Merhaba, konuyu baştan sona okudum ve en azından birlikte hareket edip, sahip olmamız gereken bir özelliğin haksız bir şekilde bizlere verilmeyişine karşı sesimizi yükseltmek adına, change.org kampanyasına da katıldım, az önce Doğuşa mail de attım. Hemen telefonla geri döndüler. Konuyla ilgili bilgileri çok kısıtlı. "Google ve apple'ın politikası dolayısıyla bu özellikleri kullanamıyorsunuz" diyip, kod temini ile servisten 2. jenerasyon aletlerde kısıtlı da olsa bazı özelliklerin açılabildiğini benden öğrendiler. Yani bende voice tuşu olmayan 6,5" bir composition media'nın takılı olduğu, menüsünde mirrorlink app-connect benzeri bir sekmenin bulunmadığını söylememe rağmen, donanımsal olarak bir fark olmadığını, ilerde bir yazılımla bu özelliklerin haritalar da kullanılabilecek şekilde tüm composition medialara serviste ilave edilebileceğini söyledi. Kafamda sorularla bu konuda beklemede olan golftutkusu kervanına ben de katıldım. Ama bir çıkarımım var ki; o da Doğuş veya Türkiye'de tüketici hakları benzeri bir yolla bu konuda bir sonuç almanın Almanya'ya başvurarak sonuç almaktan çok daha zor olduğu.