Golf 7 sunroof gicirtisi

iamalegend dedi:
@ibrahim043

Ne yaptınız, bir gelişme varmı? benimkinden yine ses gelmeye başladı ama bu sefer sadece tilt pozisyonundayken.
hocam Ramazan dolayısıyla uğraşmadım halen aynı duruyo, bayramdan sonrada tatile çıkacağım. ondan sonra bi ara servise göstercem çok rahatsız etmiyor beni ama boşluk var gibi tıkırtı yapıyo işte. bi sefer sunroof açıkken hız yaptım ondan mı oldu bilmiyorum..

Kütahyaya Vw bayi açılmıi isabet oldu uzağa gitmeme gerek kalmadı tatilden sonra kesin göstericem..

@yusuf

yok kesinlikle öyle bir şey değil cam titriyor bana göre arada çok ufak bi boşluk var o titreme sonucu tırttt diye bi ses yapıyo.

mesela parke yollarda hızlı gidince gelebiliyo, veya bi çukura girip çıktığında, en çokda kapıyı kapatınca kapı ağır olduğundan bi titreme yaptırıyo sunroofa oda ses yapıyor tabi bu benim gözlemim belki başka bişey vardır..

daha önce hiç sunrooflu aracımız olmadı uzun süre yolculukta etmedim belki normal olağan şeylerdir bunlar bilemiyorum..

@ibrahim043

Sunroof her araçta belli dönemlerde ses yapıyor neredeyse. Ama servise ugradinizmi gerekli işlemleri yaparlar ve sorun çözülür hocam.

Burda bahsedilen aynı olay bendede aylar önce oldu, 30 bin bakımında doğuş maslak temizledik özel yağıyla(beyaz yağ) yağladık dediler ama 1 ay sonra yine gelmeye başladı, servis tam olarak çözüm değil bence. yağmur yağmıyorsa sunroofu sadece arkası kalkık konumda kullanıyorum, bu konumda anında kesiliyor ses.Fakat ara ara kaybolup tekrar gelen bi ses. Aracı yıkarken iyice inceledim gevşemiş bir yeri mi var diye, yoktu. Üstten bastırınca kapalı konumda fitillerden geldiğini anladım, sıcak hava, soğuk hava, parke taşlı bozuk yollar ses yapmasına neden olabiliyor. Tam olarak sebebinin sunroofun üretimde yuvasına kusursuz oturmadığından olduğunu düşünüyorum, iyi bakılırsa milimetrik olarak sağ taraf yukarıda sol taraf daha bi oturmuş oluyor. Birde yıkarken sakın yağlarını bezle vb. temizlemeyin. Sadece öndeki yukarı kalkan siyah bez kısmı temizleyin, birde en arkada tavan metaliyle sunroof fitilinin birleştiği yeri temizleyin. Şimdilerde yaklaşık 1 aydır duymuyorum, aracım 35 binde.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moderatör tarafında düzenlendi:
servis bu konuyu pek titizlik göstererekde olmasa ilgilenir diye düşünüyorum buyuk ıhtımalle gevseklık olusmustur

Merhaba arkadaşlar,

aynı sorun tekrar hortladı ve dün aracı servise götürdüm, akşama doğru aradılar ve dışardan pek müdahale edemiyoruz, onay verirseniz iç tavanı söküp mekanizmaya bakıcaz dediler, dedim ne gerekiyorsa yapın aksi halde aracı satıcam, gerçekten araç çok güzel ama bu enteresan sorunlar mide bulandırıyor, acaba sunroof suzmu alsaydım bilemiyorum.

Sunroof görüntü kullanış açısından çok güzel. Fakat sıkıntı olduğunda masrafları gayet yüksek maliyetli. Mekanizma kısımları sürekli yağlı ve bakımlı olması gereklitoz toprak dolmaması gerekli. İmkanlarım el verseydi bnde sunroof isterdim. Umarım önemli bir sorun değildir. Önceki aracımda komple skydome vardı sürekli güzel ve düzenli bakım yaptırmak gerekli :)

@CMasteR

aracı çarşamba günü servise vermiştim, bugün cuma ve hafta sonuda serviste kalacakmış, inşallah dediğiniz gibi çözülebilir bir problemdir. Görüntü ve araca verdiği hava cezbediyor ama gülü seven dikenine katlanır mantığı var :) tek canımı sıkan 4 aylık aracın iki seferdir aynı sorun ile servise gidiyor olması, sorun devam ederse parça değişimi mi yaparlar?

@iamalegend Anca görebildim hocam :)

3. de ne olur bilmiyorum ama herhalde mekanizma değişir komple sorunu halledemezlerse :) hatta değiştirmezlerse bile siz talep edin bu 3. gelişim yeter diye üste çıkın müşteri her zaman haklıdır :)

Burda bahsedilen aynı olay bendede aylar önce oldu, 30 bin bakımında doğuş maslak temizledik özel yağıyla(beyaz yağ) yağladık dediler ama 1 ay sonra yine gelmeye başladı, servis tam olarak çözüm değil bence. yağmur yağmıyorsa sunroofu sadece arkası kalkık konumda kullanıyorum, bu konumda anında kesiliyor ses.Fakat ara ara kaybolup tekrar gelen bi ses. Aracı yıkarken iyice inceledim gevşemiş bir yeri mi var diye, yoktu. Üstten bastırınca kapalı konumda fitillerden geldiğini anladım, sıcak hava, soğuk hava, parke taşlı bozuk yollar ses yapmasına neden olabiliyor. Tam olarak sebebinin sunroofun üretimde yuvasına kusursuz oturmadığından olduğunu düşünüyorum, iyi bakılırsa milimetrik olarak sağ taraf yukarıda sol taraf daha bi oturmuş oluyor. Birde yıkarken sakın yağlarını bezle vb. temizlemeyin. Sadece öndeki yukarı kalkan siyah bez kısmı temizleyin, birde en arkada tavan metaliyle sunroof fitilinin birleştiği yeri temizleyin. Şimdilerde yaklaşık 1 aydır duymuyorum, aracım 35 binde.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Merhaba hocam,

ilk servise götürme nedenim; her pozisyonda (açık, kapalı, tilt) çatırdama tarzında ses gelişiydi, yağlandı düzeldi derken sadece tilt pozisyonunda gelen aynı ses nedeni ile 05.08.2015  tarihinde maslak doğuşa götürdüm, usta ile beraber test sürüşüne çıktık ve kendisi de duydu, aracı teslim edip geldikten sonra yaklaşık 3 saat sonra aradılar ve dışarıdan müdahale edemiyoruz, onay verirseniz araç içindeki keçe tavanı sökücez dediler, bende o sesten kurtulmak için herşeye razı olduğum için sökün dedim. Bugün ayın 10 u ve aracı hala teslim almadım üzerinde çalışıyorlar :) inşallah bu uyuz sesten kurtulurum.

@CMasteR

Valla hocam, gerçekten arabalarımız çok güzeller (maaşallah) ama kalite her geçen sene düşüyor sanki, premium araçların forumlarına bakıyorum ara sıra, onlardada enteresan ses ve trim sorunları var. Herhalde olayı fazla büyütmeden duyduğumuz seslere alışmak lazım :)

@Negatiwe

açıkçası 200 k para verip aynı sorunu yaşamak istemezdim. çok can sıkıcı bir durum .

Geri
Üst Alt