Golf 8 vites kolu arızası

Serkanbey

Üye
İsim
Serkan
Araç
Golf 8
Merhabalar . Vites kolu arızası yaşıyorum birden yandı.Anlık yakmış olabilir diye düşünüyorum çünkü sürekli yanmıyo arıza lambası kullanmayınca 4 5 saat yakıyo sonra kullandıktan sonra sönüyo daha önce yaşayan var mı önemli bi arıza mı süreçleri nelerdir? Bilen varsa bilgisini benimle paylaşırsa sevinirim . Araç daha 18 bin km de bu kmde midemi bulandırdı açıkcası bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Arıza veren parçanın bulunduğu yere sıvı girmesi toz girmesi pek mümkün görünmüyor. Özellikle 10 bin 20 bin km deki bu araçlara kendimizden iyi bakarken akıl işi değil😂

Upvote 0
Havalar soğuyunca sabahları bu uyarıyı almaya başlayanların arasına bende katıldım.ikinci marşta genelde uyarı sönüyor fakat sönmediği de oldu.Soğuk sebebiyle solenoidin soket tırnakları büzüşüp temassızlık yaptığı fikirine vardım yaptığım araştırmalarda.Dtc kodu olarak P27F500 okuyorum .
Yazın söküp önceki sayfalarda paylaşıldığı gibi solenoide gerekli dokunuşu yapmayı planlıyorum.Nasipse sonucu da paylaşırız.

Upvote 0
Havalar soğuyunca sabahları bu uyarıyı almaya başlayanların arasına bende katıldım.ikinci marşta genelde uyarı sönüyor fakat sönmediği de oldu.Soğuk sebebiyle solenoidin soket tırnakları büzüşüp temassızlık yaptığı fikirine vardım yaptığım araştırmalarda.Dtc kodu olarak P27F500 okuyorum .
Yazın söküp önceki sayfalarda paylaşıldığı gibi solenoide gerekli dokunuşu yapmayı planlıyorum.Nasipse sonucu da paylaşırız.
hocam uygulama yaparsanız, fotoğraf çekip nereye ne yaptığınızı anlatabilir misiniz

Upvote 0
Merhaba. 2022 model 1.0 golf sahibiyim. Aracın garantisi bitti malum km de 33.000 de şu an. Son 1 aydır bendede vites kolu hatası sıklıkla tekrar etmeye başladı. Yemin ederim araçtan soğudum. Servise gitsem kavga edeceğim kesin ne yapacağımı bilmiyorum şu an. Böyle kullanmaya devam ediyorum bir süre.

Upvote 0
Merhaba, aracim 2021 model 1.0 etsi. 41000km’de, garantisi bitmis durumda yetkili servis bakimli. Son 1-1.5 aydir ara ara bu vites kolu arizasi geliyordu, kapat ac yapinca ikinciye gelmiyordu. Öncesinde de golf 7 kullaniyordum onda da bu tarz bir uyari ara ara geliyordu bir sey yapmamistim bir seyde olmamisti o yuzden cokta onemsemedim. Bugun baska bir sebeple servise gittigimde bunu da bildirdim, aksamustu donus yaptilar, degismesi lazim garanti bitmis tutar 55.000₺, iyi niyet icin bir daha gorusucez ama iste bitmis aslinda vs tarzinda bir seyler soylediler. Yani sinirlenmemek elde degil, bundan once sirasiyla golf 6, 7 hem benzinli hem dizel, 7.5 hepsini kullandim daha bir kere bakim disinda servise ugramisligimi hatirlamam golf8de surekli bir ariza ışığı onemli ya da onemsiz bir servise ugrama durumu ve simdi de soyledikleri saka gibi tutar yani napicam bilmiyorum. Bide bu 12v sarj edin uyarisi surekli geliyordu onunda aküsü degismesi lazim 8000₺ dediler ben anlamiyorum yani 3.5 yasinda bir arac bu. Yarin bir daha arayacaklar iyi bir fiyat yapmalari icin bastiricam yapmazlarsa da su an yaptirmamayi düsünüyorum yani 7.5tan 8’e gectigime pisman oldum resmen. Birde benimde gozlemim bu ikazin soguk havalarda geldigi yonunde gecen hafta cok sogukken full geliyordu bu aralar hava biraz isindi 2-3 gundur gelmiyordu, ama servis degismesi gerek dedi degismezse de ne olur bilemiyorum

Upvote 0
Eğer
Merhaba, aracim 2021 model 1.0 etsi. 41000km’de, garantisi bitmis durumda yetkili servis bakimli. Son 1-1.5 aydir ara ara bu vites kolu arizasi geliyordu, kapat ac yapinca ikinciye gelmiyordu. Öncesinde de golf 7 kullaniyordum onda da bu tarz bir uyari ara ara geliyordu bir sey yapmamistim bir seyde olmamisti o yuzden cokta onemsemedim. Bugun baska bir sebeple servise gittigimde bunu da bildirdim, aksamustu donus yaptilar, degismesi lazim garanti bitmis tutar 55.000₺, iyi niyet icin bir daha gorusucez ama iste bitmis aslinda vs tarzinda bir seyler soylediler. Yani sinirlenmemek elde degil, bundan once sirasiyla golf 6, 7 hem benzinli hem dizel, 7.5 hepsini kullandim daha bir kere bakim disinda servise ugramisligimi hatirlamam golf8de surekli bir ariza ışığı onemli ya da onemsiz bir servise ugrama durumu ve simdi de soyledikleri saka gibi tutar yani napicam bilmiyorum. Bide bu 12v sarj edin uyarisi surekli geliyordu onunda aküsü degismesi lazim 8000₺ dediler ben anlamiyorum yani 3.5 yasinda bir arac bu. Yarin bir daha arayacaklar iyi bir fiyat yapmalari icin bastiricam yapmazlarsa da su an yaptirmamayi düsünüyorum yani 7.5tan 8’e gectigime pisman oldum resmen. Birde benimde gozlemim bu ikazin soguk havalarda geldigi yonunde gecen hafta cok sogukken full geliyordu bu aralar hava biraz isindi 2-3 gundur gelmiyordu, ama servis degismesi gerek dedi degismezse de ne olur bilemiyorum
dışarda yapan cok 5k ya

Upvote 0
Arıza yapan parça kronik hatalı . dünyada aynı sorun var. Üstelik Skoda Seat Audi dahil. VW Türkiye sorunları sadece garanti kapsamındayken bedava gideriliyor. VW bunu kronik kabul etmiyor demekki. Yada işinize gelirse kardeşim muhabbeti.

Kesinlikle 55 bin tl lik bir parça yada işçilik yok bu hususta (55 bine motor yapıyor millet).

Yaklaşık 6 aydır arızalı şekilde kullanıyorum. Soğuk havalarda ikaz sayısı artıyor doğru. Serviside hiç arayıp sormadım. Allah ellerine düşürmesin.

Son düzenleme:
Upvote 0
lütfen bu arızayı yasayan arkadaşlar kronik arıza olduğunu güzelce kanıtlayıp edevletten tüketici hakem heyetine başvursun. bir arkadaş garantisi bitmesine rağmen kronik olan alternatör arızası için thh basvurdu ve kazandı.

Upvote 0
Herkese tekrardan merhaba, avekteyim de bu ariza ile ilgili vites kolu mekanizmasi kontrol ünitesi ve vites teli basligi toplamda 3 parca degisecek diyor ve en son 25.000₺ye indiler. Diğer servislerde daha uyguna yaptıran arkadaslarda paylasmis bu parcalar onlarda da degisti mi acaba degismesi sart mi yani, ne yapsam bilemedim kararsiz kaldim

Upvote 0
Bir iddaya göre bu vites kolu arızası mekanizmanın soketine pislik kaçıp tıkamasından kaynaklanıyormuş ve parça değişimine gerek yokmuş soket temizlenince düzeliyormuş bilgisi olan varmı acaba.

Upvote 0
Bundan sonrası icin Sıfır golf almayı düsünenler ?
Bu arızaları

Masa başında Sıfır golf alırken aracın sıfır teklif fiyatından tenzilat / iskonto olarak düşüp
bir vw golf Araca verilecek helal bedeli kendiniz biçiniz.

güncel life golf 1690 !

Bence 16xx anca eder.......

Gözü kapalı zifiri karanlıkta golfe zıplanacak devirler geçmiste kaldı

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri