D3S Ampul

Sunsetredgolf7

Yeni Üye
İsim
Mustafa
Araç
Golf7
Herkese merhaba, benim aracım golf7 hıghline 2014, malum Xenon sıkıntısı çekiyorum, photon d3s 8000k aldım, çok daha kötü oldu. Photon milestone led xenon ampül almayı düşünüyorum, arıza lambası yakar mı ? Veya başka led xenon takıp çok güzel oldu diyen var mı ?

Temizleyecek yer bulamadım afyon eskişehir nereye sorsam dışına zımpara buhar yapıyoruz diyorlar tek sorun dışta değil mercek de kirli ayrıca zımpara yapıp gönderecek diğer far da bir süre sonra sararacak.
Farın içi açılacak sanırım başka yolu yok, bu işi iyi bir yere yaptırmak lazım. Osram led seti 17 bin istiyorlar ciddi rakam. Sıklıkla gece seyahat ediyorum acil çözüm bulmam lazım.
Başta eskişehir veya başka illerde mercek far temizliği yapacak yer arıyorum.
Osram led setine 17 bin verileceğine servisten sıfır far takımı alınır aynı rakama gelir. hatta %30 zubizu ile çok çok daha ucuza gelir.

Upvote 0

Temizleyecek yer bulamadım afyon eskişehir nereye sorsam dışına zımpara buhar yapıyoruz diyorlar tek sorun dışta değil mercek de kirli ayrıca zımpara yapıp gönderecek diğer far da bir süre sonra sararacak.
Farın içi açılacak sanırım başka yolu yok, bu işi iyi bir yere yaptırmak lazım. Osram led seti 17 bin istiyorlar ciddi rakam. Sıklıkla gece seyahat ediyorum acil çözüm bulmam lazım.
Başta eskişehir veya başka illerde mercek far temizliği yapacak yer arıyorum.
Aynı durumdan çok deli muzdarip durumdayım, fabrikada takılan osramları aldım, gelsin takıcam, inşallah mercek aynalarım kararmamıştır, bende bilecikteyim, eskişehir bursa vs birçok yeri aradım ama yok, Aksaray da farcı Bekir diye biri yapıyormuş (far aynası tamiri yada boyaması) 0 dan mercek almak zaten mantıksız, far aynasının sökülmesi dünya para, daha bir de içi yapılacak falan çok kötü para çok zor durum, taiwan malı çakma far almayı bile düşündüm, şu hale bak hoşumuza gidiyor diye highline aldık, şimdide eziyet çekiyoruz, herşeye rağmen golfü çok seviyoruz ama işte yine aynı konu kurlar, allah yardımcımız olsun.

Upvote 0
Osram led setine 17 bin verileceğine servisten sıfır far takımı alınır aynı rakama gelir. hatta %30 zubizu ile çok çok daha ucuza gelir.
Onu da düşündüm fakat yine valeo takmayacaklar mı? Basic bixenon rezillikten başka bir şey değil. Aracı 1 yaşında aldığımdan bu yana rezalet hele yağmur falan yağsın resmen farları kapatmış gibi oluyor allahtan sisler var onları açıp hızı düşürüp ilerliyorum rezalet. Farın seviyesini tornavidayla kaldırdım biraz daha uzağı tabelaların yansımasını göreyim diye karşıdan selektör yapan yok o derece etkisiz. Yarın fotoları ekleyim rezaleti görün.

Upvote 0
Onu da düşündüm fakat yine valeo takmayacaklar mı? Basic bixenon rezillikten başka bir şey değil. Aracı 1 yaşında aldığımdan bu yana rezalet hele yağmur falan yağsın resmen farları kapatmış gibi oluyor allahtan sisler var onları açıp hızı düşürüp ilerliyorum rezalet. Farın seviyesini tornavidayla kaldırdım biraz daha uzağı tabelaların yansımasını göreyim diye karşıdan selektör yapan yok o derece etkisiz. Yarın fotoları ekleyim rezaleti görün.
Hocam bu sorun; Bi-Xenon Basic, ULed 'li Adaptif Bi-Xenon Plus, Çift ULed 'li Adaptif Bi-Xenon Top R farlar dahil olmak üzere hepsinde bu sorun mevcut., sorunun sebebi hiç bir şeyi doğru dürüst üretemeyen Valeo denilen firma.,

Sorun 1) Farın havalandırma sistemi doğru tasarlanmamış

Sorun 2) Valeo olabilecek en düşük kalite mercekleri kullanmış

Sorun 3) Perde hızı çok yavaş

Mercek lekelenmesini önlemek için forumda 1-2 arkadaşın farın kapağını (ampül kapağı) açıp silika jel paketi koyduğunu duymuştum.

Son düzenleme:
Upvote 0
Hocam bu sorun; Bi-Xenon Basic, ULed 'li Adaptif Bi-Xenon Plus, Çift ULed 'li Adaptif Bi-Xenon Top R farlar dahil olmak üzere hepsinde bu sorun mevcut., sorunun sebebi hiç bir şeyi doğru dürüst üretemeyen Valeo denilen firma.,

Sorun 1) Farın havalandırma sistemi doğru tasarlanmamış

Sorun 2) Valeo olabilecek en düşük kalite mercekleri kullanmış

Sorun 3) Perde hızı çok yavaş

Mercek lekelenmesini önlemek için forumda 1-2 arkadaşın farın kapağını (ampül kapağı) açıp silika jel paketi koyduğunu duymuştum.
Fotoğraflarda görüldüğü üzere sağ farda sararma mevcut her iki mercek şeffaflığını kaybetmiş hangi xenonu takarsam takayım performans alabileceğimi düşünmüyorum. Aynı şeyle karşılaşsanız yapacağınız şey ne olurdu? Bu saatten sonra pire için yorganı yakıp aracımı satmayı bile düşünür hale geldim gece araç sürüşü kabus oldu artık. Bu farların xenonlu olmayanı yok mu xenon ampülün ısınmasından kaynaklı oluyor sanırım. Xenonun yerine led vs far konusunda cahilliğimin kusuruna bakmayın.

Ekli dosyalar

• 0F946F52-278E-48B2-9573-C59404A5CE5E.jpeg
    0F946F52-278E-48B2-9573-C59404A5CE5E.jpeg
    223.5 KB · Görüntüleme: 32
  • 9E5A8436-E9CF-4BEE-A698-1174E3C890D2.jpeg
    9E5A8436-E9CF-4BEE-A698-1174E3C890D2.jpeg
    209.1 KB · Görüntüleme: 32
  • 7DF57F26-FB5E-4003-8D14-1499AE5A6C93.jpeg
    7DF57F26-FB5E-4003-8D14-1499AE5A6C93.jpeg
    203.8 KB · Görüntüleme: 32
  • 448D436B-1796-484D-B2E8-E0AF3F15E410.jpeg
    448D436B-1796-484D-B2E8-E0AF3F15E410.jpeg
    114.1 KB · Görüntüleme: 32
Upvote 0
Fotoğraflarda görüldüğü üzere sağ farda sararma mevcut her iki mercek şeffaflığını kaybetmiş hangi xenonu takarsam takayım performans alabileceğimi düşünmüyorum. Aynı şeyle karşılaşsanız yapacağınız şey ne olurdu? Bu saatten sonra pire için yorganı yakıp aracımı satmayı bile düşünür hale geldim gece araç sürüşü kabus oldu artık. Bu farların xenonlu olmayanı yok mu xenon ampülün ısınmasından kaynaklı oluyor sanırım. Xenonun yerine led vs far konusunda cahilliğimin kusuruna bakmayın.
Aynı sıkıntıyı ben dahil tüm Bi-Xenon farlı araç sahipleri yaşıyor.,

Benim ki 2018 yılında garantiden değişti., değişim sonrası far anahtarını (auto mode) artık kullanmıyorum., sadece hava kararınca manuel olarak açıyorum., buna rağmen 4. yılın sonunda merceklerde yine lekelenmeler başladı.,

VW veya far üreticisi Valeo Mk7 bi-xenon farların iç havalandırmasında iyileştirme yapmadığı sürece bu sorun böyle devam edecek.,

Tek çözüm; her 4-5 sene de bir yeni far seti alıp değiştirmek., saçma geliyor biliyorum ama yapacak başka bir şey yok.

Not: farın dış yüzeyinin sararması ayrı bir konu., sararma olmasının sebebi dış etmenler., kostikli yıkama şampuanları vs.. bmw vs.. markadan bağımsız farları cila/wax vs.. bir ürünle korumazsanız her markada sararma yaşanır., onun çözümü basit.

Upvote 0
@HONEY Bende yakın zamanda çift j replika far alacagim ampul olarak philips 4300k xenon replika çift j ye mi taktınız Bülent abi
Full set olarak hem kısa hem uzun da ne kullaniyorsunuz
Replika cift jlerimi satmayi düşünüyorum stark 360 led ampül ile beraber.Bilginiz olsun.

Upvote 0
Aynı sıkıntıyı ben dahil tüm Bi-Xenon farlı araç sahipleri yaşıyor.,

Benim ki 2018 yılında garantiden değişti., değişim sonrası far anahtarını (auto mode) artık kullanmıyorum., sadece hava kararınca manuel olarak açıyorum., buna rağmen 4. yılın sonunda merceklerde yine lekelenmeler başladı.,

VW veya far üreticisi Valeo Mk7 bi-xenon farların iç havalandırmasında iyileştirme yapmadığı sürece bu sorun böyle devam edecek.,

Tek çözüm; her 4-5 sene de bir yeni far seti alıp değiştirmek., saçma geliyor biliyorum ama yapacak başka bir şey yok.

Not: farın dış yüzeyinin sararması ayrı bir konu., sararma olmasının sebebi dış etmenler., kostikli yıkama şampuanları vs.. bmw vs.. markadan bağımsız farları cila/wax vs.. bir ürünle korumazsanız her markada sararma yaşanır., onun çözümü basit.
Benım araçtada bi-xenon farlar var ampullerde philips aydınlatmasını begenmiyorum.
Osram Xenarc Night Breaker Laser D3S Next Generation ampullerınden taksam aydınlatmada fark olurmu ?

Upvote 0
Benım araçtada bi-xenon farlar var ampullerde philips aydınlatmasını begenmiyorum.
Osram Xenarc Night Breaker Laser D3S Next Generation ampullerınden taksam aydınlatmada fark olurmu ?
Ampüller daha önce değişti mi.?

Upvote 0
değişti hocam far mercek temizliğide yapıldı
Elbette aydınlatma da fark olacaktır., mercekler temizlendiyse yeni ampülle daha da iyi aydınlatacaktır.,

Mevcut ampülleri daha önce değiştirdim diyorsunuz ampüllerin markası Philips mi..? Eğer Philips ise o ampüller kesin sahtedir., Piyasadaki Philips marka Xenon ampüllerinin %95 ‘i sahtedir., Ampüllerin sahte Philips olduğunu hesaba katarsak., yeni Osram ampüller ile aydınlatma performasınız çok çok daha iyi olacaktır.,

Ancak ampül değişimi sonrası bu konuda daha önce de (detaylı) yazdım yetkili serviste far ayarı ve kalibrasyon yaptırmanız şart.! Çok bişey tutmaz., aracınız 2013 model olduğu için %30 zubizu indiriminden yararlanırsınız en fazla 200 tl. gibi bir rakam tutar., Ampülün kaliteli olması önemli ama en az onun kadar (far ayarı ve kalibrasyonunun) yapılması da oldukça önemli. Dışarda sanayide yapılan far ayarından bişey beklemeyin., zaten dışarda kalibrasyon yaptıramazsınız., bilmezler bilseler de ellerinde o cihaz yok.

Upvote 0
Golf 7 2013 higline Bi xenon farlarin Aydinlatmasi nasil arkadaslar

Ekli dosyalar

• 20220328_200333.jpg
    20220328_200333.jpg
    146.1 KB · Görüntüleme: 41
  • 20220328_200329.jpg
    20220328_200329.jpg
    149 KB · Görüntüleme: 40
Upvote 0
Golf 7 2013 higline Bi xenon farlarin Aydinlatmasi nasil arkadaslar
2015 aracımdaki fabrika xenonlardan en az iki kat iyi durumda şu an yeni ışık otomotivden night breaker siparişi veriyorum çifti 2701 lira mesajınız tam üstüne denk geldi. Bugün sararan farı dıştan temizlettim farı açtırmadan bir de bu ampüllerle deneyelim bakalım. Biraz iyileşti gibi inşallah kısa sürede yine sararmaz.

Ekli dosyalar

• E6CBB2D1-7BD0-4113-9565-C42ADF191FA0.jpeg
    E6CBB2D1-7BD0-4113-9565-C42ADF191FA0.jpeg
    203.3 KB · Görüntüleme: 30
  • 1A5FBC2C-E7D1-4A7A-95A6-928B01C79CD1.jpeg
    1A5FBC2C-E7D1-4A7A-95A6-928B01C79CD1.jpeg
    209.1 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Upvote 0
Bazılarına takılabiliyor ama replika far ile alakam olmadığından hangi ürünlere uyum sağlıyor bilmiyorum., replika farlara D1S veya D2S uyumlu oluyordu.
Hocam sordum alacağım kişiye h7 ve d2h ampul uyumludur diyor h7 bildiğimiz led ampul ama d2h i anlamadim internette baktim biraz d2s ile aynı mı bir bilginiz var mı (osram next generation laser xenarc veya intense cool blue düşünüyorum xenon ampul olarak d2h diye bir modeli yok bu ampullerin)

Upvote 0

Hocam sordum alacağım kişiye h7 ve d2h ampul uyumludur diyor h7 bildiğimiz led ampul ama d2h i anlamadim internette baktim biraz d2s ile aynı mı bir bilginiz var mı (osram next generation laser xenarc veya intense cool blue düşünüyorum xenon ampul olarak d2h diye bir modeli yok bu ampullerin)
Dünya standartlarında d2h diye bir xenon ampülü yoktur., bu sanırım çin lilerin uydurduğu bir ampül çeşidi. goog la d2h yazınca böyle bir ürün olduğunu görüyoruz ama bu çin usülü bir ampül ne olduğu belirsiz., hiç bir global markada böyle bir ampül tipi yoktur.

Upvote 0

Geri
Üst Alt