Hocam değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum lastiği üreten firma bu kadar bilgi veremez eminim
Dediklerinize dikkat edicem mutlaka. 2021 Üretim tarihli buldum dişleri çok sağlam duruyor halkalıda bir lastikçide 2 adet çıkma yarın bir gidip görücem, ilandaki resimlerde marka model desen herşeyi birebir tutuyor, tek sıkıntı yıl sizce sorun olur mu.
Michelin'in sitesinden baktığımda 2023 2024 model var görünüyor, ama dediğiniz doğru üretimden kalkmış.
Ben yerinizde olsam öncelikle dükkana gittiğimde çıkma lastiklerin diş derinliğini ölçerdim/ölçtürürdüm,
Sıfır lastik diş derinliği 8-9mm ‘dir
Ömrü dolmuş (çöpe gitmesi gereken) lastiğin diş derinliği 3-3,5mm ‘dir.
Burdan yola çıkarak dükkana gittiğinizde diş derinliğini gözünüzün önünde kaç mm olduğunu ölçtürün,
Size 1 adet lazım, dolayısıyla lastikçi yok ben tek olarak satmıyorum diyebilir,
Lastikleri görmek için gittiğinizde lastikçi lastiğin (kusurlarını gizlemek için) her yerini parlatmış olabilir, bazı lastikçiler kusurları gizlemek için böyle kurnazlıklar yapabiliyor dikkat.!!
Lastiğin her yerini hasar vs.. var mı inceleyiniz, Özellikle lastikte kılcal çatlaklar oluşmaya başlamış ise o lastikten uzak durunuz..!!
2021 üretim olması biraz sıkıntılı bir durum, 2022 falan olsaydı neyse derdim ama 3 yıl bir lastik için uzun bir süre., Zaten bir lastik ilk alındıığından itibaren lastik asfaltta değdiği andan itibaten lastiğin ömrü 5 yıl dır.
Diğer önemli etken lastikçiler biraz anasının gözüdür, bir nevi köylü kurnazlığı diyelim, 2. el çıkma lastiğe ne kadar fiyat çekiyor..? Bu da önemli bir kriter olacaktır. Yok eğer saçma sapan fiyat isterse kaçın oradan, 3 yaşında bir lastiği sıfır fiyatının yarı fiyatına satan şark kurnazları olabiliyor dikkat.!!