Golf 8 Balatalardan Ses Gelmesi

Merhabalar tekrardan, Dogus bugun yine aradi, ben durumdan tatmin olmadigimi belirttim, elimde bu hasarin tas kaynakli oldugunu gosteren hicbir belge, ispat ve kanit olmadigini ayrica 3. bir gorus aldigimi ve o goruse gore bunun hatali balata kaynakli oldugunu belirttim, ayrica burada paylastigim gibi konuyu Almanya'ya tasidigimi da kendilerine ilettim. Dogus, Altur ile gorusup, bedelsiz tespit yapilmasi icin talimat vereceklerini soyledi, onlardan donus bekliyorum, elimde yetkili servis tarafindan verilmis, tas kaynakli olduguna dair resmi belge olsun bakalim.

Ses diskin çizikliğinden kaynaklı değil balataların sertliğinden veya balata tozunun tahliyesinin sağlıklı gerçekleşmemesinden kaynaklı. Balatalar değişsin serviste ses gider. Zamanla o diskin çizik olan yeri aşınmayla düzelecektir. Ama j kodlu balata değil pahalı olan 1. Sınıf taktırın
Merhabalar,

Bugun arac tekrar Altur serviste detayli incelemeye alindi, gittigimde olurda degisim olursa, kullanacaklari balata kodunu sordum, ekte paylasiyorum, bahsettiginiz J kodlu balata degil gibi. Bu arada oradaki arkadas, Golf8 lerde sadece tek bir balata kodu oldugunu belirtti. @bf417

Ekli dosyalar

• IMG_6150D.JPG
    IMG_6150D.JPG
    341.2 KB · Görüntüleme: 45
Merhabalar,

Bugun arac tekrar Altur serviste detayli incelemeye alindi, gittigimde olurda degisim olursa, kullanacaklari balata kodunu sordum, ekte paylasiyorum, bahsettiginiz J kodlu balata degil gibi. Bu arada oradaki arkadas, Golf8 lerde sadece tek bir balata kodu oldugunu belirtti. @bf417
J kodlu balatalar araç 4 veya 5 yaşını doldurduktan sonra sisteme yansır ve ekranda gözüktüğü zaman danışman size hangisini tercih ettiğinizi sorar (sorması gerekir)., tabiii müşteriyi kaçırmamak için sormayan servisler de olabiliyor

Aslından olay sadece balata ile ilgili değildir., bakım kapsamındaki tüm yedek parçalar ile ilgilidir.,

VW Audi/Seat/Skoda gurubunda—> Orjinal Yedek Parça (Orjinal Ekipman) ve Eko Seri Orjinal Yedek Parça olmak üzere 2 tip yedek parça bulunur,

Aracınızın yaşı ilerledikçe artan bakım/onarım maliyetlerini azaltmak amaçlı dünya genelindeki yetkili servisler size orjinal yedek parça veya eko seri orjinal yedek parça teklif eder., siz de bütçenize göre orjinal veya eko seri orjinal arasında tercihinizi yapma imkanı doğmuş olur., olay bundan ibaret.,

X bir yedek parçanın —-> parça kodu JZW ile başlıyor ise bu parçalara Eko seri yedek parça diyoruz.,

Yani olay parçanın kodunun J ile başlamasının uzaktan yakından alakası yoktur., Kod J ile de başlıyabilir C ile de başlayabilir bu o parçanın eko seri olduğu anlamına gelmemektedir.,

Fakat arça kodu JZW ile başlıyor ise o zaman bilin ki o parça eko seri demektir., Zaten parçanın kutusunda açıkça eko seri olduğuna dair ibare bulunur,

Sıfır km bir araçta fabrika eko seri balata kullanmayacağı için ve aracınız da daha 5 yaşına gelmediği için bu olay sizi uzaktan yakından ilgilendirmiyor.,

VW Ekonomik Parçalar; Akü, Alternatör, Amortisör, Buji, Egzoz, Fren Balatası, Fren Diski, Cam Suyu, Polen Filtresi, Silecek gibi parça guruplarını kapsamaktadır.

Merhabalar tekrardan, Dogus bugun yine aradi, ben durumdan tatmin olmadigimi belirttim, elimde bu hasarin tas kaynakli oldugunu gosteren hicbir belge, ispat ve kanit olmadigini ayrica 3. bir gorus aldigimi ve o goruse gore bunun hatali balata kaynakli oldugunu belirttim, ayrica burada paylastigim gibi konuyu Almanya'ya tasidigimi da kendilerine ilettim. Dogus, Altur ile gorusup, bedelsiz tespit yapilmasi icin talimat vereceklerini soyledi, onlardan donus bekliyorum, elimde yetkili servis tarafindan verilmis, tas kaynakli olduguna dair resmi belge olsun bakalim.
Baktılar karşıda iradeli bir müşteri var araç sıfıra yakın baştan yapmaları gerekeni geç de olsa şimdi yapacaklar gibi halbuki ne vardı yani 3-5 atsanız adamlar da yolunu bulsa

J kodlu balatalar araç 4 veya 5 yaşını doldurduktan sonra sisteme yansır ve ekranda gözüktüğü zaman danışman size hangisini tercih ettiğinizi sorar (sorması gerekir)., tabiii müşteriyi kaçırmamak için sormayan servisler de olabiliyor

Aslından olay sadece balata ile ilgili değildir., bakım kapsamındaki tüm yedek parçalar ile ilgilidir.,

VW Audi/Seat/Skoda gurubunda—> Orjinal Yedek Parça (Orjinal Ekipman) ve Eko Seri Orjinal Yedek Parça olmak üzere 2 tip yedek parça bulunur,

Aracınızın yaşı ilerledikçe artan bakım/onarım maliyetlerini azaltmak amaçlı dünya genelindeki yetkili servisler size orjinal yedek parça veya eko seri orjinal yedek parça teklif eder., siz de bütçenize göre orjinal veya eko seri orjinal arasında tercihinizi yapma imkanı doğmuş olur., olay bundan ibaret.,

X bir yedek parçanın —-> parça kodu JZW ile başlıyor ise bu parçalara Eko seri yedek parça diyoruz.,

Yani olay parçanın kodunun J ile başlamasının uzaktan yakından alakası yoktur., Kod J ile de başlıyabilir C ile de başlayabilir bu o parçanın eko seri olduğu anlamına gelmemektedir.,

Fakat arça kodu JZW ile başlıyor ise o zaman bilin ki o parça eko seri demektir., Zaten parçanın kutusunda açıkça eko seri olduğuna dair ibare bulunur,

Sıfır km bir araçta fabrika eko seri balata kullanmayacağı için ve aracınız da daha 5 yaşına gelmediği için bu olay sizi uzaktan yakından ilgilendirmiyor.,

VW Ekonomik Parçalar; Akü, Alternatör, Amortisör, Buji, Egzoz, Fren Balatası, Fren Diski, Cam Suyu, Polen Filtresi, Silecek gibi parça guruplarını kapsamaktadır.
Detayli cevap icin cok tesekkurler :)

Baktılar karşıda iradeli bir müşteri var araç sıfıra yakın baştan yapmaları gerekeni geç de olsa şimdi yapacaklar gibi halbuki ne vardı yani 3-5 atsanız adamlar da yolunu bulsa
Araci dun saat 10'da teslim ettim aksam 17:40 ta anca alabildim, balatalari kontrol edecegiz diye aldilar ancak 3 tane de guncelleme yapmislar (Trafikte durup dururken park kamerasi aciliyor demistim onu cozmek icin yapmislar), yapilan guncellemeleri asagida paylasiyorum (onuda kagittan cektim adamlar hicbir sekilde resmi belge vermiyorlar, Volkswagenim de de gozukmuyor). Gelelim balatalara, 4 disk balata da sokulup incelenmis ve hala tas girmis oraya skismis ve diski cizmis, usta da mutlaka disk-balata degismesi gerekiyor demis. Arabayi asagidaki servis alanindan yukari getirirken hic ses duymamis ancak ses yapabilirmismismis.. Bana bir rapor vermediler, artik iyice canimi skmaya basladi bu profesyonellikten uzak yaklasim, resmi kurumlara tasimayi dusunuyorum.. Disk-balata gibi cok da pahali olmayan urunleri garanti kapsamina sokmamak icin kirk takla atan bu yaklasim, Allah korusun gercekten pahali bir parcanizda sorun oldugunda kim bilir neler yapicak.. Garanti uzatmayi dusunuyordum ancak artik asla..

Ekli dosyalar

• IMG_6159.JPG
    IMG_6159.JPG
    106.1 KB · Görüntüleme: 30
Araci dun saat 10'da teslim ettim aksam 17:40 ta anca alabildim, balatalari kontrol edecegiz diye aldilar ancak 3 tane de guncelleme yapmislar (Trafikte durup dururken park kamerasi aciliyor demistim onu cozmek icin yapmislar), yapilan guncellemeleri asagida paylasiyorum (onuda kagittan cektim adamlar hicbir sekilde resmi belge vermiyorlar, Volkswagenim de de gozukmuyor). Gelelim balatalara, 4 disk balata da sokulup incelenmis ve hala tas girmis oraya skismis ve diski cizmis, usta da mutlaka disk-balata degismesi gerekiyor demis. Arabayi asagidaki servis alanindan yukari getirirken hic ses duymamis ancak ses yapabilirmismismis.. Bana bir rapor vermediler, artik iyice canimi skmaya basladi bu profesyonellikten uzak yaklasim, resmi kurumlara tasimayi dusunuyorum.. Disk-balata gibi cok da pahali olmayan urunleri garanti kapsamina sokmamak icin kirk takla atan bu yaklasim, Allah korusun gercekten pahali bir parcanizda sorun oldugunda kim bilir neler yapicak.. Garanti uzatmayi dusunuyordum ancak artik asla..
Başka servisle iletişimi yeniden başlatın derim anlaşıldı bunlarla yol alınamayacak

Merhaba arkadaslar,

Aracim 2021 MK8, daha 7800km de ancak on balatalardan fren yapinca ses geliyor.

Bugun ilk bakimi icin servise goturdugumde durumdan bahsettim bana kontrol edip, detayli temizlik yapacaklarini belirttiler.

Araci almaya gittigimde, sol on tarafa tas girdigini ve diski cizdigini bu yuzden bu sesin geldigini, kendilerinin detayli temizlik yaptiklarini ve test surusunde bir ses olmadigini belirttiler (Bu islemde servis kagidina islenmemis) fakat ben araci aldigimda ses devam ediyor, belli ki sadece suyla yikamislar.

Ne tavsiye edersiniz ? Bu ses zamanla artar mi ? Yeni daha 10bin km yapmamis aracta boyle bir ses gelmesi cidden rahatsiz ediyor.

Simdiden geri donen arkadaslara tesekkurler.
Geçmiş olsun öncelikle.Servisler müşteriye ucuz görünmek için eko balata takar.Eko balata her zaman ses yapar,ayrıca oldukça fazla balata tozu yapar.Haliyle bu da ses yapmasına neden olur.Balata tozunun fazla olup olmadığını jantın içine parmağınızı sürerek bakabilirsiniz.Yağlı bir yapısı,siyah rengi vardır.Eğer servise gitmediyse yüksek ihtimal arasına balata tozu,kum,taş vb. girmiş olabilir.Yıkanırken balatalara su tutun geçer.Bir dahakine balatalar değişecekse servisi eko balata takmamaları konusunda uyarın.

Başka servisle iletişimi yeniden başlatın derim anlaşıldı bunlarla yol alınamayacak
Acikcasi daha once belirttigim gibi, Turkiye'deki yaklasim bu maalesef, konuyu Almanya'ya tasidim onlardan geri donus bekleyecegim.

Merhabalar, istegim uzerine Altur servis, dun yapilan islemin raporunu paylasti, ekte paylasiyorum. Acikcasi ben hala sert balata kaynakli oldugunu dusunuyorum, eger Almanya tarafindan da biz cozum gelmez ise, kendim cozucem bu isi.

Ekli dosyalar

• Screenshot at Oct 20 10-59-42.png
    Screenshot at Oct 20 10-59-42.png
    83.3 KB · Görüntüleme: 43
@barbar_gunit

Bu kasap ! Çıkma et/kemik/ ciğer vermiycek anlasıldı

Artık miyavlamanın mantığı kalmadı .

Dükkan önünden ayrılmak en iyisi

@barbar_gunit

Bu kasap ! Çıkma et/kemik/ ciğer vermiycek anlasıldı

Artık miyavlamanın mantığı kalmadı .

Dükkan önünden ayrılmak en iyisi
Evet katiliyorum bunlardan bir sey cikmayacak.. ancak metaforunuza katilamiyacagim, ben burda hakliyim, magdurum ve hakkimi ariyorum, dukkandan bir lokma medet uman kedi yakistirmasini pek dogru bulmadim…

Bisey yok disklerde. Tas girip alta bi cizik yapmis, ne surus emniyetini bozar ne de ileride bir sorun cikarir. Zaten bi sure sonra diskin kalinligi da cizik seviyesine geldi mi kaybolup gidecek.O cizik o kadar abartilacak bisey degil.Siz servise baski yaparak onlari da yenileyelim para kazanalim olayina suruklemisiniz. Suan onlar degismemek siz de yeniletmek icin inatlasmaya donmus olay.
Son islemden sonra sanirim seste kesildi.

Bisey yok disklerde. Tas girip alta bi cizik yapmis, ne surus emniyetini bozar ne de ileride bir sorun cikarir. Zaten bi sure sonra diskin kalinligi da cizik seviyesine geldi mi kaybolup gidecek.O cizik o kadar abartilacak bisey degil.Siz servise baski yaparak onlari da yenileyelim para kazanalim olayina suruklemisiniz. Suan onlar degismemek siz de yeniletmek icin inatlasmaya donmus olay.
Son islemden sonra sanirim seste
Arkadaslar bence artik konudan sapmaya basladik, o yuzden buraya sonkez yazicam. Ben en basindan beri disklerden ses geldigini belirtiyorum yoksa diskinve balatanin kalinliginda, tutusunda bir sorun olmadiginin bende farkindayim. Ancak 1 yasini yeni doldurmus, 10bin km yapmamis yeni bir aracin her frenlemede ciyak ciyak otmesi takdir edersiniz ki kabul edilebilecek bir sey degil ve bu sadece denilen gibi 1 tasin yaptigi cizikle oluyorsa bu araci hic surmeyelim. Amacim, surekli Istanbul’da kullanilmis kapali garaj aracinin bu sorununu da dis etmenlere baglayan servis ile yasadigim diyalogu da buradaki arkadaslarla acikca, adim adim paylasarak sizlere de olasi veya benzer bir durum basiniza geldiginizde nasil bir muameleyle karsilacaginizi gostermek ve fikirlerinizi almakti. Ben hakkimi aramaya calistim, yoksa bu kadar para verdikten sonra, surus zevkim icin gidip balata-disk degistirmeyi bende biliyorum bu en kolayi. Sevgiler.

Foruma Sinirlenmeniz iyi olmuş
İlerki zamanlarda olur da başka aksaklıklar yaşarsanız kafalarına beddua fırlatır çeker çıkarsanız o yetkili servislerden(zamanla bağısıklık yapar)

Böyle kücük kücük bedellerle minör masraflarla başlar sözde distrübütör Doguşun para talepleri.

Alışmanız açısından iyi oldu.

Forum gecmisinde 4-5 yıldır
Sunroof renk tümörü hastalığı var

Nokta seklinde başlayıp 1 karış metastaz yapan asab bozucu durum ?

Adamlar banane diyor , sunroof degisecek 25 bin !

Aracı park modunda terk edin
2 sene önce 450 ile basladılar şimdi 1750 istiyorlar.

Bunlar parasız bi is yapmazlar.

1 milyonluk arabada

650 lira balata 150 iscilik

800 lira masraf edin bu adamlarla muhatap olmayın. Diskin çizik olması yeni balata da devam etmesine sebeb degil

Araba made in alamanya / germany/ deutschland diye aldık (iyi de yaptık)

Tr Distribütörü bağcılar galerici tayfasından beter. Bunu kabullenin .

Geri
Üst Alt