Golf 7'den Bmw 1 serisine geçilir mi?

Merhaba arkadaşlar, her iki aracı aktif kullanan birisi olarak bilgi vereyim. 2018 1.4 tsi highline golf ve 2020 F40 118i aracım var.
Birincisi malzeme kalitesi olarak BMW açık ara önde. Yalıtım ve sessizlik yine BMW
Sürüş hissi olarak golfü daha çok seviyorum. Yolda gidişi ve benzin tüketimi golfün daha iyi. Golf ortalama 6,5-7 lt iken BMW 8-9 lt yakıyor.
Golfün salıncak burçlarındaki gıcırtılı hali en sevmediğim özelliği. BMW tabiri caiz ise tank gibi hiç ses yok. BMW de runflat lastik olduğundan asfalt kötü ise yol sesi çok hissediyor.
Bakım maliyeti olarak geçen ay BMW 5.500 tl gibi bir fiyat ödedim.
Bmw de hifi ses sistemi var bence başarılı . Yüksek seste cızırtı yapmıyor. Golfde de ses sistemi fena değil ama sesi yükseltince kapılardan zırıltı geliyor ve ses bozuluyor. Merak ettiğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz
Bu arada 3. Golf aracım , golf 8 i görünce gidip BMW aldım. Golf 8 i hiç beğenmedim. Audi a3 de sistemsel sıkıntıları ve deforme olan yapay deri koltukları nedeniyle tercih etmedim. Satılık a3 lerin ön koltuklarına bir bakın 🙂

Ekli dosyalar

• EDEFD47D-FBF4-45E0-918E-1ABF636B5D7C.jpeg
    EDEFD47D-FBF4-45E0-918E-1ABF636B5D7C.jpeg
    441.8 KB · Görüntüleme: 60
  • 568D8D3D-CFAF-4DA5-AEB0-73E03DC4556F.jpeg
    568D8D3D-CFAF-4DA5-AEB0-73E03DC4556F.jpeg
    235.4 KB · Görüntüleme: 58

Ben dizel alicam sanirim.benim aracim hergun minumum 30km s.ici yol yapacak hafta sonlarida 300km.
Bana sanziman hakkinda bilgi verirseniz cok sevinirim.sanirim 7 ileriymis ve zdf degilmis.problem yasama ihtimalim nedir.tesekkurler simdiden

Ben dizel alicam sanirim.benim aracim hergun minumum 30km s.ici yol yapacak hafta sonlarida 300km.
Bana sanziman hakkinda bilgi verirseniz cok sevinirim.sanirim 7 ileriymis ve zdf degilmis.problem yasama ihtimalim nedir.tesekkurler simdiden
Önceki kasa da zdf 8 ileri şanzıman bulunuyordu. F40 da getrag Dct 7 ileri şanzıman bulunuyor. Vites geçişlerini hissettirmiyor dsg den daha başarılı bence. Mercedes, Volvo ve Renault gibi markalar da bu şanzımanı kullanıyor.
Gerçi sorun çıkması biraz şans işi. Golfde 3 nesil de de dsg aracım oldu hiç birinde dsg ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım
Bir test sürüşü yapıp vites geçişlerini görmeniz iyi olur.

1 serisi araclari yok test surusu icin.320 yi kullandim.kullanmaz olaydim.kafami cok karistirdi.olumlu anlamda.benim sorma nedenim zdf icin hep olumlu seyler duydum.cok iyi ve cok saglam bi sanziman oldugu yorumlari var.1 serisinde gecislerde sikinti yasamam.saglamlik nasil mesela dsg gibi saatli bomba mi.sans olayini saymazsak.o olabilir.

Bmw 1 serisinde zf8hp şanzıman yok yalnız. Yeni 1 serileri önden çekiş 7 ileri yarı otomatik şanzıman. Eski kasa arkadan itiş 1 serisi, 3 serisi ve üstü zf8hp şanzıman kullanıyor. Gerçekten çok başarılı şanzıman ama 7 ileri hakkında aynı şeyi söyleyemeceğim. Yağışlı bir havada bir kere tecrübe ettim. Bolca aks vurması ve otomatik aracın rampada stop etmesini yaşadım. Tavsiye etmem

Hocam merhaba. Burada f40 a iyi giydirmişler haliyle ama memnun kalacağınız bir araç olacağından şüpheniz olmasın. F40 118i m sport kullanıyorum. Emsallerine göre biraz fazla yakıyor olabilir ama bunu zaten bilerek satın aldım. M sport alırsanız amortisör ve direksiyon eski aracınıza göre daha sert gelecektir. 20-25 yaşındaysanız yanlayayım vs düşüncelerindeyseniz bunu elbette karşılamaz ancak sağlamlık konusunda tank gibi araç kendileri. M sport koltukları tavsiye ederim hem sırtınızı çok güzel kavrıyor, hemde elektrikli hafızalı olması rahatlık sağlıyor. Başka sorunuz olursa yardımcı olurum, hayırlı olsun şimdiden.

1 serisi araclari yok test surusu icin.320 yi kullandim.kullanmaz olaydim.kafami cok karistirdi.olumlu anlamda.benim sorma nedenim zdf icin hep olumlu seyler duydum.cok iyi ve cok saglam bi sanziman oldugu yorumlari var.1 serisinde gecislerde sikinti yasamam.saglamlik nasil mesela dsg gibi saatli bomba mi.sans olayini saymazsak.o olabilir.

Ben msport dizel dusunuyorum.aslinda golf alicak olsam kesinlikle benzinliden devam ederdim.ama bmw olunca mecburen dizel olacak.arac hergun sehir ici dur kalkli 40km yol yapicak.golf ile benzin etkilemiyor ama bmw bence golfun 2 kati yakar benzinde.birde ben anormal bi durum olmazsa en az 10yil degistirmem.cok arac baktim yaklasik 2 yildir hicbiri aklima mantigima yatmadi.gercekten golf bana gore cok kaliteli bi arac.ilk defa bmw bu konuda beni etkildi.o yuzden msportun uzerine bi kac tane opsiyon ekleyip almak istiyorum.bu arada yasim 40.

Ben msport dizel dusunuyorum.aslinda golf alicak olsam kesinlikle benzinliden devam ederdim.ama bmw olunca mecburen dizel olacak.arac hergun sehir ici dur kalkli 40km yol yapicak.golf ile benzin etkilemiyor ama bmw bence golfun 2 kati yakar benzinde.birde ben anormal bi durum olmazsa en az 10yil degistirmem.cok arac baktim yaklasik 2 yildir hicbiri aklima mantigima yatmadi.gercekten golf bana gore cok kaliteli bi arac.ilk defa bmw bu konuda beni etkildi.o yuzden msportun uzerine bi kac tane opsiyon ekleyip almak istiyorum.bu arada yasim 40.
Hocam merhaba. Burada f40 a iyi giydirmişler haliyle ama memnun kalacağınız bir araç olacağından şüpheniz olmasın. F40 118i m sport kullanıyorum. Emsallerine göre biraz fazla yakıyor olabilir ama bunu zaten bilerek satın aldım. M sport alırsanız amortisör ve direksiyon eski aracınıza göre daha sert gelecektir. 20-25 yaşındaysanız yanlayayım vs düşüncelerindeyseniz bunu elbette karşılamaz ancak sağlamlık konusunda tank gibi araç kendileri. M sport koltukları tavsiye ederim hem sırtınızı çok güzel kavrıyor, hemde elektrikli hafızalı olması rahatlık sağlıyor. Başka sorunuz olursa yardımcı olurum, hayırlı olsun şimdiden.

Konu zaten netlik kazanmış gibi

Bu saatten sonra giydirme falan nafile olur (bmw ye giydirmekte ayıp olur, honda olsa neyse)

Dogru tespitlerle
1.16 diesel secimi
Hifi yada harman zorunluluğu

Bunları zaten secti @41HU367

Geriye tek bir pürüz var

2 yıl garantinin sonunda
İyi bir bmw ustanız varmı ?
Sanayide referanslı bmw mekanınız varmı?

Bu durumda çözümlü ise
Tekrar hayırlı olsun

Arkadan çekseydi, zf şanzumanı olsaydı benzinlisi az yaksaydı

Olana tav olmak lazım....

Sanayide hicbir tanidigim yok olsada gitmem.kotu tecrubeler yasadim.ben golfe 7 senedir sorunsuz biniyorum.bmw 2 yildan sonra sikinti mi cikartir yoksa peryodik bakimlar icin mi soyluyorsunuz

%98 Periyodik bakımlar icin
%2 de hani olur da bir arıza parça degisimi icin falan

Dogusa laf ediyoruz ama
Bmw servislerdeki de ki fiyatlamalar hakkaten doguşu aratır.

Ortalama 5000tl dediler.ama soyle bi sey duydum.bakim araligi 18 ay 15bin km imis

Son bilgilendirme

Bmw hifi yi ekleyince bile ulasacagınız ses kalitesi golf7 / 7,5 daki sesin aynısı.

Bakmayın bmw Hİ-Fi system dedigine

Anca Harman eklenirse golf 7 yi 7 kere tokatlama durumu olur.

Bmw Hifi yeterli bence

bizzat standart ve hifi test edilmistir.
kasım sonunda bizde arkadaşa bmw 1,16 siparişi gectik çünkü
hocam ilginç geldi dedikleriniz; ben seat leon 1.2 style (+seat sound), leon 1.4 xcellence (+seat sound)'tan golf 7.5 highline'a geçtim; golf'e belki kötü demem ama seat kesinlikle daha iyiydi ses konusunda. bmw'yi birkaç gün sürdüm keşke daha çok uğraşsaydım sesi denemekle.

bir süre bmw 2 sürdüm; eski kasa makyajlı 1 sürüyorum kardeşimde var ama onu karıştırmadan yorumlarımı yazayım.
bmw 2 hissiyat olarak eski 1'in ağırlığını, kalite eksikliğini taşımıyor. ön takım güzel darbe emiyor ve direksiyon hissi güzel.
donanım olarak nihayet kalas değil, kör nokta şerit takip falan var ama yüksek hızlarda devreye giriyor; golf'tekine göre daha geri planda
iç tasarım ve kalite olarak 3'ten pek farkı yok bence güzel hareket.
sunroof tam arkaya kadar olmasa da bizdekinden daha büyük.
anahtarsız giriş yoktu benim sürdüğümde
benim için çok büyük eksik koltuk ısıtma yok.
motor öyle güçlü falan değil ama golf'e göre minimum 2lt/100km fazla yakıyor. golf'ün optimumluğu sınıfında efsane bana sorarsanız.

aklıma bu kadar geldi; yatırım denmiş ama ben şahsen bu paraya full suv alırım, a3 sline bile benim golf'üm kadar donanımlı değil. suv dediğin araç benim golf'ümden 15-25 cm uzun; idare edilir şehir içinde.

Geri
Üst Alt