Cam tavanlı 1.0 style mı? Cam tavansız 1.5 mi? Acil yardım :)

Eğer satın alırken ileride rahat satmak da kriterlerinizden birisi ise, 2. El 1.5 araç bakan çoğu müşteri, 1.5 style almışken camtavanlı almayı tercih eder bence. Camtavansız diye şuanda 40 bin ucuza almanız, ileride camtavanlı 1.5 stylelere göre 100-200 bin farklara çıkabilir. Düşüncem bu yönde fakat kararınızı etkilemek istemem. Her aracın da müşterisi bulunur, illa ki satarsınız ama işte kaça satarsınız orası karışık.

Ben olsam cam tavan takıntısı olmayan birisi olarak tercihimi 1.5 TSI'dan yana kullanırdım. 2019 yılından beri 1.2 TSI araç kullanıyorum ve abartıldığı kadar yeterli olmadığını düşünüyorum. Eğim söz konusu olduğu zaman yetersiz bir motor diye düşünüyorum. Özellikle uzun yolda eğimli yerlerde araç 170 km/s'yi geçmekte çok zorlanıyor.

1.tsi ile 1.5tsi kıyaslamak bile 1.5 hakaret olur Sunroofun çokta numarası yok çokta mühim birşey değil toz olmasın diye açamıyorsun bile bazı durumlarda.. 1.5 tsi al geç

Söylenildiği abartılacak kadar bir motor farkı yok bence. Tabi ki 1.0 ile 1.5 kıyaslanmaz ama ne beklediğinize bağlı. Güç güç diye yorumlayan arkadaşlar 2.0 baksın daha sağlıklı olur. 1.0 benim kullanım şartlarıma göre asla üzmedi beni. Uzun yolda yaptım şehir içi de aktif kullanıyorum. Bana göre şöyle bir gerçek var. Belli bir limite çıkınca misal 1milyon tl ve üzerine çıkınca insan opsiyon arıyor. İşte kör nokta olsun koltuk ısıtma olsun sunroof olsun nebileyim direksiyon ısıtma olsun vs vs sıralanır. Sunroofsuz aracı tercih etmezdim açıkcası. 1.0 üzmedi de beni hızlanması ve top speed yönünden. 1.5M para veripte sunroofsuz araç almakta yani dedirtiyor insana. Toplum 1.0 hacim küçüklüğü algısından kurtuldu gibi biraz daha. Çoğu marka modelde mevcut. Yarın bigün 1.5i satarken sunrooflu aramalar inssnların tercihi olacaktır diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_4100.jpeg
    IMG_4100.jpeg
    214 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_2880.jpeg
    IMG_2880.jpeg
    213.1 KB · Görüntüleme: 32
Haftaya aracı alıcam ama hangisi daha iyi bir karar olur hem kullanım hem ikinci el olarak. 1.5 motoru 40 kadar bir indirimle alıyorum lakin 1.0 da 40 bin daha ucuz.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Küçük kadar cam tavan için 1.5 tsi dan vazgeçmeyi düşünmek bile apesle iştigal ya. SUV alsanız anlarım da yani...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Söylenildiği abartılacak kadar bir motor farkı yok bence. Tabi ki 1.0 ile 1.5 kıyaslanmaz ama ne beklediğinize bağlı. Güç güç diye yorumlayan arkadaşlar 2.0 baksın daha sağlıklı olur. 1.0 benim kullanım şartlarıma göre asla üzmedi beni. Uzun yolda yaptım şehir içi de aktif kullanıyorum. Bana göre şöyle bir gerçek var. Belli bir limite çıkınca misal 1milyon tl ve üzerine çıkınca insan opsiyon arıyor. İşte kör nokta olsun koltuk ısıtma olsun sunroof olsun nebileyim direksiyon ısıtma olsun vs vs sıralanır. Sunroofsuz aracı tercih etmezdim açıkcası. 1.0 üzmedi de beni hızlanması ve top speed yönünden. 1.5M para veripte sunroofsuz araç almakta yani dedirtiyor insana. Toplum 1.0 hacim küçüklüğü algısından kurtuldu gibi biraz daha. Çoğu marka modelde mevcut. Yarın bigün 1.5i satarken sunrooflu aramalar inssnların tercihi olacaktır diye düşünüyorum.
ustam öyle bi fark var ki. dede modunda kullanan adam anlamaz tabii ki

bu tamamen göreceli bir konu. herkes kendi kriterine göre yazmış. önemli olan arkadaşın beklentisi ne. benim için performanslı araba kullanmak önemli değil, görünüm daha önemli diyorsa gider 1.0 alır. güç ve konfor diyorsa da 1.5 alır geçer. geçmiş yorumlarda 1.0 1.5 güç farkı yok demiş. bildiğin sallamış. ya da 1.5 kullanmamış. gaz pedalına çok yüklenmem diyorsan git 1.0 al arkadaş, süspansiyon - 0-100 hızlanma gibi şeyler önceliğin ise 1.5

Konu baştan error!!!
Konuyu acan arkadaşın kendisine hicbir sekilde realistik faydası olmayacak bir makalesel sürece girmiş konu. (Konunun başlıgı sadece yorum yapan üyelerin kisisel tercihlerini açığa çıkarır)

Sunroofla / motor gücü elmayla armut

Ben 1.0 tsi golfde alsam
1.6 tdi da alsam
+250 hp Gti yada +300 hp golf R da olsam

Şahsen Bana sunroofa gerek yok olmasa da olur.

Yani sonuç : sunroof eşit degildir motor gücü

Eee 2 sinden birini almak zorunda evet dogru!! Dogruda? biz nerden bilelim arkadaşın sunroof sevdası katsaysını ? Otoyollarda Yada full gaz akselerasonal 130 dan 180 e çıkma istek / arzu/ adrenalin gereksinimini ??

Cevapların hepsi kişisele varır!!!

Bu konuyu arkadaş 1.5 sunrooflu alması için bı ek MTV daha getirerek halledebiliriz. Pamuk eller cebe

Geri
Üst Alt