Torna yaptirmayinAz once aradilar, on disk-balata setinin degisimi icin, iscilik almadan ve parcada %10 iskonto yaparak benden 3741TL istiyorlar, cilginlik.. Sizce diskleri tornaya vermeli miyim ?
Torna yaptirmayinAz once aradilar, on disk-balata setinin degisimi icin, iscilik almadan ve parcada %10 iskonto yaparak benden 3741TL istiyorlar, cilginlik.. Sizce diskleri tornaya vermeli miyim ?
Cozum olarak ne oneriyorsunuz ?Torna yaptirmayin
Cozum olarak ne oneriyorsunuz ?
Henuz 8 bin km sifir sayilabilecek arac icin torna mantikli gelmedi
On disklerin fotosunu cekip buraya yuklerseniz uzman arkadaslar yardimci olabililir
Disklerde asiri hasar yoksa hella pagid balata alip ses sorunu cozmeye calisirdim
@driver_can en kaliteli ses yapmayan diye unlu ate disk balata set alip ses sorunu yasamis hella ile cozmustu sanirim
@tuncer_2632 de hella kullanip memnun kalmisti
Benim Ferodolarda biraz otuyor cok rahatsız etmiyor ama hella balatayi da denemek istiyorum
Bülent abi bizim balata olayı yılan hikayesi gibi hellalarda bazen ötüyor trafiğe girince.Anlamadım cidden o yüzden müziğin sesini biraz daha açmayı deneyeceğim.Benim gibi kısıpta nereden ses geliyor diye etrafa kulak kesilmeyin stres olursunuz.
Merhabalar, diskleri ekledim, evet sagdaki cizik gozle goruluyor ancak bunun cozumu tum on takim disk balata degisimi cok tuzluya mal oluyor, gorusleriniz ve cozum icin tavsiyeleriniz ricadir. Tesekkurler.Henuz 8 bin km sifir sayilabilecek arac icin torna mantikli gelmedi
On disklerin fotosunu cekip buraya yuklerseniz uzman arkadaslar yardimci olabililir
Disklerde asiri hasar yoksa hella pagid balata alip ses sorunu cozmeye calisirdim
@driver_can en kaliteli ses yapmayan diye unlu ate disk balata set alip ses sorunu yasamis hella ile cozmustu sanirim
@tuncer_2632 de hella kullanip memnun kalmisti
Benim Ferodolarda biraz otuyor cok rahatsız etmiyor ama hella balatayi da denemek istiyorum
Az once aradilar, on disk-balata setinin degisimi icin, iscilik almadan ve parcada %10 iskonto yaparak benden 3741TL istiyorlar, cilginlik.. Sizce diskleri tornaya vermeli miyim ?
Merhabalar, diskleri ekledim, evet sagdaki cizik gozle goruluyor ancak bunun cozumu tum on takim disk balata degisimi cok tuzluya mal oluyor, gorusleriniz ve cozum icin tavsiyeleriniz ricadir. Tesekkurler.
Cok tesekkurler geri donus icin. Bugun Dogus tan da aradilar yine ayni terane… bende usenmedim VW Almanya’ya mail attim, bir tanidigimizda da boyle servis sorunlari olunca (Opel) Almanya’ya mail atmislardi ve sonrasinda her sey hizlica cozulmustu, sansimi deneyecegim.Diskler ve balatalar çok kalitesiz ve vasat üretimler olduğundan bu tür sorunlarla çok karşılaşan olur. Otomobillerin bir çok parçası defolu ve hatalı üretiliyor.
Balatanın disk üzerindeki o çiziği yapması normal,çünkü balatanın içinde olmaması gereken şeylerler var,defolu ürün.
Disk ve balata arasına taş girmişti (servisin beyanı) onu aldık oradan yalanına kaç kişi inanır bilemem.
Diskler ve balataları, ömürlerini tamamlayana kadar kullanın,i 2. Balata takılırken bile,diskleri tornalatmayın. Balata spreyi kullanabiliriz. Garantiden (Bedelsiz)değişim için,servisten servise gitmeye üşenmeyin. Randevu alıp aracı servise bırakın,sonra başka servise,kayıtlarda bu şikayetler kalsın.
Benim aracındaki fren sorunu,frene basınca vub vub vub diye ses geliyordu,sorun arka balatalrın disk iüzerine yapışıp iz bırakmasından kaynaklıymış,hafif bir kronik sorun bu aslında,otomatik el freninin kabahatıymış bu sorun. 6 bin km’de şikayete başladım, 36 bin km’de disk ve balatalar bedelsiz değiştirdiler. Bunlar kendi hatalarını kabul etmiyorlar, vw diğer markalar göre en insaflısı,hakkını yememek lazım. Geçmiş olsun hocam,hep nazar ve 👁
Bu arada ayrica, servise tespit icin biraktigimizda da bir ucret yaziyolarmis.. tespit ucreti.. ne anladik garanti uzatmaktan, benden 22bin lira istediler 1 yil daha garanti uzatmak icinDiskler ve balatalar çok kalitesiz ve vasat üretimler olduğundan bu tür sorunlarla çok karşılaşan olur. Otomobillerin bir çok parçası defolu ve hatalı üretiliyor.
Balatanın disk üzerindeki o çiziği yapması normal,çünkü balatanın içinde olmaması gereken şeylerler var,defolu ürün.
Disk ve balata arasına taş girmişti (servisin beyanı) onu aldık oradan yalanına kaç kişi inanır bilemem.
Diskler ve balataları, ömürlerini tamamlayana kadar kullanın,i 2. Balata takılırken bile,diskleri tornalatmayın. Balata spreyi kullanabiliriz. Garantiden (Bedelsiz)değişim için,servisten servise gitmeye üşenmeyin. Randevu alıp aracı servise bırakın,sonra başka servise,kayıtlarda bu şikayetler kalsın.
Benim aracındaki fren sorunu,frene basınca vub vub vub diye ses geliyordu,sorun arka balatalrın disk iüzerine yapışıp iz bırakmasından kaynaklıymış,hafif bir kronik sorun bu aslında,otomatik el freninin kabahatıymış bu sorun. 6 bin km’de şikayete başladım, 36 bin km’de disk ve balatalar bedelsiz değiştirdiler. Bunlar kendi hatalarını kabul etmiyorlar, vw diğer markalar göre en insaflısı,hakkını yememek lazım. Geçmiş olsun hocam,hep nazar ve 👁
Ses diskin çizikliğinden kaynaklı değil balataların sertliğinden veya balata tozunun tahliyesinin sağlıklı gerçekleşmemesinden kaynaklı. Balatalar değişsin serviste ses gider. Zamanla o diskin çizik olan yeri aşınmayla düzelecektir. Ama j kodlu balata değil pahalı olan 1. Sınıf taktırınBu arada ayrica, servise tespit icin biraktigimizda da bir ucret yaziyolarmis.. tespit ucreti.. ne anladik garanti uzatmaktan, benden 22bin lira istediler 1 yil daha garanti uzatmak icin
Çözüm Bu kadar basit ve NET!Ses diskin çizikliğinden kaynaklı değil balataların sertliğinden veya balata tozunun tahliyesinin sağlıklı gerçekleşmemesinden kaynaklı. Balatalar değişsin serviste ses gider. Zamanla o diskin çizik olan yeri aşınmayla düzelecektir. Ama j kodlu balata değil pahalı olan 1. Sınıf taktırın
günaydın, vakit geçirmeden konuyu tüketici hakem heyetine de yazın. yazılı olarak savunma istiyorlar firmadan.Merhabalar tekrardan, bugun Altur servisi arayip durumu tekrar belirttim. Oradaki temsilci (teknik yetkili degil) bana disk ve balatalarin 6 ay veya 10bin km garantili oldugunu ancak benim 6 ayi doldurdugumu ve kendisinin gorup, belirttigi tas gelmesi sonucu disk cizilmesi kaynakli bir sorun oldugunu ve bunun garantiden donecegini belirtti. Ben aracin daha 10bin km olmadigini, boyle bir seyin kabul edilemez oldugunu belirtmeme ragmen, pek umursamadi acikcasi. Konuyla ilgili Dogus Oto ya yazdim, ayni sekilde Altur'a da tekrar yazicam gerekirse VW e direkt mail atmayi dusunuyorum cunku bu tavir ve yaklasim gercekten cok can sikici.
Cok tesekkurler, oraya da yazicam.günaydın, vakit geçirmeden konuyu tüketici hakem heyetine de yazın. yazılı olarak savunma istiyorlar firmadan.