Haklısınız hocamO tıpaların yani deliklerin ne işe yaradığı ortaya çıktı diyebiliriz..
Yakıt dolum kapağı altındaki delikten giden su için ince hortum olmalı.. ve cam tavan yoksa bu hortum o delikleri kullanmıyor. Ya da üretim tarihine göre kulanıyor da olabilir.
Yanlış yorumlamadıysam ve büyük ihtimalle cam tavan su giderleri o kısımdan yani menfez kısmındaki deliklerden hortum geçirilirek tahliye ediliyor. (Mavi hortum bana sonradan takılmış gibi geldi.)
@Omer58 hocam aşağıdaki videodaki siyah parça ile paylaştığınız resimdeki siyah parça aynı görevi görüyor gibi duruyor.
Özetle o tıpalar yerinde olması ya da cam tavan hortumlarının yerinde olması sonucu yine de su birikebilir.
Bu sebeple sorunun çözümünde 3 madde rol oynuyor.
1. Menfezden su sızıntısı.
2. Stop etrafından su sızıtısı.
3. Cam tavan tahliye hortumu yerinden çıkması kopması vs.vs. sonucu su birikmesi.
Şuan için bagaj su alması birikmesi durumları bu sebeplerden gibi görülüyor.
Ve benim görüşüm her Golf önlem alınmazsa bir gün bu sorunu yaşayacak...
Orada bir boru olması gerekiyor. Ancak bu boru aşağıdaki videoda renksiz görünüyor.@ogzogz hocam bence o mavi boru resmen bunun için üretilmiş sonradan takılma değil çünkü o siyah contada belirli bir yere kadar takılıyor bilmiyorum ya cam tavanın yada deponun
Ama bence cm tavanın gibi bunu depoyu açtıktan sonra anlayacağım yada test edeceğim tavana su döküp son olarak araç içinden döşemenin altından göremezmiyiz b sutunundan vs eğer cam tavanınsa o mavi boruyu
O tıpaların yani deliklerin ne işe yaradığı ortaya çıktı diyebiliriz..
Yakıt dolum kapağı altındaki delikten giden su için ince hortum olmalı.. ve cam tavan yoksa bu hortum o delikleri kullanmıyor. Ya da üretim tarihine göre kulanıyor da olabilir.
Yanlış yorumlamadıysam ve büyük ihtimalle cam tavan su giderleri o kısımdan yani menfez kısmındaki deliklerden hortum geçirilirek tahliye ediliyor. (Mavi hortum bana sonradan takılmış gibi geldi.)
@Omer58 hocam aşağıdaki videodaki siyah parça ile paylaştığınız resimdeki siyah parça aynı görevi görüyor gibi duruyor.
Özetle o tıpalar yerinde olması ya da cam tavan hortumlarının yerinde olması sonucu yine de su birikebilir.
Bu sebeple sorunun oluşumunda 3 madde rol oynuyor.
1. Menfezden su sızıntısı.
2. Stop etrafından su sızıntısı.
3. Cam tavan tahliye hortumu yerinden çıkması kopması vs.vs. sonucu su birikmesi.
Şuan için bagaj su alması birikmesi durumları bu sebeplerden gibi görülüyor.
Ve benim görüşüm her Golf önlem alınmazsa bir gün bu sorunu yaşayacak...