Golf 8 vites kolu arızası

Serkanbey

Üye
İsim
Serkan
Araç
Golf 8
Merhabalar . Vites kolu arızası yaşıyorum birden yandı.Anlık yakmış olabilir diye düşünüyorum çünkü sürekli yanmıyo arıza lambası kullanmayınca 4 5 saat yakıyo sonra kullandıktan sonra sönüyo daha önce yaşayan var mı önemli bi arıza mı süreçleri nelerdir? Bilen varsa bilgisini benimle paylaşırsa sevinirim . Araç daha 18 bin km de bu kmde midemi bulandırdı açıkcası bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Bahsettiğiniz Gres iletkenliği kesmiyor ise daha sağlıklı bir yöntem. Yeniden silikat birikimini engeller veya geciktirir.

Upvote 0

Silikon gresler, wd-40 türevleri iletken değildir. Ancak iletken gresler de mevcuttur, içerisindeki kimyaya bağlı. Ayrıca çok yüksek iletkenliği olan karbon katkılı, gümüş katkılı elektrikçilerin de kullandığı greslerde mevcut.

Upvote 0
Bu vites kolu arızası için garantisi bittiği halde kronik bir arıza olduğu için servislerde ücretsiz onarım yapan oldu mu? Veya böyle bir ihtimal olabilir mi? İyi niyet garantisi kapsamında da olsa yine 25-30 bin civarında maliyet oluyor sanırım

Upvote 0
Bu vites kolu arızası için garantisi bittiği halde kronik bir arıza olduğu için servislerde ücretsiz onarım yapan oldu mu? Veya böyle bir ihtimal olabilir mi? İyi niyet garantisi kapsamında da olsa yine 25-30 bin civarında maliyet oluyor sanırım
keşkee öyle olsa. aslında olması gereken o ancak vw kronik olduğunu kabul etmiyor

Upvote 0
Ben servise gittiğimde servis yetkilisi ''Bu durumu sorun etmenize gerek yok, arabanın kullanımına engel değil. Sıfır km araçlarda da çıkabiliyor'' ifadesini kullandı. Durumu kabullenmişler ama sorunu üstlenen yok. Servisten servise temizlikten bir kaç parça değişimine farklı işlem için 15.000 -50.000 TL arası farklı fiyat uygulaması var. Bu kadar basit bir arıza 2021 yılından beri devam ediyor. Ben bizzat onarımı kendim yaptım ve bu gün için bu arızanın bir kez daha vermemesi için bir sürü çözüm üretebilirim. On binlerce dolar maaş alan VW ARGE sorumluları neden bir çözüm bulmuyor anlamak mümkün değil.

Upvote 0
Ben servise gittiğimde servis yetkilisi ''Bu durumu sorun etmenize gerek yok, arabanın kullanımına engel değil. Sıfır km araçlarda da çıkabiliyor'' ifadesini kullandı. Durumu kabullenmişler ama sorunu üstlenen yok. Servisten servise temizlikten bir kaç parça değişimine farklı işlem için 15.000 -50.000 TL arası farklı fiyat uygulaması var. Bu kadar basit bir arıza 2021 yılından beri devam ediyor. Ben bizzat onarımı kendim yaptım ve bu gün için bu arızanın bir kez daha vermemesi için bir sürü çözüm üretebilirim. On binlerce dolar maaş alan VW ARGE sorumluları neden bir çözüm bulmuyor anlamak mümkün değil.
çözüldü bu sorun 2023 modellerde

Upvote 0
Arabayı alalı 1.5 yılı geçti 3 farklı arıza ışığı yaktı bu süreçte, Sos arızası vites kolu arızası ve manevra frenleme fonksiyonu arızası. Aldığımda henüz 2 yıllık bir araçtı, 2 yıllık bir araçta bu kadar arıza çıkması, vw ve doğuş otonun bu kronik arızalarda hiç müşterinin yanında olmaması tam bir fiyasko. Aracı en yakın zamanda satıyorum bir daha da vw yanına bile yaklaşmam.

Upvote 0
Arkadaşlar merhabalar, 3-4 aydır özellikle soğuk havalarda sabahları aracımda vites kolu hatası alıyordum. Havaların ısınmasıyla beraber aracı çalıştırdığımda bu hatayı almıyorum. Bunun mantıklı bir açıklaması var mıdır? Mayısta servis randevum var. Yaptırıp yaptırmayacağıma karar veremedim.

Upvote 0
Arkadaşlar merhabalar, 3-4 aydır özellikle soğuk havalarda sabahları aracımda vites kolu hatası alıyordum. Havaların ısınmasıyla beraber aracı çalıştırdığımda bu hatayı almıyorum. Bunun mantıklı bir açıklaması var mıdır? Mayısta servis randevum var. Yaptırıp yaptırmayacağıma karar veremedim.
Garantiniz varsa düşünmeden değişimini yaptırın. Mantıklı açıklaması yok. Havalar ısınınca benim ikazlarda kesildi

Upvote 0

Arkadaşlar kimseden bir şey saklamıyorum. Zaten forumda da videoları var. Sorun vites pozisyon algılayıcının üzerinde silikat birikmesi var. Pimlerin arasını kontak temizleyici ile temizleyin, aralarını daraltın ve takın. Söküp takarken bir kaç püf noktası var. Beni arayın dememin nedeni de bir menfaat için değil. Buradan nasıl bir menfaat doğar anlayamadım. Haa beceremezseniz de tamirci arkadaşım makul fiyata yapıyor, boşuna uçuk kaçık paralar vermeyin dedim. Birlerine faydam olacaksa ne mutlu. Uçuk paralar isteniyor ve yapılan iş ile doğru orantılı değil. Haa sonrasında bunu öğrenen kişilerin bundan menfaat sağlayıp sağlaması da ahlaki etikleri ile ilgili.
Tamirci arkadaşınız hangi şehirde hocam, tamirine ne kadar gidiyor ortalama?

Upvote 0

Geri