Yıllık periyodik bakım

:)) evet 300 350 makul ama bizim bosch car lar biraz abartiyor sanki. Herhalde guvenilir bir ustaya yaptirirsam o da o civar alir.

Bu arada kendin degistirmen cok cok iyiymis ben de isterdim..

Liqui Moly yağ neden düşünmüyorsunuz ?

Liqui Moly yağ neden düşünmüyorsunuz ?
Liqui moly hakkinda cok bir fikrim yok acikcasi o yuzden belirtmemis olabilirim. Yani castrolle vs eş değer mi gerçekten?

Bir de motorun uzerinde yağ çubuğunun yaninda castrol yazdigini yeni fark ettim. Acaba ozellikle vw nin tavsiyesi mi?

Liqui moly hakkinda cok bir fikrim yok acikcasi o yuzden belirtmemis olabilirim. Yani castrolle vs eş değer mi gerçekten?

Bir de motorun uzerinde yağ çubuğunun yaninda castrol yazdigini yeni fark ettim. Acaba ozellikle vw nin tavsiyesi mi?
Castrol piyasada en çok sahtesi olan yağlardan biridir, Castrol ‘un marka bilinirliği algısı oldukça yüksek bu sebebten tercih sebebi olan bir marka, bazı istisnai ürünleri haricinde açıkçası eskisi gibi iyi yağlar ürettiği söylenemez,

Araç üreticileri tamamen ticari sebebletden x,y,z markalarla anlaşmalar yapmaktalar, VW ‘nin 15-20 yıl boyunca Castrol ile süre gelen ortaklığı bitmiştir, VW ‘ye göre geçmişte en iyi yağ Castrol idi, şuan ise hangi marka ile ortaklık anlaşması yaparsa onun için o yağ en mükemmeli olur, tamamen ticari durumlar,

Liqui Moly konusuna gelirsek, piyasada bulabileceğiniz en iyi 2-3 yağ markasından biridir.

Arkadaşlar merhabalar,

Öncelikle golf ümüzde 1.yilim doluyor 1.4 tsi manuel, o sebeple de periyodik bakim icin istanbul ici hem uygun hem de güvenebilecegim yerler soracagim sizlere.

Bosch car dan fiyat aldim yağ, yağ filtresi, hava ve polen 2200 tl ediyor bunun gereksiz fazla oldugunu dusunuyorum. (600 tl de iscilik dahilmiş, 600??).

Ayrica sordugumda shell motor yağı kullandiklarini ogrendim.

Simdi değerli golf tutkunlari, istanbul icinde önerebileceğiniz yerlerin ismini almak istiyorum ve de tavsiye motor yağınız nedir? Castrol magnatec, edge, shell, motul vs? Castrol dusunuyorum ama siz ne dersiniz?

Sağ olun simdiden ve mutlu hafta sonlari hepimize..
Polen ve hava filtresi değişimi çok kolay siz yapabilirsiniz boşuna işçilik vermeye gerek yok

bende audi a3 un bakımını dışarıda yaptırıcam..5278TL (Mazot filtresi hariç) fiyat 4770TL ye iniyor.. İçinden poleni cam suyunu çıkartırsam..3800TL civarına iniyor. Poleni dışarıdam alsam yıne 4000TL...birde 300TL lık sarf malzeme var ne oldugu belli olmayan..neyse ortalama 4000TL doğuş maslakta ödeyecegim tutar..dışarıda yag 1000TL filreler 650TL işçilik vs 2000TL civarı tutuyor..%100 fark var..artık iyi niyette olmadıgına göre dışarıda yaptırmam daha uygun gibi..

Castrol piyasada en çok sahtesi olan yağlardan biridir, Castrol ‘un marka bilinirliği algısı oldukça yüksek bu sebebten tercih sebebi olan bir marka, bazı istisnai ürünleri haricinde açıkçası eskisi gibi iyi yağlar ürettiği söylenemez,

Araç üreticileri tamamen ticari sebebletden x,y,z markalarla anlaşmalar yapmaktalar, VW ‘nin 15-20 yıl boyunca Castrol ile süre gelen ortaklığı bitmiştir, VW ‘ye göre geçmişte en iyi yağ Castrol idi, şuan ise hangi marka ile ortaklık anlaşması yaparsa onun için o yağ en mükemmeli olur, tamamen ticari durumlar,

Liqui Moly konusuna gelirsek, piyasada bulabileceğiniz en iyi 2-3 yağ markasından biridir.
Gerçekten çok yerinde bir done olmuş, kesinlikle haklisiniz ticari sözleşmeler neyi gerektiriyorsa taraflar o sekilde davraniyor, davranmak da zorundalar.

O zaman hic popülaritesinden dolayi castrol diye diretmeye gerek yok. Sizin ve diğer üstatlarin tavsiyesi üzerine liqui moly arastirmasi yapayim ben.

Ve de sağ olun değerli bilgileriniz için.

Polen ve hava filtresi değişimi çok kolay siz yapabilirsiniz boşuna işçilik vermeye gerek yok
Kesinlikle bu kadar yüksek işçilik ücreti ödemeye gerek yok bu işlemler için. Videolar izleyerek çok zor değilse ilk kez denemeye çalışacağım.

bende audi a3 un bakımını dışarıda yaptırıcam..5278TL (Mazot filtresi hariç) fiyat 4770TL ye iniyor.. İçinden poleni cam suyunu çıkartırsam..3800TL civarına iniyor. Poleni dışarıdam alsam yıne 4000TL...birde 300TL lık sarf malzeme var ne oldugu belli olmayan..neyse ortalama 4000TL doğuş maslakta ödeyecegim tutar..dışarıda yag 1000TL filreler 650TL işçilik vs 2000TL civarı tutuyor..%100 fark var..artık iyi niyette olmadıgına göre dışarıda yaptırmam daha uygun gibi..
Hocam yarı yarıya fark var kaldı ki çok detaylı bir işlem de değil. Rutin bir olay. O yüzden ben de dışarıdan yaptırma düşüncesindeyim. Aradaki farka kesinlikle değmez. Maslak fiyatı çok şişiriyor.

Parayı basan offical yağ partneri olur .

2022 F1 de yağ partnerleri bu sekilde olmuş?

Hangisi en iyisi ?

En iyisi diye bisey olsaydı
Hepsi tektip eniyisini kullanırdı.

Luqui / motula tenezzül eden yok o da ayrı konu

https://f1chronicle.com/what-oil-do-f1-cars-use/

Ekli dosyayı görüntüle 64449
Çok yararli bir alinti olmuş konuya ilişkin ve ayni sekilde en popüler yağ dediğimiz castrol u, en iyi markalardan hicbiri kullanmiyor.

Sizin tavsiyeniz ve favoriniz de motul o zaman.

Motul ve liqui moly den golf tutkunlari olarak memnunuz degil mi? Ikisi de gönül rahatlığıyla tercih edilebilir anladığım kadarıyla.

Yağ sahte olmadığı sürece

Mobil 1 esp
Castrol
Luqui
Motul
Ve shell

Bunların hepsi iş görür. Motoru adam gibi işletir...

Xyz Yağın hangi güvenilir satıcıdan alınacağı önemli

Geri
Üst Alt