Golf 8 vites kolu arızası

Serkanbey

Üye
İsim
Serkan
Araç
Golf 8
Merhabalar . Vites kolu arızası yaşıyorum birden yandı.Anlık yakmış olabilir diye düşünüyorum çünkü sürekli yanmıyo arıza lambası kullanmayınca 4 5 saat yakıyo sonra kullandıktan sonra sönüyo daha önce yaşayan var mı önemli bi arıza mı süreçleri nelerdir? Bilen varsa bilgisini benimle paylaşırsa sevinirim . Araç daha 18 bin km de bu kmde midemi bulandırdı açıkcası bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Benimde tek cekingem bu durum. Suan ariza almiyorum ama hava sicakliklarindan kaynaklimi yoksa yaptigim isten kaynaklimi dahalik bilmiyorum.
Hocam ben hafta ici sabah 7 8 arasi calistirinca hatayi genelde aliyorum ama 2 haftasonu dikkat ettim ogle saatlwrinde calistirinca hata gelmiyor. Yani yeni yeni arabalarda bu durumun gozukmesi gercekten cok tuhaf...

Upvote 0

Merhaba, benim aracimda ayni arizayi verdi maalesef. Parca degisimi olmadan sorunu cozenler bilgi verirse cok sevinirim. 2000 km gecikmeli olsada tum bakimlari yetkili serviste yaptirmistim yinede iyi niyete girme sansi var midir?

Upvote 0
İzmirde 4.000 tl ye yaparim diyen ustalar var. Parca degisimi olmadan yapilan bu islem kalici bir cozum mu? Degilse bosuna yaptirmayalim.

Upvote 0
Hatayı nasıl çözdüğünü anlamadım bu videolardan. Ne yaptı? O parçayı söktü ve takmadı mı tekrar? O parçada ne yapılması gerekiyor?

Upvote 0
2 hafta önce başımıza geldi, aracın garantisi yeni bitti.

Normalde 44K, iyi niyetten 17K fatura çıkartıldı. Parçalar değişti.

Upvote 0
“Silikat birikmesi” ifadesi, genellikle malzemelerin veya sistemlerin zamanla silika (SiO₂) içeren maddelerin birikmesi anlamına gelir. Bu tür birikim, mekanik sistemlerde, özellikle elektronik ve otomotiv uygulamalarında, bağlantı elemanlarının, sensörlerin veya anahtarların işlevselliğini etkileyebilir.

Golf Mk8’in vites kolu sorununda bahsedilen silikat birikimi, muhtemelen vites kolu anahtarındaki veya sensöründeki toz veya diğer kalıntıların zamanla birikmesi nedeniyle oluşan bir durumu ifade ediyor. Bu durum, aracın vites pozisyonunu doğru algılamasını engelleyerek hata mesajlarına yol açabiliyor. Eğer bu tür birikimler varsa, temizleme veya bileşenlerin değiştirilmesi gerekebilir.

Upvote 0
Bende bugun avec e aracimi biraktim. Bakalim iyi niyet kapsamina alcaklar mi
Teşekkürler, Çorum Ahlatçı.

Bu arada araç yetkili bakımlı ve henüz 23k km 'de falan.
Merhaba, benim aracimda ayni arizayi verdi maalesef. Parca degisimi olmadan sorunu cozenler bilgi verirse cok sevinirim. 2000 km gecikmeli olsada tum bakimlari yetkili serviste yaptirmistim yinede iyi niyete girme sansi var midir?
araclarınız kaç model ve km nedir

Upvote 0
Hatayı nasıl çözdüğünü anlamadım bu videolardan. Ne yaptı? O parçayı söktü ve takmadı mı tekrar? O parçada ne yapılması gerekiyor?
Okla gosterdigi tirnaklari kapatiyor sanirim. Ustaya izletince hemen anladi ve uyguladi.

Upvote 0

Geri
Üst Alt