Golf 8 vites kolu arızası

Serkanbey

Yeni Üye
İsim
Serkan
Araç
Golf 8
Merhabalar . Vites kolu arızası yaşıyorum birden yandı.Anlık yakmış olabilir diye düşünüyorum çünkü sürekli yanmıyo arıza lambası kullanmayınca 4 5 saat yakıyo sonra kullandıktan sonra sönüyo daha önce yaşayan var mı önemli bi arıza mı süreçleri nelerdir? Bilen varsa bilgisini benimle paylaşırsa sevinirim . Araç daha 18 bin km de bu kmde midemi bulandırdı açıkcası bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Merhaba iyi günler
Vites kolu arızası sorununu bende yaşadım servise gittim.aracımın garantisi bitmişti vites kolu ve altındaki vites seçici değişti 60k fatura çıkardılar iyi niyet garantisi altında işçiliktede almadan 8k düşürdüler(parçanın bir miktarını zorunlu ödemek gerekiyormuş) yeni takılan parça aracın garantisi bittiği için 2 yıl garantili oluyormuş.parçalardan biri türkiyede yokmuş almanyadan geldi 1 ay bekledim gelmesinini.
Hocam merhaba iyi niyet garaintisini uygulayan hangi servisti?

Upvote 0

Ben youtubede arabistan gordugum bi cozum vardi. Onu denettirdim servise. Iki gundur ariza vermiyor. Eger ariza cikmazsa bilgilendirecegim burayi.
merhabalar tekrardan,

Bu ariza karsima ciktiktan sonra arastirmaya baslamistim. Sonra farkettim ki bazi ustalar 5 bin gibi bir rakama bu arizayi garantili bir sekilde duzelttiklerini soyluyorlardi. Servisin 3 mekanizma birden degistirip 50 binden kapiyi actigi ortamda cok garip bir paraydi 5 bin. Sonra youtubede bir video gordum. Servisteki ustaya bahsettim. Deneyelim senin arabanda istersen dedi. 5 dakkalik bir sok tak yaptik ve 1 haftadir kullaniyoruz arabayi. Su ana kadar hata vermedi. Biraz daha bekleyecektim normalde. Bekleyen insanlar vardir diye yazmak istedim. Gecen hafta ile bu hafta arasindaki tek fark havalarin 4-5 derece daha yuksek olmasi. Ben linki asagiya birakiyorum. Umarim ilerki zamanlardada hata almam. Hata alirsam yine buraya yazacagim.

Upvote 0
@viya umarım sorun çözülmüştür. Hepimiz rahat ederiz
-Peki tam olarak arıza sebebi neymiş, ustanın bir yorumu oldumu, (sıvı teması, nem, küf, darbe, kısa devre, vb).
-sök tak esnasında ne yapıldı (temizlik, lehim, kablo devre değişimi vb.)

Upvote 0

Şu videodaki işi yapıp sizlerden 5-10 bin tl ödeme alan dükkanlar var gerisini siz düşünün. Ama buda kısa süreli çözüm joystick kısmındaki donanımsal sorun ile alakalı parça değişiyor onuda götürüyormuymuş :)
Hata devam ederse joistigi goturebiliyormus. Ama ben daha gormedim basina gelen. Bu islemi yapinca hata duzeliyorsa joistige zarar vermez sanirim

Upvote 0
@viya umarım sorun çözülmüştür. Hepimiz rahat ederiz
-Peki tam olarak arıza sebebi neymiş, ustanın bir yorumu oldumu, (sıvı teması, nem, küf, darbe, kısa devre, vb).
-sök tak esnasında ne yapıldı (temizlik, lehim, kablo devre değişimi vb.)
Usta normalde alt mekanizmadaki motorun komuslerinde sorun olabilecegini dusunuyordu. Lehim falan yok tamamen sok tak. Sadece oklarla gosterdigi parcanin tirnaklari daha iyi otursun diye tirnaklari kapatiyor sanirim. Baska bisey yok. Zaten bakimdaydim. Yazilimsal hatalar silindi. Baska bisey cikmadi dahalik karsima.

Upvote 0
Bu vites kolu hatasini 2 haftadir aliyorum, ama hava biraz daha sicakken araci calistirdigimda cok ilginc bir sekilde hata vermiyor. Sicaklikla baglantisi var midir yok mudur anlayamadim. Bir sure daha izleyecegim, bekleyecegim.

Upvote 0
vag grubunun bu hata için geri çağırma yapması lazım. japonlar olsaydı 10 kere geri çağırır ücretsiz parçayı değiştirirdi.

Upvote 0

Bu vites kolu hatasini 2 haftadir aliyorum, ama hava biraz daha sicakken araci calistirdigimda cok ilginc bir sekilde hata vermiyor. Sicaklikla baglantisi var midir yok mudur anlayamadim. Bir sure daha izleyecegim, bekleyecegim.
Benimde tek cekingem bu durum. Suan ariza almiyorum ama hava sicakliklarindan kaynaklimi yoksa yaptigim isten kaynaklimi dahalik bilmiyorum.

Upvote 0

Geri
Üst Alt