Golf 7'den Bmw 1 serisine geçilir mi?

Ortalama 5000tl dediler.ama soyle bi sey duydum.bakim araligi 18 ay 15bin km imis
Son bakım benim de 5500 tl tutmuştu Kasım ayında.. BMW Bakımı 15.000 km ya da 15 ay diye biliyorum. Kuzenimde f40 1.16d var. İç yalıtım iyi olduğundan dizel çok rahatsız etmez sizi.. arkadaşın dediği gibi direksiyon hissi biraz ağır ve süspansiyon sert. Sürüş olarak dediğim gibi golfü daha çok beğeniyorum. Golften değişiklik için 1 ile A3 arasında kalınıyor genelde.. BMW kalite olarak daha iyi audiden. Arkadan itiş sevdası bende olmadığı için yeni 1 serisi beni tatmin ediyor 🙂

Ek:
Mk7 + mk7,5 golf sahipleri !!
Aracınızdaki ses sisteminin kıymetini bilin .(mk8 de hiç media sesi test etmedim)

Bmw1 deki standart ses sistemi resmen hikaye. (Mahalleye gelen domates biber patlıcancının hoparlör anons sisteminde baslar tizler midler daha iyi olabilir???)

Bu nedenle
Bmw siparişinize,

En azından Bu opsiyonu eklemeyi unutmayınız
Vergiler dahil 15.760

Harman isteyene 38500
Ekli dosyayı görüntüle 63094
hocam harman kardon ekledim

Son bakım benim de 5500 tl tutmuştu Kasım ayında.. BMW Bakımı 15.000 km ya da 15 ay diye biliyorum. Kuzenimde f40 1.16d var. İç yalıtım iyi olduğundan dizel çok rahatsız etmez sizi.. arkadaşın dediği gibi direksiyon hissi biraz ağır ve süspansiyon sert. Sürüş olarak dediğim gibi golfü daha çok beğeniyorum. Golften değişiklik için 1 ile A3 arasında kalınıyor genelde.. BMW kalite olarak daha iyi audiden. Arkadan itiş sevdası bende olmadığı için yeni 1 serisi beni tatmin ediyor 🙂
şu piyasada bmw bana en makul tercih geldi.ne olur biter bilmiyorum.belki aşırı bi zam gelir vazgeçerim.ama tam istdeğim uzun yıllar binebileceğim bi araç siparişi verdim

Arkadaslar herkese iyigeceler
7 senedir buyuk keyifle kullandigim golf aracimi satip bmw 118 veya 116 d mplus araca gecmek istiyorum.dizel asla istemiyorum fakat benzinli bmw biraz gozumu korkutuyor.kendi aracim 1.2 tsi onun gibi yaksa gozum kapali alirim.bmw 1 serisi hakkinda olumlu olumsuz goruslerinize ihtayicim var.golf 8 audi a3 arasindan bmw yi tercih edicem.simdiden tesekkur ederim
BMW ye heves ettiyseniz bence hevesinizi dinleyin derim, son kasa A3 ü deneme şansım oldu, sürüş dinamiklerini çok beğendim ama özellikle arka koltuklardaki ses izolasyonu berbat, yolcular ciddi şekilde konforsuz olduğunu belirtiler, tasarım her şey değil maalesef. Golf 8 ise zevk meselesi, şahsen hala beğenemedim.

Saygılar.

hocam ben yaklaşık 2 yıldır araba bakıyorum.golf 8 belki sıfır rline bulabilseydim tercih edebilirdim.2.eldeki fiyatları gördükten sonra bmwye yöneldim.citroen pevgeot hundai bunların suvlarıda dahil beğenmedim.bizim golflerimiz bunları kalite anlamında katlar.babam tiguan aldı life paket baya dolu yapmışlar life paketi ama ne koltukları nede iç malzeme kalitesi golfe yaklaşamaz bile.tabi bunlar azparalar değil.ama ben hevesini alıp üzerine kar ekleyip satmıcam.en az 10 sene bineceğim bu araca.onun içinde renginden jantına kadar olabildiğince doldurdum.ama ülke şartları malum hatta dünya şartları bile sıkıntılı.almanyada enerji sıkıntısı olduğunu söyledi satış danışmanı.fabrika randımanlı çalışmıyor dedi.anormal bi zam olmazsa alıcam.a3 e gelince ilk test edenlerdenim.sline 400bine vermişti ama içime sinmemişti ozaman.şimdi de bakıyorum 2.ellerine onların yazdıkları paraya doludolu bmw hemde dizel alıyorum.slineda görüntü olarak mükemmel bi araç.ama herhafta fiyat attırıyorlar.2.el audi a3 ede 1400 verilmez.

BMW ye heves ettiyseniz bence hevesinizi dinleyin derim, son kasa A3 ü deneme şansım oldu, sürüş dinamiklerini çok beğendim ama özellikle arka koltuklardaki ses izolasyonu berbat, yolcular ciddi şekilde konforsuz olduğunu belirtiler, tasarım her şey değil maalesef. Golf 8 ise zevk meselesi, şahsen hala beğenemedim.

Saygılar.
Hocam kullandığınız A3 sedan mıydı hatchback miydi.? Aracın üzerinde gelen lastik markasının da (+/- yönde) etkisi olabiliyor.

5 sene 1.6 tdi comfortline golf 7'den sonra, takas ile önce 2010 Bmw 520d E60'a (118000kmdeydi), sonrasında 2015 218i (52000kmdeydi) active tourer'a geçtim.
5'in bakımlarını güvendiğim sanayiimizdeki ustama, 2'nin bakımlarını git-gel 280 km uzaklıktaki yetkili servisinde yaptırdım. 2'nin son bakımı geçtiğimiz yıl ağustosta 5900TL'ye yaptırdım: bujileri(x3), fren hidroliği, filtreler, yağ değişimi. Yeni nesil Bmw'lerde yağ olayı hassas konu. O nedenle dışarıdan alacağım yağlar güvenemedim. Bir de aracın ilk 2 sahibi de yetkili serviste bakımlarını yaptırmalarının da bir miktar etkisi oldu tabi.
2'ye 3 yıl sorunsuz bindim, sadece krank kasnağı çatladığı için 2'nin krank kasnak/kayış setini ekstradan değiştim.
Şu an hiç ellenmemiş, orj kalmış 2004 model Bmw 318ti Compact (131k km) ve 2022 çıkışlı Corolla 1.5 dream Mds kullanıyorum. Corolla, iyi bir Bmw (öncelikli), Mercedes ya da Audi bulanan kadar bende.

Son düzenleme:
Hocam kullandığınız A3 sedan mıydı hatchback miydi.? Aracın üzerinde gelen lastik markasının da (+/- yönde) etkisi olabiliyor.
Ali hocam, araç hatchback ti iç/dış S line full dolu bir araçtı, İtalya Eima fuarına gittiğimde kiralamıştım, resimlerden de göreceğin gibi ateş ediyor ama belirttiğim gibi arka taraf ciddi şekilde konforsuzdu, lastikler sanırım Michelin Pilot tu.. 2 araç kiralamıştık sürücüler haricinde memnun kalan olmadı :) otobanda fevkalade gidiyordu :)

a33.jpga3.jpg

Hazır bmw 1 konusu burdayken

Bmw2 grandcoupe sedan icin 1-2 laf saydırayım.

Alanın ilk verecegi cevap

Sıfır Bmw3 e param çıkışmadı
Gittim bmw2 aldım (net sebeb bu evet)

Hemde kıçının böyle kırık oldugunu bile bile ?

Bmw2 diye bi araba yok aslında
Aslında var da yok.

Aracın c sütünün dan sonrası bildigin sedan astra + honda city.

Bmw3 alamayanın bmw2 alması ??
Trajik bi nedenleme ...yazık

Almamak en iyisi.

Burası vw golf forumu ağır/orta/hafif sallama serbesttir diye yazdım

Otomobil genel forumu olsa ? Yazmam tabi , alenen kalp kırmaya gerek yok

Bencede 2 serisi goruntu olarak iyi degil.acik konusayim ayni para olsa bile almazdim.aracin albenisi olmali
Mesela t cross taigo bunlarda benzer araclar

Bencede 2 serisi goruntu olarak iyi degil.acik konusayim ayni para olsa bile almazdim.aracin albenisi olmali
Mesela t cross taigo bunlarda benzer araclar
Taigo hadi biraz kurtarir da??

Bmw mühendisleri de şöyle düşünmüşler?

Yaa biz bu bmw2 nin arkasını düzgün adam gibi yaparsak kimse gidip bmw3 almaz fazladan 600-700 vermez.

Arkada biraz saçmalayalım ki
Bmw3 satışları aynen devam etsin

Bence bmw 2 bmw1in sedani
Arkayida guzel yapsalar 3 baska bi sey.teste gittim gecen hafta

Geri
Üst Alt