Golf 7 sunroof gicirtisi

iamalegend

Katılımcı Üye

İsim
Nadir
merhaba arkadaslar , 31 martta teslim aldigim 3000 km deki aracimin sunroof unda, kasislere capraz girince tikirti tarzinda ses geliyor, bu durum normalmidir, bakim icin ne yapmam gerekir? Tesekkurler

2006 model mazda 3 üm vardı sunroof lu.sirf bu gıcırtı yüzünden sunroof dan sogudum.benim icin en uzak opsiyon araç alırken. Ama golf de muhakkak çözümü vardir

Açıkçası bende bu donanımı ekletirken çok kararsızdım ama, havasına tav oldum :) inşallah tecrübe etmiş bir arkadaşımız bu konuyu görürde, yardımcı olur.

iamalegend dedi:
Açıkçası bende bu donanımı ekletirken çok kararsızdım ama, havasına tav oldum :) inşallah tecrübe etmiş bir arkadaşımız bu konuyu görürde, yardımcı olur.
Hocam servise uğramışmıydınız. ?

Hocam servise uğramadım, çünkü normal diyip gönderecekler, arkadaşıma mini alırken adam peşin peşin demişti, 2 ay sonra sunroof tan ses geliyor diye canını sıkma, gelirsin yağlarız geçer ama yine yağlamamız gerekecek diye. yeni nesil sunroof larda böyle ses sorunları çoğu araçta varmış. sizin araçta sunroof varmıydı?

iamalegend dedi:
Hocam servise uğramadım, çünkü normal diyip gönderecekler, arkadaşıma mini alırken adam peşin peşin demişti, 2 ay sonra sunroof tan ses geliyor diye canını sıkma, gelirsin yağlarız geçer ama yine yağlamamız gerekecek diye. yeni nesil sunroof larda böyle ses sorunları çoğu araçta varmış. sizin araçta sunroof varmıydı?
Benim araç boşline hiç derdim yok :)

Bende de ara ara tıkırtı oluyor, iki senedir hiçbir işlem yapmadım. Bakımda söyleyeceğim.

Peki sizdeki tıkırtı nasıl bir şekilde oluyor, kasisten geçerkenmi yoksa çukura falan girerkenmi? bu arada sabırlıymışsınız :)

iamalegend dedi:
Peki sizdeki tıkırtı nasıl bir şekilde oluyor, kasisten geçerkenmi yoksa çukura falan girerkenmi? bu arada sabırlıymışsınız :)
Bende sürekli olmuyor son 1 senedir tespit ettim zaten spor yay taktığımdan beri  :)

Hava soğuk olduğunda ve araç kirli olduğunda alıyorum sesi. (Belkide psikolojik)

Arnavut kaldırımı gibi taşlı yolda oluyor genellikle.

Lastik basınçlarınız nedir?

Anladım, açıkçası lastik basıncını aracı aldığımdan beri kotrol etmedim, sürüş esnasında sağa veya sola çekmediği için gerek duymadım ama en kısa zamanda kontrol etmem gerekiyor, sanırım 4 tekeride 32 yapmam iyi olacak?

iamalegend dedi:
Anladım, açıkçası lastik basıncını aracı aldığımdan beri kotrol etmedim, sürüş esnasında sağa veya sola çekmediği için gerek duymadım ama en kısa zamanda kontrol etmem gerekiyor, sanırım 4 tekeride 32 yapmam iyi olacak?
32 iyidir hocam. Şöyle bir öneri var;

fitiller için würth silikon sprey

menteşe tarzı mekanik yerler için WD40

37900257506D630474A6BF79E95ED654.png

A1228315C39EA429C95ED45E27D81203.jpg

@Negatiwe

ben beyaz gres olarak Sprayway Beyaz Gres Yağlayıcı Sprey 090017 yı sipariş etmiştim, henüz tedarik edilememiş, toz tutmadığını özellikle belirttikleri için dikkatimi çekmişti, würth ile kıyaslarsak nasıldır? ayrıca sunroof bakımı için Henkel Tereson Kauçuk, Fitil Bakım Spreyi varmış ve baya iimiş, duymuşmuydunuz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

iamalegend dedi:
@Negatiwe

ben beyaz gres olarak Sprayway Beyaz Gres Yağlayıcı Sprey 090017 yı sipariş etmiştim, henüz tedarik edilememiş, toz tutmadığını özellikle belirttikleri için dikkatimi çekmişti, würth ile kıyaslarsak nasıldır? ayrıca sunroof bakımı için Henkel Tereson Kauçuk, Fitil Bakım Spreyi varmış ve baya iimiş, duymuşmuydunuz?
Hocam henüz kıyaslama yapacak tacrübeye sahip değilim çünkü hiçbir uygulama yapmadım. Ben würth almayı düşünüyorum ve Temmuzda servis bakımım var. Mutlaka konuyu bildireceğim.

Geri
Üst Alt