Merhaba temiz araba kullanmayı seviyorum fakat yıkamacıya gitmek beni yoruyor ve yıpratıyor. Kendime şöyle bir sistem kurdum ve sadece ön yıkama yaparak aracımı yıkamamda bir sakınca varmıdır ?
1)moralex 3000 pompa
2)valet pro ANSF
3)PURESTAR duplex twist towel 1100 gsm
Merhaba,
Arabayı yıkamaya vermeyeyim diyorsanız, kendim yıkayayım ama minimum çizeyim boya uzun süre yeni gibi olsun diyorsanız, zahmetli ama kafa dagıtırım diyorsanız bu işe girmenizi tavsiye ederim. zahmetsizce temiz araç kullanmak hele de kapalı otopark yoksa ancak oto yıkamayla mümkün olabilir. o da istanbul şartlarında yagmur olmazsa 4-5 günde tekrarlanması lazım. maliyeti yüksek ve beklemesi sırası daha cok angarya bence.
Benim zamanla oluşturduğum yöntemim benzinlik için şu;
1- evde hazırladığım veta ilaç pompasına ön yıkama şampuanlı(valetpro olur,k2 olur,autobright citruswash olur) su 2lt kadar (oran:1/10)
2- akabinde su ile durulanıyor.
3- evde hazırladığım sonrasında marolex ile köpüklü şampuan su karışımı(oran: 1/10) ikinci kez uyguluyorum. (biraz ön yıkama şamp. biraz cilalı dvx şampuan, biraz mümkün olduğunca yoğun, kaygan köpük.)
4- en az iki yıkama eldiveni makarna gibi olanlardan, pompada kalan köpükten eldivene bol bol buluyoruz. minimum çizik için yukarıdan aşağıya bastırmadan tek sefer geçecek gibi dolaşıyoruz. (ben aracı dikeyden ikiye bölüyorum sağ sol olarak bir elidvenle geçtiğim yere diğeri bulaşmıyor)
5- akabinde su ile durulanıyor.
not: jant lastik temizliği istanbulda araç kullanılıyorsa başlı başına sorun. onda psikolojime göre yöntem uyguluyorum. bazen benzinlikte oraya hiç dokunmadan kabasını alıp evde sonlandırıyorum.
not 2: minimumda en az 3 bez olmalı bence.. iyi kurulama havlusu, cam ve diğer işler için
not 3: güzel kurulama için en kötü iki yıkamada bir su iticiliği iyi hızlı cila işinizi kolaylaştırır.