Golf 8 Balatalardan Ses Gelmesi

İsim
Gunit
Araç
MK8 R-line 110PS
Merhaba arkadaslar,

Aracim 2021 MK8, daha 7800km de ancak on balatalardan fren yapinca ses geliyor.

Bugun ilk bakimi icin servise goturdugumde durumdan bahsettim bana kontrol edip, detayli temizlik yapacaklarini belirttiler.

Araci almaya gittigimde, sol on tarafa tas girdigini ve diski cizdigini bu yuzden bu sesin geldigini, kendilerinin detayli temizlik yaptiklarini ve test surusunde bir ses olmadigini belirttiler (Bu islemde servis kagidina islenmemis) fakat ben araci aldigimda ses devam ediyor, belli ki sadece suyla yikamislar.

Ne tavsiye edersiniz ? Bu ses zamanla artar mi ? Yeni daha 10bin km yapmamis aracta boyle bir ses gelmesi cidden rahatsiz ediyor.

Simdiden geri donen arkadaslara tesekkurler.

Taş vs girdiğini düşünmüyorum yalan söylüyorlar taş girse sesi sürekli yapar o balatalar sert olduğu için ses yapıyor değişmeden sesi kesilmez değiştirirlerse j kodu ile başlayan balatadan uzak durun 2. kalite olmayan bir balatayla garantiden değişim talep edin.

Tesekkurler ancak maalesef balatalar sarf malzeme oldugundan garanti kapsamina girmiyormus..

Tesekkurler ancak maalesef balatalar sarf malzeme oldugundan garanti kapsamina girmiyormus..
Evet sarf malzeme garantiye girmez fakat sizin durum kullanım sonucu oluşan bir eskime yıpranma değil aracınızın kmsi çok düşük eğer 8 lerde komple eko seri veya düşük kalite balata kullanılmadıysa ki forumda golf 8 aracı olan çok kişi var siz yazan ilk kişisiniz bu üretim hatasına girer.
Size önerim doğrudan doğuşa yazın muhattabınız onlar olsun anladığım kadarıyla servis işi yokuşa sürüyor aracınızın kmsinin 7800 olduğunu ve serviste taş vardı çıkardık deyip ilgilenmediklerini vs belirtin sonucu da burdan paylaşırsanız seviniriz. Sarf malzeme işinde ısrar ederlerse yernizde olsam açarım davayı beklerim o zaman sarf malzeme ömrünü mahkemeye bilirkişiyle savunmalarında sunsunlar biz de öğrenelim.

Tesekkurler mesajiniz icin, direkt Dogus oto ya yazicam, buradan paylasirim.

Merhabalar tekrardan, bugun Altur servisi arayip durumu tekrar belirttim. Oradaki temsilci (teknik yetkili degil) bana disk ve balatalarin 6 ay veya 10bin km garantili oldugunu ancak benim 6 ayi doldurdugumu ve kendisinin gorup, belirttigi tas gelmesi sonucu disk cizilmesi kaynakli bir sorun oldugunu ve bunun garantiden donecegini belirtti. Ben aracin daha 10bin km olmadigini, boyle bir seyin kabul edilemez oldugunu belirtmeme ragmen, pek umursamadi acikcasi. Konuyla ilgili Dogus Oto ya yazdim, ayni sekilde Altur'a da tekrar yazicam gerekirse VW e direkt mail atmayi dusunuyorum cunku bu tavir ve yaklasim gercekten cok can sikici.

Merhabalar tekrardan, bugun Altur servisi arayip durumu tekrar belirttim. Oradaki temsilci (teknik yetkili degil) bana disk ve balatalarin 6 ay veya 10bin km garantili oldugunu ancak benim 6 ayi doldurdugumu ve kendisinin gorup, belirttigi tas gelmesi sonucu disk cizilmesi kaynakli bir sorun oldugunu ve bunun garantiden donecegini belirtti. Ben aracin daha 10bin km olmadigini, boyle bir seyin kabul edilemez oldugunu belirtmeme ragmen, pek umursamadi acikcasi. Konuyla ilgili Dogus Oto ya yazdim, ayni sekilde Altur'a da tekrar yazicam gerekirse VW e direkt mail atmayi dusunuyorum cunku bu tavir ve yaklasim gercekten cok can sikici.
Gelişmeleri takipteyiz bakalım sattıkları malın arkasındalar mı?

Gelişmeleri takipteyiz bakalım sattıkları malın arkasındalar mı?
Bugun dogus oto dan aradilar, onlarada durumu anlattim, ordaki arkadasta disk ve balata icin garanti kapsami 6ay yada 6 ay icinde 10bin km olarak belirtti, bunun sacmalik oldugunu, durumdan rahatsiz oldugumu belirttim. Sacma bir sekilde bana birde, siz ne istiyorsunuz diye soruyor ? Sorunun cozulmesini istiyorum dedim, durumu inceleyip en kisa surede size donecegiz dediler...

İşlerine gelince balata sarf malzemesi. Bizi bağlamaz..
Ben balatami alıp gitsem, şunu parası ile takın desem, bu çok önemli melzame! bak dsg de ariza çıkarsa sebebini balatadan biliriz. O yüzden böyle riskler alamayız, takamiyoruz kusura bakmayın.

Balata temizleme spreyi alıp deneyebilirsiniz veya yüksek hızda müsait bir yolda sert fren yapmayı deneyin belki işe yarar

Bugun dogus oto dan aradilar, onlarada durumu anlattim, ordaki arkadasta disk ve balata icin garanti kapsami 6ay yada 6 ay icinde 10bin km olarak belirtti, bunun sacmalik oldugunu, durumdan rahatsiz oldugumu belirttim. Sacma bir sekilde bana birde, siz ne istiyorsunuz diye soruyor ? Sorunun cozulmesini istiyorum dedim, durumu inceleyip en kisa surede size donecegiz dediler...
Aynı şıkayetten 3 kez servise gidersen,balata ve diskler garantiden değiştirilir. 2 Kez Altur’a şikayet kaydı açtır,sonra Acarlar servisi sorunu çözer.
Değişik bir servis hizmetleri var bu vag grubunun,garanti 10 bin km, 6 ay bu da ayrı bir servis çalışanı yalanıdır. Benim aracımda da aynı şey oldu, 3. Şıkayette 36 bin km’de diskler ve balatalar garanti kapsamında değiştirildi. Arızalı çalışan bir şeyler varsa ve aracın garantisi varsa bu değişecek,hiç ivir kıvır yapamaz kimse.
20 yıldır vw kullanıyorum,arızalı ne varsa garanti kapsamında yada iyi niyet kapsamında bedelsiz değişim ve onarımlar yapıldı. Aynı serviste israr etme,diğer servise git,çünkü o serviste oküze tapan bir usta vardır :)

Aynı şıkayetten 3 kez servise gidersen,balata ve diskler garantiden değiştirilir. 2 Kez Altur’a şikayet kaydı açtır,sonra Acarlar servisi sorunu çözer.
Değişik bir servis hizmetleri var bu vag grubunun,garanti 10 bin km, 6 ay bu da ayrı bir servis çalışanı yalanıdır. Benim aracımda da aynı şey oldu, 3. Şıkayette 36 bin km’de diskler ve balatalar garanti kapsamında değiştirildi. Arızalı çalışan bir şeyler varsa ve aracın garantisi varsa bu değişecek,hiç ivir kıvır yapamaz kimse.
20 yıldır vw kullanıyorum,arızalı ne varsa garanti kapsamında yada iyi niyet kapsamında bedelsiz değişim ve onarımlar yapıldı. Aynı serviste israr etme,diğer servise git,çünkü o serviste oküze tapan bir usta vardır :)
Cok tesekkurler bilgilendirme icin, araci imkanim oldukca kullanip test etmeye calisiyorum ve bu ses gelmesi gercekten canimi cok skiyor, servis kaydi actiricam baska servisten.

20 yıldır vw kullanıyorum,arızalı ne varsa garanti kapsamında yada iyi niyet kapsamında bedelsiz değişim ve onarımlar yapıldı. Aynı serviste israr etme,diğer servise git,çünkü o serviste oküze tapan bir usta vardır
Merhaba tekrardan, sikayet kaydi nasil actiriliyor ? O sikayetle servise gitmek istedigimi belirtmem sikayet kaydi olarak gecer mi yoksa ayrica arayip memnun kalmadigimi mi belirtmem gerekiyor ? Complaint gibi ?

Merhabalar, bugun Altur dan musteri hizmetleri yoneticisi tarafima ulasti, distributor ile iletisime gectigim icin. Incelediklerinde tas gelmesine bagli disk ustunde cizik oldugundan ve bunu distributor ile gorustuklerinden dolayi, garanti kapsaminda degisim olmayacagini belirttiler. Bana iyi niyet gostergeli fiyat calismasi yapip geri doneceklerini belirttiler, bekliyorum cikaracaklari ucreti.

Merhabalar, bugun Altur dan musteri hizmetleri yoneticisi tarafima ulasti, distributor ile iletisime gectigim icin. Incelediklerinde tas gelmesine bagli disk ustunde cizik oldugundan ve bunu distributor ile gorustuklerinden dolayi, garanti kapsaminda degisim olmayacagini belirttiler. Bana iyi niyet gostergeli fiyat calismasi yapip geri doneceklerini belirttiler, bekliyorum cikaracaklari ucreti.
Az once aradilar, on disk-balata setinin degisimi icin, iscilik almadan ve parcada %10 iskonto yaparak benden 3741TL istiyorlar, cilginlik.. Sizce diskleri tornaya vermeli miyim ?

Geri
Üst Alt