Golf 8 Balatalardan Ses Gelmesi

Arkadaslar bence artik konudan sapmaya basladik, o yuzden buraya sonkez yazicam. Ben en basindan beri disklerden ses geldigini belirtiyorum yoksa diskinve balatanin kalinliginda, tutusunda bir sorun olmadiginin bende farkindayim. Ancak 1 yasini yeni doldurmus, 10bin km yapmamis yeni bir aracin her frenlemede ciyak ciyak otmesi takdir edersiniz ki kabul edilebilecek bir sey degil ve bu sadece denilen gibi 1 tasin yaptigi cizikle oluyorsa bu araci hic surmeyelim. Amacim, surekli Istanbul’da kullanilmis kapali garaj aracinin bu sorununu da dis etmenlere baglayan servis ile yasadigim diyalogu da buradaki arkadaslarla acikca, adim adim paylasarak sizlere de olasi veya benzer bir durum basiniza geldiginizde nasil bir muameleyle karsilacaginizi gostermek ve fikirlerinizi almakti. Ben hakkimi aramaya calistim, yoksa bu kadar para verdikten sonra, surus zevkim icin gidip balata-disk degistirmeyi bende biliyorum bu en kolayi. Sevgiler.
Servis soktukte sokup temizledikten sonra ciyak ciyak ottumu ? Hayir. 1 tas cizik yapar bunu da soyleyeyim. Tas girdimi de ciyak ciyak oter mi ? Evet. Bu malzeme materyal hatasi midir? Hayir. Kullanici hatasi midir ? Bu da hayir. Talihsizlik ve tesaduf. Ama degisim talebi vs. ortaligi ayaga bu durumda kaldirmak bence gereksiz.
Basiniza gelmemis ama o kadar mevzu var ki mahkemelik dahi olunabilecek.

Servis soktukte sokup temizledikten sonra ciyak ciyak ottumu ? Hayir. 1 tas cizik yapar bunu da soyleyeyim. Tas girdimi de ciyak ciyak oter mi ? Evet. Bu malzeme materyal hatasi midir? Hayir. Kullanici hatasi midir ? Bu da hayir. Talihsizlik ve tesaduf. Ama degisim talebi vs. ortaligi ayaga bu durumda kaldirmak bence gereksiz.
Basiniza gelmemis ama o kadar mevzu var ki mahkemelik dahi olunabilecek.
Servis temizledikten sonra ses daha da artti.

Buna benzer sorunlar, aksaklıklar, garanti de hep aynı süreçler ile devam ediyor. Canınızı sıkmayın. En kötü derdiniz bu olsun. Servislerin yaptığı şey nitelikli dolandırıcılık. Ben böyle düşünüyorum. Birde adama göre muamele yapıyorlar. Serviste tanıdık varsa, eski arkadaş ise işler garantiden oluyor. Aksi halde kullanıma bağlı, kullanıcıya bağlı hata!!

Video linki ekleyemedim ...iptal

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,

Oncelikle bu surecte konuya ilgi gosteren, yorumlarini paylasan tum Golf sever forumdaslara tesekkurlerimi iletmek istiyorum, iyiki varsiniz.
Konuyu sonuclandirmak adina, size durumu nasil cozdugumu anlatmak istiyorum.

Bildiginiz gibi konuyla ilgili en son Dogus, Altur'un dedigi inceleme gecerlidir dedi ve bir daha telefonlarima cikmadi. Onlara gore bu benden kaynakli bir durumdu, cozumleri de full disk-balata degisimiydi, ben konuyla ilgili ayrica VW ana merkezine de mail atmistim ancak onlarda Dogus'tan taraf oldu ve istegimi geri cevirdi.

Tum bu yaklasim acikcasi VW Grup icin kocaman bir eksi yazdi.

Daha once Mercedes ve BMW gibi premium markalar da kullandim, kullanan arkadaslarim, yetkili servis sahibi tanidiklarim bu olayi duyduklarinda inanamadilar, 10bin km doldurmamis, 1 yasinda araclarda boyle bir yaklasim tabiki de kabul edilemez.

Herneyse, gelelim benim cozumume.

Tanidigim guvendigim bir ustayla araci inceledik ve disklerde bir sorun olmadigina, sorunun tamamen balata kaynakli olduguna hatta diskteki cizigide balatanin yaptigi kanaatine vardik (Actigimizda, balata ustunde diski cizen kisim goruluyordu). Cozum olarak, Brembo balata kullanmaya karar verdik ancak Brembo yu hicbir sekilde TR'de bulamadik. Bu arada ATE, Zimmermann, EBC gibi kaliteli balata ureten hicbir markanin Golf 8 balatasi TR de yok maalesef :(

Uzun lafin kisasi, urunu yurtdisindan getirttim ve cok sukur ses kesildi.

Umarim kimse VAG Grup balatasi ile sorun yasamaz ve yasayan olursada bu bir yol gosterici olur, isteyen arkadaslarla balata kodunu ve aldigim siteyi, sureci paylasabilirim.

Herkese sevgiler

Ekli dosyalar

• IMG_6881D.JPG
    IMG_6881D.JPG
    195.8 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_6885D.JPG
    IMG_6885D.JPG
    210.7 KB · Görüntüleme: 54
Merhaba arkadaslar,

Oncelikle bu surecte konuya ilgi gosteren, yorumlarini paylasan tum Golf sever forumdaslara tesekkurlerimi iletmek istiyorum, iyiki varsiniz.

Bildiginiz gibi konuyla ilgili en son Dogus, Altur'un dedigi inceleme gecerlidir dedi ve bir daha telefonlarima cikmadi. Onlara gore bu benden kaynakli bir durumdu, cozumleri de full disk-balata degisimiydi, ben konuyla ilgili ayrica VW ana merkezine de mail atmistim ancak onlarda Dogus'tan taraf oldu ve istegimi geri cevirdi.

Daha once Mercedes ve BMW gibi premium markalar da kullandim, kullanan arkadaslarim, yetkili servis sahibi tanidiklarim bu olayi duyduklarinda inanamadilar, 10bin km doldurmamis, 1 yasinda araclarda boyle bir yaklasim tabiki de kabul edilemez.

Tanidigim guvendigim bir ustayla araci inceledik ve disklerde bir sorun olmadigina, sorunun tamamen balata kaynakli olduguna hatta diskteki cizigide balatanin yaptigi kanaatine vardik (Actigimizda, balata ustunde diski cizen kisim goruluyordu). Cozum olarak, Brembo balata kullanmaya karar verdik ancak Brembo yu hicbir sekilde TR'de bulamadik. Bu arada ATE, Zimmermann, EBC gibi kaliteli balata ureten hicbir markanin Golf 8 balatasi TR de yok maalesef :(

Umarim kimse VAG Grup balatasi ile sorun yasamaz ve yasayan olursada bu bir yol gosterici olur, isteyen arkadaslarla balata kodunu ve aldigim siteyi, sureci paylasabilirim.

Herkese sevgiler
Cok gecmis olsun. Bende de dusuk hizlarda var maleaef otme. Ama muzik vs cok kulagima takilmiyor.
İlerde lazim olabilecegibi dusunerek bahsettiginiz parca kodlari ve iteyi paylasabilirseniz bizim icin bir alternatif olacaktir.

Cok gecmis olsun. Bende de dusuk hizlarda var maleaef otme. Ama muzik vs cok kulagima takilmiyor.
İlerde lazim olabilecegibi dusunerek bahsettiginiz parca kodlari ve iteyi paylasabilirseniz bizim icin bir alternatif olacaktir.
Cok tesekkurler, umarim artmaz.

On Balata OEN kodu : 5WA698151A
On Fren Diski OEN kodu: 5Q0615301H

Kullandigim Brembo Balata : P 85 182

Merhaba hocam aynı sorunu yaşıyorum. Brembo balataları hangi siteden aldınız?

Bu sorun bende de var çok can sıkıcı. Bende değiştirmek istiyorum balataları. Hangi siteden aldınız bilgilendirirseniz sevinirim.

aynı sorunu ben de yaşıyorum. Daha 10.000 km de araba ciyak ciyak ötmeye başladı. Yazık verilen paralara. İşin kötüsü garantiden hiç bir işlem yapılamamasına.

Tüm golflere aynı balatayı mı takıyorlar acaba? Yoksa life a düşük kalite r line a ötmeyeninden mi?

benim de bir r line aracım vardı o da öterdi. bu bence tamamen şans işi. benim arabada zaten çok sıkıntı çıkmıştı o da ayrı mesele :)

Merhaba arkadaslar,

Herkese sevgiler
Hocam kutudan anladığım kadarıyla Autodoc isimli siteden aldınız. Çok araştırdım ama site Türkiye ye gönderim yapmıyor. Bir yolu var mıdır?

Geri
Üst Alt