Golf 7 sunroof gicirtisi

@Negatiwe

4 gözle bilgi bekliyor olacağım, teşekkür ederim  :)

Merhaba arkadaşlar,

bugün servise gittim, sıkıntılardan bahsettim, yetkili arkadaş ile test sürüşüne çıktık ve sunroof a bakım yapmaları gerektiğini, randevu almamı istedi. Ben randevu alırken oda kapılara Henkel Tereson Kauçuk, Fitil Bakım Spreyi ile bakım yaptı. En erken haftaya yer olduğundan haftaya Cuma günü inşallah bu sıkıntılardan kurtulacağımı düşünmek istiyorum. Konu hakkında yine bilgi veririm.

saygılar..

iamalegend dedi:
Merhaba arkadaşlar,

bugün servise gittim, sıkıntılardan bahsettim, yetkili arkadaş ile test sürüşüne çıktık ve sunroof a bakım yapmaları gerektiğini, randevu almamı istedi. Ben randevu alırken oda kapılara Henkel Tereson Kauçuk, Fitil Bakım Spreyi ile bakım yaptı. En erken haftaya yer olduğundan haftaya Cuma günü inşallah bu sıkıntılardan kurtulacağımı düşünmek istiyorum. Konu hakkında yine bilgi veririm.

saygılar..
Hemen markayı ve fiyatını araştıralım :)

@yusuf

Aynen hocam, ta kendisi. Kapılara sıktıktan sonra, temiz bir bez ile üstünden geçti.

Merhaba arkadaşlar,

saygılar..
Merhaba

aynı sorunu bende yaşıyorum aracım henüz çok yeni olmasına rağmen kapıyı kapattığımda bile bu gıcırtıyı duyuyorum.

henüz servisi gitmeye vaktim olmadı siz çözebildiğizmi acaba bu sorunu.

@ibrahim043

Hocam foruma hoş geldiniz. Kapıyı kapattıktan sonra derken ne demek istediniz. Kapatırken çıkan ses mı yoksa seyir halinde kapıdan gelen ses mi.

Detay verirseniz yardımcı olmaya çalışalım

yusuf dedi:
@ibrahim043

Hocam foruma hoş geldiniz. Kapıyı kapattıktan sonra derken ne demek istediniz. Kapatırken çıkan ses mı yoksa seyir halinde kapıdan gelen ses mi.

Detay verirseniz yardımcı olmaya çalışalım
merhaba hocam hoşbuldum

kapıyı kapattığımda kapının şiddettli olmasından dolayı sunroof kısmından bi tıkırtı geliyo. Aynı zamanda bu tıkırtıyı bozuk yollarda çukura filan girdiğimdede duyabiliyorum aracın başka hiç biyerinden ses gelmediğindenmidir nedir. bu aralar çok dikkatimi çekiyo bu tıkırtı.

çok şiddetli bi şekilde değil sanki bi vidası gevşemişte arada boşluk oluşmuş oyüzden tıkırtı yapıyo gibi.

@iamalegend serviste çözüm bulabildiyse en yakın zamanda bende bi uğramak istiyorum.

@ibrahim043

Kapı kapatırken o bölümlerden gelen tıkırtının en büyük nedeni genelde gözlüktür. Gözlük yerinde herhangi birşey var mı hocam.

yusuf dedi:
@ibrahim043

Kapı kapatırken o bölümlerden gelen tıkırtının en büyük nedeni genelde gözlüktür. Gözlük yerinde herhangi birşey var mı hocam.
yok hocam epeyce bi kontrol ettim çok büyük bi ihtimal ile sunroof gibi gözüküyor. Gözlük yoktu ama genede yarın o bölümü tekrar kontrol ederim.

ibrahim043 dedi:
@ibrahim043

yok hocam epeyce bi kontrol ettim çok büyük bi ihtimal ile sunroof gibi gözüküyor. Gözlük yoktu ama genede yarın o bölümü tekrar kontrol ederim.
Benim başıma geldi hocam o yüzden söylüyorum. Orada olan cisimler kapı kapanınca ses yapıyor.

@ibrahim043

Merhabalar, aramıza hoşgeldiniz.

öncelikle şunu belirteyim, o sesleri duyunca bende kafayı yiyecektim, 3 aylık ve 75 000 tl lik bir arabada nasıl bu saçma sesler gelir diye :) ama merak etmeyin servise götürün öncelikle Henkel Tereson Kauçuk, Fitil Bakım Spreyi ile kapılardaki fitillerin bakımını yapar kapı dan gelen sesleri keserler, sonrasında sunroof için randevu alırsınız, aracı sabah bırakır eynı gün içinde teslim alırsınız ve o can sıkan seslerden kurtulmuş olursunuz. Yaptıkları işlemde şuymuş, çalışan mekanizma ve fitilleri temizledikten sonra, o bölge için uygun bakım yağı ile yağlıyorlarmış. sunroof nekadar çok kullanılırsa okadar tozlanır ve aynı şikayetin olması söz konusu olurmuş. ara ara bakım yaptırmamız gerekiyormuş.

saygılarımla

iamalegend dedi:
@ibrahim043

Merhabalar, aramıza hoşgeldiniz.

öncelikle şunu belirteyim, o sesleri duyunca bende kafayı yiyecektim, 3 aylık ve 75 000 tl lik bir arabada nasıl bu saçma sesler gelir diye :) ama merak etmeyin servise götürün öncelikle Henkel Tereson Kauçuk, Fitil Bakım Spreyi ile kapılardaki fitillerin bakımını yapar kapı dan gelen sesleri keserler, sonrasında sunroof için randevu alırsınız, aracı sabah bırakır eynı gün içinde teslim alırsınız ve o can sıkan seslerden kurtulmuş olursunuz. Yaptıkları işlemde şuymuş, çalışan mekanizma ve fitilleri temizledikten sonra, o bölge için uygun bakım yağı ile yağlıyorlarmış. sunroof nekadar çok kullanılırsa okadar tozlanır ve aynı şikayetin olması söz konusu olurmuş. ara ara bakım yaptırmamız gerekiyormuş.

saygılarımla
Merhaba Hoşbulduk

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler en yakın zamanda uğrayacağım :)

@ibrahim043

Ne yaptınız, bir gelişme varmı? benimkinden yine ses gelmeye başladı ama bu sefer sadece tilt pozisyonundayken.

Geri
Üst Alt