Golf 8 vites kolu arızası

Serkanbey

Üye
İsim
Serkan
Araç
Golf 8
Merhabalar . Vites kolu arızası yaşıyorum birden yandı.Anlık yakmış olabilir diye düşünüyorum çünkü sürekli yanmıyo arıza lambası kullanmayınca 4 5 saat yakıyo sonra kullandıktan sonra sönüyo daha önce yaşayan var mı önemli bi arıza mı süreçleri nelerdir? Bilen varsa bilgisini benimle paylaşırsa sevinirim . Araç daha 18 bin km de bu kmde midemi bulandırdı açıkcası bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Merhabalar . Vites kolu arızası yaşıyorum birden yandı.Anlık yakmış olabilir diye düşünüyorum çünkü sürekli yanmıyo arıza lambası kullanmayınca 4 5 saat yakıyo sonra kullandıktan sonra sönüyo daha önce yaşayan var mı önemli bi arıza mı süreçleri nelerdir? Bilen varsa bilgisini benimle paylaşırsa sevinirim . Araç daha 18 bin km de bu kmde midemi bulandırdı açıkcası bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Benden daha çok olduğu kesin 🤠

Arıza veren parçanın bulunduğu yere sıvı girmesi toz girmesi pek mümkün görünmüyor. Özellikle 10 bin 20 bin km deki bu araçlara kendimizden iyi bakarken akıl işi değil😂

Havalar soğuyunca sabahları bu uyarıyı almaya başlayanların arasına bende katıldım.ikinci marşta genelde uyarı sönüyor fakat sönmediği de oldu.Soğuk sebebiyle solenoidin soket tırnakları büzüşüp temassızlık yaptığı fikirine vardım yaptığım araştırmalarda.Dtc kodu olarak P27F500 okuyorum .
Yazın söküp önceki sayfalarda paylaşıldığı gibi solenoide gerekli dokunuşu yapmayı planlıyorum.Nasipse sonucu da paylaşırız.

Merhaba. 2022 model 1.0 golf sahibiyim. Aracın garantisi bitti malum km de 33.000 de şu an. Son 1 aydır bendede vites kolu hatası sıklıkla tekrar etmeye başladı. Yemin ederim araçtan soğudum. Servise gitsem kavga edeceğim kesin ne yapacağımı bilmiyorum şu an. Böyle kullanmaya devam ediyorum bir süre.

Merhaba, aracim 2021 model 1.0 etsi. 41000km’de, garantisi bitmis durumda yetkili servis bakimli. Son 1-1.5 aydir ara ara bu vites kolu arizasi geliyordu, kapat ac yapinca ikinciye gelmiyordu. Öncesinde de golf 7 kullaniyordum onda da bu tarz bir uyari ara ara geliyordu bir sey yapmamistim bir seyde olmamisti o yuzden cokta onemsemedim. Bugun baska bir sebeple servise gittigimde bunu da bildirdim, aksamustu donus yaptilar, degismesi lazim garanti bitmis tutar 55.000₺, iyi niyet icin bir daha gorusucez ama iste bitmis aslinda vs tarzinda bir seyler soylediler. Yani sinirlenmemek elde degil, bundan once sirasiyla golf 6, 7 hem benzinli hem dizel, 7.5 hepsini kullandim daha bir kere bakim disinda servise ugramisligimi hatirlamam golf8de surekli bir ariza ışığı onemli ya da onemsiz bir servise ugrama durumu ve simdi de soyledikleri saka gibi tutar yani napicam bilmiyorum. Bide bu 12v sarj edin uyarisi surekli geliyordu onunda aküsü degismesi lazim 8000₺ dediler ben anlamiyorum yani 3.5 yasinda bir arac bu. Yarin bir daha arayacaklar iyi bir fiyat yapmalari icin bastiricam yapmazlarsa da su an yaptirmamayi düsünüyorum yani 7.5tan 8’e gectigime pisman oldum resmen. Birde benimde gozlemim bu ikazin soguk havalarda geldigi yonunde gecen hafta cok sogukken full geliyordu bu aralar hava biraz isindi 2-3 gundur gelmiyordu, ama servis degismesi gerek dedi degismezse de ne olur bilemiyorum

Arıza yapan parça kronik hatalı . dünyada aynı sorun var. Üstelik Skoda Seat Audi dahil. VW Türkiye sorunları sadece garanti kapsamındayken bedava gideriliyor. VW bunu kronik kabul etmiyor demekki. Yada işinize gelirse kardeşim muhabbeti.

Kesinlikle 55 bin tl lik bir parça yada işçilik yok bu hususta (55 bine motor yapıyor millet).

Yaklaşık 6 aydır arızalı şekilde kullanıyorum. Soğuk havalarda ikaz sayısı artıyor doğru. Serviside hiç arayıp sormadım. Allah ellerine düşürmesin.

Herkese tekrardan merhaba, avekteyim de bu ariza ile ilgili vites kolu mekanizmasi kontrol ünitesi ve vites teli basligi toplamda 3 parca degisecek diyor ve en son 25.000₺ye indiler. Diğer servislerde daha uyguna yaptıran arkadaslarda paylasmis bu parcalar onlarda da degisti mi acaba degismesi sart mi yani, ne yapsam bilemedim kararsiz kaldim

Upvote 0

Doğuş Oto genel müdürlükten aradılar zaten size ilave 10 000 TL indirim yapılmış diyorlar :).

Ben hala arızalı şekilde kullanıyorum . On gündür sorun yoktu. Dün kafam karışık sen sürmeye devam et dedi 😂

Telefonla aradım sadece tespite bile 2k küsür ücret talep ettiler. Dedim değişecek parçalar belli, sonra parçacıyı bağladılar oda benzer fiyatlar söyledi. :(

Mayıs ayında arca üçüncü bakımla beraber (bakım 8 bin tl) 18 bin istemişti vites kolu ve mekanizmasına, normalde 30 küsürdü galiba. Yaptırmamıştım o zaman vites kolunu kendim çıkma alıp değiştirdim ara ara hala veriyor arıza. Şimdi SOS başladı ama maalesef ona ne yapacağım bilmiyorum.

Hocam merhabalar, garantiniz devam ediyor muydu? Nasıl çözdünüz bu sorunu? Aynı sorun bende de maalesef 1 haftadır bulunmaktadır. 2 yıl garanti sürem yeni doldu.

Hocam Ankarade nereye götürdünüz? Aynı sorun bende de var.

Hocam ben hafta ici sabah 7 8 arasi calistirinca hatayi genelde aliyorum ama 2 haftasonu dikkat ettim ogle saatlwrinde calistirinca hata gelmiyor. Yani yeni yeni arabalarda bu durumun gozukmesi gercekten cok tuhaf...

İzmirde 4.000 tl ye yaparim diyen ustalar var. Parca degisimi olmadan yapilan bu islem kalici bir cozum mu? Degilse bosuna yaptirmayalim.

Hatayı nasıl çözdüğünü anlamadım bu videolardan. Ne yaptı? O parçayı söktü ve takmadı mı tekrar? O parçada ne yapılması gerekiyor?

@serkaycelik hocam faturada neler çıktı bir de hangi avec bayisine yaptırdınız?

@Kur5ad hocam garanti var mıydı? bir de hangi serviste yaptırdınız?

aynı arıza yaklaşık 1aydır bende de mevcut, aracım 2022 a3 8y. böyle arıza ile sürüşe devam edersem herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım veya bunu kendim nasıl tamir edebilirim. sanırım bir arkadaş ustasıyla beraber çipi sök/tak yaparak sorunu çözmüş

Aynı arızamın tamiri için Doğuş Kartal’da bugün 25.000 Lira ücret çıkardılar. Normal ücreti 51.000 Lira olmuş, iyi niyet garantisi kapsamına alıp bu fiyatı verdiler.

Benden daha çok olduğu kesin 🤠

Arıza veren parçanın bulunduğu yere sıvı girmesi toz girmesi pek mümkün görünmüyor. Özellikle 10 bin 20 bin km deki bu araçlara kendimizden iyi bakarken akıl işi değil😂

Havalar soğuyunca sabahları bu uyarıyı almaya başlayanların arasına bende katıldım.ikinci marşta genelde uyarı sönüyor fakat sönmediği de oldu.Soğuk sebebiyle solenoidin soket tırnakları büzüşüp temassızlık yaptığı fikirine vardım yaptığım araştırmalarda.Dtc kodu olarak P27F500 okuyorum .
Yazın söküp önceki sayfalarda paylaşıldığı gibi solenoide gerekli dokunuşu yapmayı planlıyorum.Nasipse sonucu da paylaşırız.

Merhaba. 2022 model 1.0 golf sahibiyim. Aracın garantisi bitti malum km de 33.000 de şu an. Son 1 aydır bendede vites kolu hatası sıklıkla tekrar etmeye başladı. Yemin ederim araçtan soğudum. Servise gitsem kavga edeceğim kesin ne yapacağımı bilmiyorum şu an. Böyle kullanmaya devam ediyorum bir süre.

Merhaba, aracim 2021 model 1.0 etsi. 41000km’de, garantisi bitmis durumda yetkili servis bakimli. Son 1-1.5 aydir ara ara bu vites kolu arizasi geliyordu, kapat ac yapinca ikinciye gelmiyordu. Öncesinde de golf 7 kullaniyordum onda da bu tarz bir uyari ara ara geliyordu bir sey yapmamistim bir seyde olmamisti o yuzden cokta onemsemedim. Bugun baska bir sebeple servise gittigimde bunu da bildirdim, aksamustu donus yaptilar, degismesi lazim garanti bitmis tutar 55.000₺, iyi niyet icin bir daha gorusucez ama iste bitmis aslinda vs tarzinda bir seyler soylediler. Yani sinirlenmemek elde degil, bundan once sirasiyla golf 6, 7 hem benzinli hem dizel, 7.5 hepsini kullandim daha bir kere bakim disinda servise ugramisligimi hatirlamam golf8de surekli bir ariza ışığı onemli ya da onemsiz bir servise ugrama durumu ve simdi de soyledikleri saka gibi tutar yani napicam bilmiyorum. Bide bu 12v sarj edin uyarisi surekli geliyordu onunda aküsü degismesi lazim 8000₺ dediler ben anlamiyorum yani 3.5 yasinda bir arac bu. Yarin bir daha arayacaklar iyi bir fiyat yapmalari icin bastiricam yapmazlarsa da su an yaptirmamayi düsünüyorum yani 7.5tan 8’e gectigime pisman oldum resmen. Birde benimde gozlemim bu ikazin soguk havalarda geldigi yonunde gecen hafta cok sogukken full geliyordu bu aralar hava biraz isindi 2-3 gundur gelmiyordu, ama servis degismesi gerek dedi degismezse de ne olur bilemiyorum

Eğer

dışarda yapan cok 5k ya

Arıza yapan parça kronik hatalı . dünyada aynı sorun var. Üstelik Skoda Seat Audi dahil. VW Türkiye sorunları sadece garanti kapsamındayken bedava gideriliyor. VW bunu kronik kabul etmiyor demekki. Yada işinize gelirse kardeşim muhabbeti.

Kesinlikle 55 bin tl lik bir parça yada işçilik yok bu hususta (55 bine motor yapıyor millet).

Yaklaşık 6 aydır arızalı şekilde kullanıyorum. Soğuk havalarda ikaz sayısı artıyor doğru. Serviside hiç arayıp sormadım. Allah ellerine düşürmesin.

Herkese tekrardan merhaba, avekteyim de bu ariza ile ilgili vites kolu mekanizmasi kontrol ünitesi ve vites teli basligi toplamda 3 parca degisecek diyor ve en son 25.000₺ye indiler. Diğer servislerde daha uyguna yaptıran arkadaslarda paylasmis bu parcalar onlarda da degisti mi acaba degismesi sart mi yani, ne yapsam bilemedim kararsiz kaldim

golf 8 alma arefesindeyken artık tamamen vazgeçmiş vaziyetteyim. yok vites seçici hatası yok 48 volt hatası. istenen paralar abuk sabuk. 7 ve 7,5 kullandım 4 sene boyunca, tek sorun yaşamadım. a3 yerine 8 tercih ettim ama gidip garantili 408 alıcam. o kadar midem bulandı.
Arkadaşımın 2021 model eTSI aracı bu mesajı 25.000 km de verdi. Önceleri 5 dk gibi süre kullanımdan sonra araba ısınınca yeniden çalıştırdığında arıza vermiyordu. Sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte sürekli yanmaya başladı. Servis yetkilisinin beyanına göre fiziksel bir hata ve arabanın kullanımına engel değil. Yine servis yetkilisinin beyanına göre sıfır km araçlarda da karşılaşılabiliyor. Bu hata 2021 ve sonrası üretilen DSG şanzımanlı (seat, skoda, golf, caddy v.b) gibi araçlarda sıklıkla görülüyor. Bu arızanın giderilmesi için ve standart olmayan bir çok uygulama ile 10.000 tl ile 50.000 tl arasında farklı fiyatlarla çözümler yapılıyor. Bazıları da yazılımdan hata mesajını ''NULL'' yaparak araca mesaj gönderilmesi engelleniyor arka planda hata üretilmeye devam ediliyor ki ben bu yöntemi önermiyorum. Arızayı fiziksel onarım ile çözenler yaptıkları iş ile ilgili ser verip sır vermiyorlar. Yukarıda yazdığım hatanın kodu P27F500.

Bununla birlikte P271100, P07E400, P07E600, P288A00, P288B00, P288900 gibi hata kodları da yine aynı arızadan kaynaklanmaktadır. Yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler ışığında arızanın gerçekten de fiziksel bir arıza olduğu kanaatine vardım. Aracın vites konsolunu sökmek için plastik levye vs olmadığı için bir tamirci arkadaşım ile birlikte ekipmanını kullanarak 10 gün önce yaklaşık 40 dakikalık bir çalışma ile arızayı giderdik. Arkadaşım arıza giderildikten sonra 1200 km yol yaptı ve hala arıza mesajı almadı. Aracında bu sorunu devam eden arkadaşlar benimle iletişime geçerler ise ve ellerinden geliyor ise kendilerinin tamir edebilmesi için destek sağlarım. Şayet kendiniz yapamıyorsanız ve Balıkesir yakınlarındaysanız arızayı birlikte onardığımız tamirci arkadaşım 5000 tl ye kalıcı olarak tamir ediyor.

Upvote 0
Ne yaptığınızı buradan yazarsanız, arızayı kendi şartlarında yapan yapar, yapamayan sizi arar...

Ticarete dökülmüş artık herşey söylemezler muhtemelen…

benim duyduğumu söyleyeyim bilenler de doğrulasın yada yalanlasın…

vitesin orası sökülüyor küçük vitesin olduğu yer arka kısımdan açılıyor oraya bakılıyor bu sistemi harekete geçiren ufak bir devre kartı tam anlamam diyot falan yanmış görünüyor yada ölçerek yeri tespit ediliyor o yerinden lehimle sökülüp yerine aynısından lehimle takılıyor oldu bitti olay bu…

IMG_3676.jpeg

Upvote 0

vitesin orası sökülüyor küçük vitesin olduğu yer arka kısımdan açılıyor oraya bakılıyor bu sistemi harekete geçiren ufak bir devre kartı tam anlamam diyot falan yanmış görünüyor yada ölçerek yeri tespit ediliyor o yerinden lehimle sökülüp yerine aynısından lehimle takılıyor oldu bitti olay bu…

Ekli dosyayı görüntüle 82286
abi yukarda atılan pdflerde falan nasıl yapılcağı her sey yazıyor. bu arkadaşlar da bilgileri ordan buluyorlar. aleti olup kendine güvenenler kolayca yapabilir.

tekrar link:

https://www.seatcupra.net/forums/threads/gearbox-error-p27f500-solution.476450/#post-5063226

Upvote 0

Ekli dosyayı görüntüle 82286
diyot yanması falan yok. seçici solenoidin zamanla kirden vs. vitesleri okuyamaması. bunu temizleyip gressleyip hallediyorlar

Upvote 0
diyot yanması falan yok. seçici solenoidin zamanla kirden vs. vitesleri okuyamaması. bunu temizleyip gressleyip hallediyorlar

O zaman daha güzel sökülmesi çok kolay zaten herkes eline alıştırsın bence plastik sökme aparatsından herkes arabasında bulundursun böyle bir durumda işlemi yapsın ne gerek var bu kadar zahmete değil mi…

Upvote 0
Arkadaşlar bir şey gizlediğim yok. Sorun vites pozisyon algılayıcının silikat birikmesinden dolayı soğuk
Ne yaptığınızı buradan yazarsanız, arızayı kendi şartlarında yapan yapar, yapamayan sizi arar...

O zaman daha güzel sökülmesi çok kolay zaten herkes eline alıştırsın bence plastik sökme aparatsından herkes arabasında bulundursun böyle bir durumda işlemi yapsın ne gerek var bu kadar zahmete değil mi…

Upvote 0
Arkadaşlar kimseden bir şey saklamıyorum. Zaten forumda da videoları var. Sorun vites pozisyon algılayıcının üzerinde silikat birikmesi var. Pimlerin arasını kontak temizleyici ile temizleyin, aralarını daraltın ve takın. Söküp takarken bir kaç püf noktası var. Beni arayın dememin nedeni de bir menfaat için değil. Buradan nasıl bir menfaat doğar anlayamadım. Haa beceremezseniz de tamirci arkadaşım makul fiyata yapıyor, boşuna uçuk kaçık paralar vermeyin dedim. Birlerine faydam olacaksa ne mutlu. Uçuk paralar isteniyor ve yapılan iş ile doğru orantılı değil. Haa sonrasında bunu öğrenen kişilerin bundan menfaat sağlayıp sağlaması da ahlaki etikleri ile ilgili.

Upvote 0
Arkadaşlar kimseden bir şey saklamıyorum. Zaten forumda da videoları var. Sorun vites pozisyon algılayıcının üzerinde silikat birikmesi var. Pimlerin arasını kontak temizleyici ile temizleyin, aralarını daraltın ve takın. Söküp takarken bir kaç püf noktası var. Beni arayın dememin nedeni de bir menfaat için değil. Buradan nasıl bir menfaat doğar anlayamadım. Haa beceremezseniz de tamirci arkadaşım makul fiyata yapıyor, boşuna uçuk kaçık paralar vermeyin dedim. Birlerine faydam olacaksa ne mutlu. Uçuk paralar isteniyor ve yapılan iş ile doğru orantılı değil. Haa sonrasında bunu öğrenen kişilerin bundan menfaat sağlayıp sağlaması da ahlaki etikleri ile ilgili.

Sağolasın ben not ettim başıma gelirse yaparım:)

Upvote 0

Upvote 0

Geri