam değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum lastiği üreten firma bu kadar bilgi veremez eminim :)

Dediklerinize dikkat edicem mutlaka. 2021 Üretim tarihli buldum dişleri çok sağlam duruyor halkalıda bir lastikçide 2 adet çıkma yarın bir gidip görücem, ilandaki resimlerde marka model desen herşeyi birebir tutuyor, tek sıkıntı yıl sizce sorun olur mu.

Michelin'in sitesinden baktığımda 2023 2024 model var görünüyor, ama dediğiniz doğru üretimden kalkmış.
Ben yerinizde olsam öncelikle dükkana gittiğimde çıkma lastiklerin diş derinliğini ölçerdim/ölçtürürdüm,

Sıfır lastik diş derinliği 8-9mm ‘dir

Ömrü dolmuş (çöpe gitmesi gereken) lastiğin diş derinliği 3-3,5mm ‘dir.

Burdan yola çıkarak dükkana gittiğinizde diş derinliğini gözünüzün önünde kaç mm olduğunu ölçtürün,

Size 1 adet lazım, dolayısıyla lastikçi yok ben tek olarak satmıyorum diyebilir,

Lastikleri görmek için gittiğinizde lastikçi lastiğin (kusurlarını gizlemek için) her yerini parlatmış olabilir, bazı lastikçiler kusurları gizlemek için böyle kurnazlıklar yapabiliyor dikkat.!!

Lastiğin her yerini hasar vs.. var mı inceleyiniz, Özellikle lastikte kılcal çatlaklar oluşmaya başlamış ise o lastikten uzak durunuz..!!

2021 üretim olması biraz sıkıntılı bir durum, 2022 falan olsaydı neyse derdim ama 3 yıl bir lastik için uzun bir süre., Zaten bir lastik ilk alındıığından itibaren lastik asfaltta değdiği andan itibaten lastiğin ömrü 5 yıl dır.

Diğer önemli etken lastikçiler biraz anasının gözüdür, bir nevi köylü kurnazlığı diyelim, 2. el çıkma lastiğe ne kadar fiyat çekiyor..? Bu da önemli bir kriter olacaktır. Yok eğer saçma sapan fiyat isterse kaçın oradan, 3 yaşında bir lastiği sıfır fiyatının yarı fiyatına satan şark kurnazları olabiliyor dikkat.!!

@furkanmk7 bu kadar bilgiden sonra lastikci dükkanı açılabilir geçmiş olsun fotoğrafa baktım bencede direk değişmesi gerek...

@forzaGilles hocamın bilgileri her zaman kaliteli ve doğru forumda herkese her konuda destek verir...

Lastiklere zam gelecek zam gelmeden alıp kenara koymalısın...

İstanbul Başakşehirde Akçay, Fatihte MTM Michelin bayiileri var stok varmı sorup fiyat alabilirsin...

Ben yerinizde olsam öncelikle dükkana gittiğimde çıkma lastiklerin diş derinliğini ölçerdim/ölçtürürdüm,

Sıfır lastik diş derinliği 8-9mm ‘dir

Ömrü dolmuş (çöpe gitmesi gereken) lastiğin diş derinliği 3-3,5mm ‘dir.

Burdan yola çıkarak dükkana gittiğinizde diş derinliğini gözünüzün önünde kaç mm olduğunu ölçtürün,

Size 1 adet lazım, dolayısıyla lastikçi yok ben tek olarak satmıyorum diyebilir,

Lastikleri görmek için gittiğinizde lastikçi lastiğin (kusurlarını gizlemek için) her yerini parlatmış olabilir, bazı lastikçiler kusurları gizlemek için böyle kurnazlıklar yapabiliyor dikkat.!!

Lastiğin her yerini hasar vs.. var mı inceleyiniz, Özellikle lastikte kılcal çatlaklar oluşmaya başlamış ise o lastikten uzak durunuz..!!

2021 üretim olması biraz sıkıntılı bir durum, 2022 falan olsaydı neyse derdim ama 3 yıl bir lastik için uzun bir süre., Zaten bir lastik ilk alındıığından itibaren lastik asfaltta değdiği andan itibaten lastiğin ömrü 5 yıl dır.

Diğer önemli etken lastikçiler biraz anasının gözüdür, bir nevi köylü kurnazlığı diyelim, 2. el çıkma lastiğe ne kadar fiyat çekiyor..? Bu da önemli bir kriter olacaktır. Yok eğer saçma sapan fiyat isterse kaçın oradan, 3 yaşında bir lastiği sıfır fiyatının yarı fiyatına satan şark kurnazları olabiliyor dikkat.!!
hocam dediklerinizi harfiyen kontrol edicem 2. el yada sıfır alsamda.

1217289669 ilan no bu hocam dediğiniz gibi lastikleri parlatmamış o çok gözüme batıyordu zaten :)

@furkanmk7 bu kadar bilgiden sonra lastikci dükkanı açılabilir geçmiş olsun fotoğrafa baktım bencede direk değişmesi gerek...

@forzaGilles hocamın bilgileri her zaman kaliteli ve doğru forumda herkese her konuda destek verir...

Lastiklere zam gelecek zam gelmeden alıp kenara koymalısın...

İstanbul Başakşehirde Akçay, Fatihte MTM Michelin bayiileri var stok varmı sorup fiyat alabilirsin...
tamamdır metin abi sorucam sağolasın.

Ankara’daki lastikçiler uçmuş, İstanbul Continental Bayisinde 2 ay önce arkadaşın aracına (4 lastik için) Hunter cihaz 500 liraya yaptırdık, şuan en fazla 750 liradır,

Ayrıca o bahsettiğiniz yatay ve dikey balans, lastiğin ağırlık oranını ölçümü, otomatik kalibrasyon gibi parametleri hesaplayarak balans yapan cihaz tüm Hunter marka cihazlar bunu yapamazlar, Eski seri Hunter cihazlarda bu özellikler yoktur,

Balans yaptırdığınız cihazın;
Hunter Road Force Elite (en üst seri) veya Hunter Road Force Touch olması gerekir, Aklınızda olsun lastikciye gittimiz abi evet Hunter cihaz ile balans yapıyoruz dediklerinde cihazın modeline bakınız.
Hangi bayi hocam İstanbulda ?

hocam dediklerinizi harfiyen kontrol edicem 2. el yada sıfır alsamda.

1217289669 ilan no bu hocam dediğiniz gibi lastikleri parlatmamış o çok gözüme batıyordu zaten :)

İlandaki lastik 2021 ve kullanılmış, yıl 2025 olacak bunu dikkate almalısın 2023 en azından olsa iyi olur...

evet abi ama 2 sene götürür en kötü ya, arkaya takarım zaten dişlerine bakıcam birde çatlak vs yoksa.
Hocam kılcal çatlaklar için lastiğe yakından bakmalısın ve dişlerindeki kılcal çatlakları bazen göremezsin..! Böyle bir durumda bakman gereken bölge; yanak ile lastiğin dişlerinin birleştiği noktalara bakmalısın, ama lastikçi kusurları gizlemek için lastiğe parlatıcı sürmüş ise görmen zorlaşacaktır,

Mutlaka dükkana gittiğinde lastiğin diş derinliğini gözünün önünde ölçtür,

2021 yılında üretilmiş lastik (belki de Ocak-Şubat ayında üretildi), şuan neredeyse 3,5-4 yaşında bir lastikten bahsediyoruz, lastik iyi durumda olsa bile, o lastiğin maks. sana hizmet edeceği süre 1 senedir.!!

Not: bu arada aracınızdaki lastik Primacy 4 S2 modeli ise ve bulduğunuz çıkma lastik S2 modeli değil ise iki lastik arasında desen farkı vardır..!! S2 olan modellerde lastiğin dişleri standart modele göre daha yayvan (geniştir) Bilginiz olsun.

Hocam kılcal çatlaklar için lastiğe yakından bakmalısın ve dişlerindeki kılcal çatlakları bazen göremezsin..! Böyle bir durumda bakman gereken bölge; yanak ile lastiğin dişlerinin birleştiği noktalara bakmalısın, ama lastikçi kusurları gizlemek için lastiğe parlatıcı sürmüş ise görmen zorlaşacaktır,

Mutlaka dükkana gittiğinde lastiğin diş derinliğini gözünün önünde ölçtür,

2021 yılında üretilmiş lastik (belki de Ocak-Şubat ayında üretildi), şuan neredeyse 3,5-4 yaşında bir lastikten bahsediyoruz, lastik iyi durumda olsa bile, o lastiğin maks. sana hizmet edeceği süre 1 senedir.!!

Not: bu arada aracınızdaki lastik Primacy 4 S2 modeli ise ve bulduğunuz çıkma lastik S2 modeli değil ise iki lastik arasında desen farkı vardır..!! S2 olan modellerde lastiğin dişleri standart modele göre daha yayvan (geniştir) Bilginiz olsun.

Hocam lastiğin diş derinliği 6 mm geliyor yama vs de yok ölçüler S2 ye kadar tuyutor birebir.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-12-25 saat 15.12.51_b20c5b69.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-12-25 saat 15.12.51_b20c5b69.jpg
    179.3 KB · Görüntüleme: 7
  • WhatsApp Görsel 2024-12-25 saat 15.12.51_1a191032.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-12-25 saat 15.12.51_1a191032.jpg
    293.3 KB · Görüntüleme: 7
  • WhatsApp Görsel 2024-12-25 saat 15.12.51_75e92185.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-12-25 saat 15.12.51_75e92185.jpg
    575.4 KB · Görüntüleme: 7

Hocam lastiğin diş derinliği 6 mm geliyor yama vs de yok ölçüler S2 ye kadar tuyutor birebir.
S2 ise sorun yok.,

tek fark;

Sizin 3 lastik: 88V XL
Çıkma lastik: 88H XL

V hız limiti: 240 km
H hız limiti: 210 km

Yani H hız limiti olan lastik ile 210 km’den daha yüksek hızlara çıkmamalısınız.!! Ciddi tehlike arz eder, aklınızda olsun.!!

Geri
Üst Alt