1.2 TSI Düşük Devirde Silkeleme Vuruntu

Sanayi ustalarını senteden olduğuna ikna edememiştim ben de.

Yetkili servise rica minnet ,işçilik ücreti karşılığında, triger kayışını söktürüp tekrar taktırmıştım; düzelmişti.

Bir aracı sürücüsünden daha iyi kimse anlayamıyor tanımıyor. Diyorsunki triger değişti ondan sonra başladı bu problem, hayır öyle olsa beyine arıza düşer diyor.

Hele ki bazı sanayi ustaları, sizin bir fikriniz varsa onu ciddiye almamak gibi bir alışkanlıkları var.
Hocam aynı sorunu 1 yıldır yaşıyorum.
Triger değişiminden sonra araç titremeye silkelemeye başladı.
Ustaya diyorum bu böyle değildi, valla trigerden olsa arızaya düşer diyor.
Başka bir usta sana öyle gelmiştir diyor, kafayı yersin.
Düşük viteste gaza hafif dokununca yığılıyor araba, silkeliyor, tekliyor ne derseniz artık.
Sente arızası olabilir dedi bir kaç arkadaş.
Ankara'da tanıdık bildik usta varsa göstermek isterim.

Arkadaşlar eğer triger kayış ise daha önceden değişmiş ise sente ayarı düzgün olmayabilir. Rölantide titreme durumu eğer atelşeme sisteminde (buji, bobin ve enjektörler) bir sorun yoksa direkt motor ve şanzıman kulaklarını değiştirebilirsiniz. Zamanla bu kauçuk malzemeler yıpranma yaparak tekleme silkeleme titreme yapıyor. Farkı göreceksiniz. Titremenin diğer bir sebebi volan (araç rölantide çalışırken volan sesi gelir) ve kurum birikimidir. Yakıt kaliteleri malesef çok kötü son zamanlarda sık sık kurum birikiminden dolayı araçlarda titreme olabiliyor.

Düşük viteste gaza hafif dokununca yığılıyor araba, silkeliyor, tekliyor ne derseniz artık.
Teşhisiniz net, Çözümü belli hocam.
Umarım yetkili servis ya da özel servis, biri söker doğru bir şekilde de geri takabilirse sizden mutlusu yok, aracınıza yeniden kavuşmuş gibi olacaksınız.

Hocam Ankara Şaşmaz da Esenler Otomotiv var. Sadece VAG grubu için çalışırlar. Babamlar 20-25 seneden beri o ustaya giderlermiş. Hatta eski aracımızı 2013 de 0km almıştık ve garantiye acımayıp bütün bakımlara bu adamlara götürdük. DSG kavramadan tutunda, trigerine, üst kürbitör kapağına kadar. Oraya giderseniz size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Bizi iyi tanırlar bizden selam söyleyin yardımcı olurlar size :D

sorun kesinlikle trigerin sente ayarından. 1.2tsi motorun 105lik-110luk versiyonu bile var. Sanayide eline tek aparat alıp 1.2tsi-1.4tsi sente ayarı yapanlar var 1.2tsi sente aparatı farklı 1.4tsi sente aparatı farklı. Aynı durum Ankara'da başıma geldi. Trigeri değiştirdim vites düşürürken resmen silkeliyordu aracımın içinde bariz konfor kaybı vardı. Ankara'da işinin ehli başka bir servise götürdüm sente ayarıyla çözüldü. .Ek olarak devirdaim bölümünün olduğu yerden sentem ne kadar kaçık çıktı fotosunu bırakıyorum. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Foto için açıklama: Aparat yerinde takılı fakat vida geçip kitlemesinin oturduğu yere bakın. Resmen senteyi kafasına göre ayarlamışlardı.Normade o vida sıkma yerine delikleri tam karşılaması gerek.

Ekli dosyalar

• sente kaçıklığı.jpg
    sente kaçıklığı.jpg
    170.6 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
@Vagmafia
Hocam boyle bir ariza ile bir müşteride ugrastik ve inanilmaz şekilde 4 gun aradan sonra ecu beyin cikti isin icinden o birde presli beyin kolay kolay acilmiyor bulabiliyorsan denemelik bir beyin bulup fullback kopyalayip bir deneyin muhakak
Hocam merhabalar. 1.2 TSİ polo dsg aracımda kontrol edilmeyen yeri kalmadı sentesinden enjektörlerine kadar herşeyi düzgün ama araçta çekiş düşüklüğü ve rölantide 1-2 saniyede bir tekleme var. Aracımın 0-100 değeri şuan 18 sn.
Sizin çözdüğünüz arızada ecu da nasıl bir sıkıntı vardı acaba ve çekiş düşüklüğü varmıydı araçta?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ateşleme bobini, kablolarını, soketleri ve bujileri kontrol edin. Enjektör soketlerini de. Motor yıkanmışsa su veya bir şekilde oksitlenme olabilir. Cihaz/vag-com ile hata görünüyor mu?

trigeri değiştiren ustalar da 1.2tsi-1.4tsi için değişim yaptığı sente aparatı aynı zannediyorlar. Sokak arası ustaları tsi motora triger değiştirise olacağı budur. Aracı yetkili servise çekip sente ayarı yapılmasını talep edin. Gerekirse tekrar triger değiştirsinler ama motoru açtırmayın. Sorununuz %100 sente ayarı. 2015 modele kadar olan tsi motorlarda golfte 105hp lik poloda 90hp ama yağ filtresi üstte olan modeli zincirli olan model. Sizin araç 2015 ortası golfte gelen 110hp lik 1.2 tsi poloda gelen 90hp lik yağ filtresi allta olan yani kayışlı olan model. O motor açacaz diyen ustaların yanına bile uğramayın hangi ildeyseniz ben doğru servisi önereyim.

Ateşleme bobini, kablolarını, soketleri ve bujileri kontrol edin. Enjektör soketlerini de. Motor yıkanmışsa su veya bir şekilde oksitlenme olabilir. Cihaz/vag-com ile hata görünüyor mu?
Maalesef hata gözükmüyor. Soketleride gün içerisinde kontrol etmeye çalışacağım.
trigeri değiştiren ustalar da 1.2tsi-1.4tsi için değişim yaptığı sente aparatı aynı zannediyorlar. Sokak arası ustaları tsi motora triger değiştirise olacağı budur. Aracı yetkili servise çekip sente ayarı yapılmasını talep edin. Gerekirse tekrar triger değiştirsinler ama motoru açtırmayın. Sorununuz %100 sente ayarı. 2015 modele kadar olan tsi motorlarda golfte 105hp lik poloda 90hp ama yağ filtresi üstte olan modeli zincirli olan model. Sizin araç 2015 ortası golfte gelen 110hp lik 1.2 tsi poloda gelen 90hp lik yağ filtresi allta olan yani kayışlı olan model. O motor açacaz diyen ustaların yanına bile uğramayın hangi ildeyseniz ben doğru servisi önereyim.
Götürdüğüm önceki usta eksantirik üst kulesi değişecek demişti koşarak uzaklaştım.
Şuan götürmüş olduğum usta var güvendiğim. Aparatlarda varmış elinde müsait olduğum bir gün sentesi en baştan ayarlanacak. Olmazsa yetkili servise götüreceğim. Bu arada antalyada yaşıyorum.

Maalesef hata gözükmüyor. Soketleride gün içerisinde kontrol etmeye çalışacağım.

Götürdüğüm önceki usta eksantirik üst kulesi değişecek demişti koşarak uzaklaştım.
Şuan götürmüş olduğum usta var güvendiğim. Aparatlarda varmış elinde müsait olduğum bir gün sentesi en baştan ayarlanacak. Olmazsa yetkili servise götüreceğim. Bu arada antalyada yaşıyorum.
Antalya kepezde tamirhane Aslan usta var. Samsundan aracımı ona götürüyorum. internette videoları da var. Kesin çözer. Usta usta dolaşma yanına git kafan rahat bie şekilde aracını kullan. Sadece vag gurubuna bakıyor. İşinin ehli ve aparat vs konusunda da hassas. Antalya da yaşıyor olsam vag gurubunda başka usta aramam.
Sonraki bakımda yine adresim Aslan usta olacaktır. Git tanış sorununu hallet. Hem de kalıcı bir ustaya sahip ol :)

Antalya kepezde tamirhane Aslan usta var. Samsundan aracımı ona götürüyorum. internette videoları da var. Kesin çözer. Usta usta dolaşma yanına git kafan rahat bie şekilde aracını kullan. Sadece vag gurubuna bakıyor. İşinin ehli ve aparat vs konusunda da hassas. Antalya da yaşıyor olsam vag gurubunda başka usta aramam.
Sonraki bakımda yine adresim Aslan usta olacaktır. Git tanış sorununu hallet. Hem de kalıcı bir ustaya sahip ol :)
Bugün sentesi westgate gaz kelebeği yazılımı hepsi denendi kontrol edildi ama sonuç halen aynı arabadan soğudum iyice. Artık kullanasım bile gelmiyor.

Antalyadasin ve aslan ustaya gitmiyorsun yakin olsam hiç bırakmam en az 800 km yolum var büyük bir islemim olursa gidecem senin çözümün aslan ustada youtube tamirhane ismiyle kanali var

Eğer sente kaçık değilse yanlış buji kullanimindan yapıyor. Benim araç da her 10 saniyede bir 2 saniye kadar senkronize şekilde tüm arabayı sallıyordu.bosch iridyum takıldı benim araca gaz kelebeği dediler sente kaçmış olabilir dediler siboplarda sıkıntı olabilir dediler ateşleme bobinleri çalışmıyordur dediler ben biraz sert çıkınca usta içeri gitti 4 tane farklı buji getirdi Bosch marka taktı bütün sıkıntı düzeldi sanırım bujilerin de birçok serisi var yanlış seri takmış olabilirler

Son düzenleme:

Geri
Üst Alt