- İsim
- Göktuğ D.
Sunroof olsun da derdi olsun o kadar
İnşallah kurtulursun hakikaten, bende artık ses yok ama ara ara hortlayıp tekrar uykuya dalıyor. Ses gelince tilt pozisyonunda kesiliyor anında, açıyorum hemen[emoji41]iamalegend dedi:Merhaba hocam,Burda bahsedilen aynı olay bendede aylar önce oldu, 30 bin bakımında doğuş maslak temizledik özel yağıyla(beyaz yağ) yağladık dediler ama 1 ay sonra yine gelmeye başladı, servis tam olarak çözüm değil bence. yağmur yağmıyorsa sunroofu sadece arkası kalkık konumda kullanıyorum, bu konumda anında kesiliyor ses.Fakat ara ara kaybolup tekrar gelen bi ses. Aracı yıkarken iyice inceledim gevşemiş bir yeri mi var diye, yoktu. Üstten bastırınca kapalı konumda fitillerden geldiğini anladım, sıcak hava, soğuk hava, parke taşlı bozuk yollar ses yapmasına neden olabiliyor. Tam olarak sebebinin sunroofun üretimde yuvasına kusursuz oturmadığından olduğunu düşünüyorum, iyi bakılırsa milimetrik olarak sağ taraf yukarıda sol taraf daha bi oturmuş oluyor. Birde yıkarken sakın yağlarını bezle vb. temizlemeyin. Sadece öndeki yukarı kalkan siyah bez kısmı temizleyin, birde en arkada tavan metaliyle sunroof fitilinin birleştiği yeri temizleyin. Şimdilerde yaklaşık 1 aydır duymuyorum, aracım 35 binde.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ilk servise götürme nedenim; her pozisyonda (açık, kapalı, tilt) çatırdama tarzında ses gelişiydi, yağlandı düzeldi derken sadece tilt pozisyonunda gelen aynı ses nedeni ile 05.08.2015 tarihinde maslak doğuşa götürdüm, usta ile beraber test sürüşüne çıktık ve kendisi de duydu, aracı teslim edip geldikten sonra yaklaşık 3 saat sonra aradılar ve dışarıdan müdahale edemiyoruz, onay verirseniz araç içindeki keçe tavanı sökücez dediler, bende o sesten kurtulmak için herşeye razı olduğum için sökün dedim. Bugün ayın 10 u ve aracı hala teslim almadım üzerinde çalışıyorlar inşallah bu uyuz sesten kurtulurum.
aynen yine olsa sunroof ekletmek isterim tabi imkanım varsagdervisoglu dedi:Düz yolda zaten ses yapmıyor. Kapalı iken tümsekten geçerken veya nasıl anlatayım otopark giriş ve çıkışları gibi yokuşlara inip çıkarken ses yapabiliyor; sunroof açıksa zaten sorun yok..
Bence kafaya takılacak bir şey değil, sunroof dan vazgeçme sebebi de olamaz bence..
Bir kere kullananın sonrasında kolay kolay sunroofdan vazgeçebileceğini zannetmiyorum..