Golf 7 tdi su eksiltme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aozbas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aozbas

Üye
İsim
Abdullah
Merhaba arkadaşlar
Araç az miktarda su eksiltiyor. Su eksik uyarısı verince genleşme kabında max seviyesine kadar tamamladım. Şimdi yine min seviyeye düşmüş. Az daha düşse yine uyarı verecek.

Acaba conta mı yandı diye şüphelendim. Kontrol için motor yağına baktım, köpüklenme yok. Genleşme kabındaki suyun içine yağ karışmış gibi de görünmüyor

Bir şey dikkatimi çekti. Motor soğukken genleşme kabı su seviyesi min çizgisinde idi. Kapağı açtığımda bir tıslama sesiyle basınç boşaldı ve su seviyesi min max ortasına geldi. Acaba diğer golf 7 tdi ler de durum aynımı. Yani motor soğukken bile genleşme kabında basınç oluyor mu.

Golf 7,5 1.5 tsi aracımda aynı sorun vardı. İki hafta kadar önce özel serviste manifold içerisinde yer alan hava soğutucu ünitenin içine kaçırma yaptığı tespit edildi ve parça değişti. İki haftadır böyle bir sorunum yok. Dilerseniz ustanıza manifold içindeki hava soğutucuyu kontrol ettirebilirsiniz.

Upvote 0
Abdullah bey aynı sorun bende de var. Aracım 2018 1.6 tdi passat.

2 günde bir yaklaşık 1 litre su eksiltiyor. Basınç testi yaptık hiçbir yerden kaçak yok devirdaim söküldü onda da problem yok yedek su deposu kapagı 3 kez deişti sorun yine devam ediyor

Cuma günü egr'nin su borularını by pass ettik 2 gündür deniyoruz muhtemelen yarın su eksiltirse onu da elemiş olacagız. Dua ediyorum inşallah bu sefer bulmuşuzdur :)

Necati abime burdan saygılarımı sevgilerimi yolluyorum
Bu sorunu çözebildiniz mi?

Upvote 0

Geri